معرفی بهترین برنامه های پخش پادکست برای اندروید و آیفون
پادکست ها می توانند بسیار جذاب و کاربردی باشند. می توان در حین کارهایی مثل آشپزی، رانندگی، نظافت منزل و بسیاری از دیگر امور روزمره به آنها گوش داد. به طور کلی پادکست ها محبوبیت زیادی در میان کاربران دارند. حتی دلیل اصلی خرید گوشی موبایل برای برخی افراد گوش دادن به همین فایل های صوتی است.
برنامه های پخش پادکست متعدد هستند. برترین این برنامه ها باید رابط کاربری مطلوبی داشته باشند. همچنین دسترسی به آنها باید آسان باشد و حداقل بخشی از فایل ها را به طور رایگان در اختیار کاربران قرار دهند.
اپلیکیشن پادکست چیست؟
برنامه های پخش پادکست ایجاد می شوند تا پلتفرمی باشند برای گوش دادن به فایل های صوتی کاربردی و جذاب. این اپلیکیشن ها علاوه بر فراهم کردن فرصت برای گوش دادن به فایل های صوتی امکان آپلود آنها را فراهم می کنند. بدین شکل آن دسته افرادی که خود تولید کننده هستند نیز فرصتی برای شنیده شدن به دست می آورند.
ازجمله ویژگی های این دست برنامه ها می توان به ارائه موضوعات مختلف اشاره کرد. از آنجایی که مخاطبان پادکست ها دارای سلایق مختلفی هستند موضوعاتی که در برنامه در دسترس قرار می گیرند نیز باید متنوع باشند.
امکان دسترسی و دانلود اغلب این نرم افزارها از پلتفرم های معتبر داخلی و بین المللی وجود دارد. برخی از آنها نسخه تحت وب نیز ارائه می کنند تا دسترسی پذیری خود را به حداکثر برسانند.
لیست بهترین اپلیکیشن ها برای پخش و گوش دادن به پادکست
بر اساس معیارهای مختلف می توان تعدادی از بهترین برنامه های پخش پادکست را معرفی کرد. این معیارها شامل دسترسی پذیری، رابط کاربری مطلوب و آسان، تنوع فایل های صوتی و به روز بودن است. در ادامه به 5 عدد از برترین های این حوزه اشاره خواهیم کرد. توصیه می شود که بسته به نیاز حداقل 2 عدد از آنها را نصب کنید تا به دامنه گسترده تری از فایل های صوتی دسترسی داشته باشید.
کست باکس
بی شک یکی از برترین ها در میان انواع نرم افزار پادکست، کست باکس (Castbox) است. این برنامه به طور تخصصی برای گوش دادن به پادکست و انواع فایل صوتی طراحی شده است. پس از دانلود برنامه کافی است یکی از گزینه های ثبت نام یا ورود را انتخاب کنید تا به هزاران فایل صوتی دسترسی پیدا کنید.
ازجمله ویژگی های کست باکس می توان به ارائه پیشنهادات شخصی سازی شده اشاره کرد. در این صورت می توانید بدون جستجو به مناسب ترین فایل ها دسترسی داشته باشید؛ گرچه می توان در هر زمانی و با استفاده از بخش Search Bar محتوای موردنظر را جستجو کرد.
از دیگر مزایای این برنامه می توان به امکان ساخت لیست پخش اشاره کرد. از طرفی می توان فایل ها را دانلود کرد تا در زمان عدم دسترسی به اینترنت نیز امکان گوش دادن به آنها وجود داشته باشد.
برای استفاده بهینه از کست باکس گزینه های متعددی پیش روی کاربران است. برای مثال می توان Sleep Timer تنظیم کرد تا پخش صدا پس از مدتی به طور خودکار غیرفعال شود. همچنین می توان برای صرفه جویی در زمان و اینترنت، سرعت پخش صدا را تنظیم کرد. گزینه ای دیگر با عنوان Trim Silence وجود دارد که بخش های بدون محتوای فایل را حذف می کند تا صرفا قسمت هایی که در آنها صوت پخش می شود ارائه شوند.
می توان از یک حساب کاربری کست باکس در چند دستگاه استفاده کرد. همچنین امکان به اشتراک گذاری محتوا در شبکه های اجتماعی وجود دارد.
گوگل پادکست
یکی دیگر از برترین اپلیکیشن های پخش پادکست را می توان Google Podcast به حساب آورد. این برنامه توسط گوگل توسعه پیدا کرده و تنوع فایل های صوتی آن بسیار بالا است. لازم به ذکر است که تعدادی از بهترین پادکست های فارسی در این پلتفرم ارائه می شوند.
رابط کاربری بهینه از ویژگی های بارز این اپلیکیشن است. می توان فایل ها را در آن جستجو کرده و بر اساس سلیقه دسته بندی کرد. دسته بندی اجازه می دهد که مدیریت فایل ها آسان تر و دسترسی به آنها سریع تر باشد.
Google Podcast امکانات شخصی سازی کاملی برای گوش دادن به فایل های صوتی ارائه می دهد. برای مثال می توان سرعت پخش صوت را تنظیم کرد، آن را چند ثانیه به عقب یا جلو برد و در زمان نیاز پخش را به وقفه انداخت.
