مقایسه تفاوت های MIUI با Hyper OS، هایپر او اس جایگزین MIUI
برخی به اشتباه گمان می کنند MIUI یک سیستم عامل جدا از اندروید است. این در حالی است که MIUI به عنوان یک پوسته برای سیستم عامل اندروید ارائه شد. این پوسته توسط کمپانی چینی شیائومی در سال 2010 به عنوان ROM برای اندروید عرضه شد. آنها می خواستند از برخی قابلیت های iOS الهام گرفته و روی این پوسته اجرا کنند.
چندی است که شیائومی یک سیستم عامل مستقل به نام Hyper OS را توسعه داده است. این نسخه را می توان یک تکامل بر نسل های قبلی MIUI دانست. سیستم عامل هایپر OS با گوشی های هوشمند و دستگاه های اکوسیستم شیائومی سازگار است. شما می توانید اکسسوری ها، تلویزیون و کالاهای خانگی خود را با آن هماهنگ کنید.
اما این همه مطلب نیست، در ادامه توضیحات بیشتری درباره تفاوت MIUI با Hyper OS ارائه می دهیم.
آشنایی با HyperOS
شیائومی سیستم عامل HyperOS را در اکتبر سال 2023 روانه بازار کرد. معماری مدرن این سیستم عامل کاملا به صورت بهینه عرضه شد. بنابراین اگر گوشی شما سخت افزار مناسبی ندارد، جای نگرانی نیست. همه این تمهیدات اندیشیده شده تا کاربران یک عملکرد روان را تجربه کنند. در واقع این سیستم عامل آمده تا یک محیط یکپارچه با سایر دستگاه های اندروید ایجاد کند.
آیا هایپر او اس از اندروید استفاده می کند؟
سیستم عامل هایپر او اس بر پایه یک کرنل اندروید پایه ریزی شد. همین موضوع، باعث می شود همه اپ های سازگار با اندروید نیز روی این سیستم عامل قابل استفاده باشند.
در ادامه قصد داریم تفاوت MIUI با Hyper OS را شرح دهیم. در مطلب دیگر به پرسش Hyper OS چیست؟، به طور جامع پاسخ داده ایم.
HyperOS در برابر MIUI، کدام برنده است؟
در ادامه قصد داریم تفاوت MIUI با Hyper OS را شرح دهیم. سپس هر تفاوت را به اختصار توضیح دهیم.
تغییرات در طراحی
در نسخه Hyper OS، مانند سایر طراحی های مدرن، یک شیفت به سمت سبک مینیمال رخ داده است. در حالی که در نسخه MIUI، رنگ های روشن و طراحی شلوغ را مشاهده می کنید. در طراحی MIUI، از سیستم عامل iOS الهام گرفته شده است. ترکیب رنگ در سیستم عامل Hyper OS آنچنان زیاد نیست و طیف کمی دارد.
دیگر تفاوت MIUI با Hyper OS مربوط به ویژگی ها و قابلیت ها است. در MIUI قابلیت های زیاد، به تدریج اضافه شده اند. به طوری که گویی جای مناسب برای آنها در نظر گرفته نشده است. در حالی که در نسخه Hyper OS این موضوع در منوی تنظیمات و حتی قرارگیری اپ ها رعایت شده است. در این پلتفرم اپ ها و موضوعات یکپارچه در جای مشخص قرار دارند.
بهبود کنترل سنتر
به نسبت نسخه MIUI، سیستم عامل Hyper OS پیشرفت های قابل توجهی داشته است. در کنترل سنتر Hyper OS کاربر می تواند، تنظیمات مدنظر را اولویت بندی کند. همچنین شما می توانید در این سیستم عامل، اینترنت اشیا را برای دستگاه های شیائومی کنترل کنید.