از آنجایی که این برنامه توسط گوگل توسعه پیدا کرده، دسترسی پذیری و اشتراک گذاری داده های آن در دستگاه ها و پلتفرم های مختلف بسیار آسان است.
پاکت کست
از برترین برنامه های پخش پادکست بر اساس نظرات و بازخوردهای کاربران می توان به پاکت کست (Pocket Cast) اشاره کرد. این برنامه به داشتن رابط کاربری بسیار بهینه شهرت دارد.
Pocket Cast بر اساس سوابق جستجو و فعالیت های هر کاربر به او پیشنهادات شخصی سازی شده ارائه می دهد. بدین شکل می توان در هر زمان به محتوای مطلوب و به روز دسترسی پیدا کرد. لازم به ذکر است که امکان جستجو نیز در برنامه وجود دارد تا فایل صوتی یا کانال موردنظر آسان تر پیدا شود.
می توان پادکست ها را دسته بندی کرده و در پلی لیست های شخصی سازی شده قرار داد. یکی از مزایای این اپلیکیشن امکان دانلود فایل های صوتی برای گوش دادن در زمانی است که به اینترنت دسترسی ندارید.
امکان کنترل و شخصی سازی اصوات یکی دیگر از مزایایی است که باعث می شود Pocket Cast بسیار محبوب باشد. می توان فایل در حال پخش را متوقف کرد، سرعت آن را تغییر داد یا در بخش های مختلف آن جا به جا شد.
اپل پادکست
در این بخش برنامه ای را معرفی می کنیم که ویژه کاربران اپل و آیفون است. اپل پادکست از برترین برنامه های پخش پادکست به حساب می آید و میلیون ها فایل صوتی در آن وجود دارد. بسیاری از مشهورترین کانال ها و تولیدکنندگان پادکست در آن فعالیت می کنند. Apple Podcast از دستیار صوتی ویژه اپل، سیری نیز پشتیبانی می کند که تجربه کاربری و استفاده از آن را مطلوب تر می کند.
اپل پادکست فایل ها و کانال های محتوای صوتی را به صورت موضوعی دسته بندی می کند تا دسترسی به آنها آسان تر باشد. همچنین جدیدترین و مطرح ترین فایل های صوتی را بر اساس سابقه فعالیت های کاربر به او معرفی می کند.
امکانات شخصی سازی متعدد Apple Podcast اجازه می دهند که صوت در حال پخش را مدیریت کنید. تنظیم تایمر خواب و به عقب بردن یا جلو بردن سریع صوت در حال پخش قسمتی از این امکانات هستند.
یکی از ویژگی های خاص و کاربردی این اپلیکیشن امکان نوشتن کامنت و مشاهده نظرات دیگر کاربران است. در این صورت می توان به راحتی و با استفاده از مرور نظر دیگر افراد بر یک فایل صوتی، کیفیت و ارزش آن را مورد سنجش قرار داد.
از دیگر مشخصه های منحصر به فرد این برنامه می توان به تبدیل خودکار فایل های صوتی به متن اشاره کرد. این متن قابل کپی برداری و نشانه گذاری است. در این صورت می توان مهم ترین محتوای فایل در حال پخش را به آسانی وارد دیگر برنامه هایی مانند Word یا Notes کرد.
شنوتو
تا این بخش تعدادی از برترین برنامه های پخش پادکست خارجی را معرفی کردیم که البته دسترسی به آنها برای کاربران ایرانی چندان دشوار نیست. با این وجود ممکن است عده ای استفاده از یک برنامه بومی و ایرانی مانند شنوتو را ترجیح دهند. تمام بخش های این برنامه به زبان فارسی تنظیم شده اند. همچنین رابط کاربری آن بسیار بهینه و ساده است تا استفاده از آن برای همه افراد ممکن و آسان باشد.
شنوتو هزاران پادکست در اختیار کاربران قرار می دهد که بخش عمده آنها فارسی هستند. از طرفی بسیاری از ویژگی های برنامه های مشابه را در اختیار کاربران قرار می دهد. برای مثال بخشی از پیشنهادات آن شخصی سازی شده و بر اساس سابقه کاربر تنظیم می شوند.
در استفاده از شنوتو می توانید در میان پادکست ها به جستجو پرداخته و پلی لیست موردنظر خود را ایجاد کنید. همچنین امکان دانلود فایل ها وجود دارد تا در زمان عدم دسترسی به اینترنت نیز امکان دسترسی به آنها وجود داشته باشد.
برترین برنامه های پخش پادکست برای برترین ها
در این مطلب از فرفره تعدادی از برترین ها در انواع نرم افزار پادکست را معرفی کردیم. در نهایت اکثر آنها در غالب ویژگی ها با یکدیگر مشترک هستند. کاربران باید بر حسب سلیقه و نیازهای خود یک یا چندی از آنها را انتخاب کنند.
برنامه هایی مانند کست باکس و گوگل پادکست طیف گسترده ای از فایل های صوتی را در اختیار کاربران قرار می دهند. همچنین دارای امکانات متعددی برای شخصی سازی و مدیریت فایل در حال پخش هستند. به هر حال برنامه ای مانند شنوتو ممکن است به دلیل داخلی بودن و سازگاری بیشتر با کاربران ایرانی توسط عده ای ترجیح داده شود.