تفاوت MIUI با Hyper OS در این کنترل سنتر نیز دیده می شود. به طوری که MIUI هیچ گزینه مناسبی برای شخصی سازی و دسترسی به کنترل های Home ندارد. از نقطه نظر یکپارچگی، اکوسیستم MIUI نتوانسته عملکرد مناسبی به کاربر ارائه دهد. یعنی همه دستگاه های شیائومی را نمی توان به درستی مدیریت کرد.
اما Hyper OS می تواند بسیاری از همه دستگاه های موجود را به طور یکپارچه مدیریت کند.
در فروشگاه فرفره می توانید نام کالای مدنظر را در قسمت جستجو بنویسید و تایید را انتخاب کنید. پس از بررسی مشخصات کالا، خرید خود را نهایی کنید. ما نیز تمام تلاش خود را می کنیم تا خرید شما در کوتاه ترین زمان ممکن به مقصد برسد.
جذابیت لاک اسکرین
تفاوت MIUI با Hyper OS را در قسمت لاک اسکرین نیز می توان مشاهده کرد. لاک اسکرین Hyper OS یک تجربه قابل شخصی سازی را به شما ارائه می دهد. این نسخه همچنین انیمیشن های جدید و اعلان های پویا را با کیفیت بیشتر به کاربر نمایش می دهد. امکان دسترسی به تنظیمات بیشتر موسیقی و همچنین دسترسی سریع به اپ ها نیز وجود دارد.
در زمینه شناسایی چهره و اثر انگشت نیز، Hyper OS پیشرفت های چشمگیری داشته است.
تفاوت هوم اسکرین
دیگر تفاوت MIUI با Hyper OS را می توان در Home Screen دید. نسخه Hyper OS نسبت به MIUI قابلیت شخصی سازی بیشتری به کاربر می دهد. در این سیستم عامل، طراحی مینیمال را به همراه انعطاف بیشتر مشاهده خواهید کرد. کاربر به راحتی می تواند اپ، ویجت و میانبرهای مورد نظر خود را سازماندهی کند.
این سیستم عامل از پخش شدن آیکون های مختلف در هوم اسکرین نیز جلوگیری می کند. البته همه این قابلیت ها در حال حاضر برای نسخه آزمایشی ارائه شده است. شما می توانید تا سال های آینده، با خرید انواع گوشی، از این سیستم عامل بر پایه اندروید استفاده کنید.
تفاوت اعلان ها یا نوتیفیکیشن ها
در مقایسه MIUI و Hyper OS باید به اعلان ها نیز توجه ویژه ای کنیم. در نسخه Hyper OS، اعلان ها برای کاربر مزاحمت ایجاد نمی کنند. این اعلان ها بیشتر در خدمت کاربر هستند به طوری که می توانید با یک نگاه از آنها آگاه شوید.
در این سیستم عامل جدید، حالت های Swipe Gestures برای اعلان ها، پیشرفت کرده اند. به طوری که کاربر از اعلان های مهم باخبر می شود و سایر اعلان ها کمتر در معرض دید قرار می گیرند.
با خرید گوشی شیائومی، امکان ارزیابی این سیستم عامل برای کاربران فراهم می شود. البته دقت کنید در حال حاضر، همه گوشی ها از این قابلیت پشتیبانی نمی کنند.
تفاوت تم ها و شخصی سازی ها
در نسخه MIUI تم ها به صورت رنگی و روشن بودند. کاربر می توانست اختیارات، فونت ها و گروه آیکون ها را شخصی سازی کند. در این نسخه، دست کاربر برای اعمال تنظیمات بسیار باز بود. تفاوت MIUI با Hyper OS را می توان در نگرش آنها نیز یافت. در سیستم عامل Hyper OS، دیدگاه به سمت طراحی جمع و جور می رود.
در واقع یک نگرش کلی در تم ها وجود دارد که می خواهد یک ظاهر یکپارچه را در اکوسیستم شیائومی پیاده کند.
هنوز مشخص نشده که با بروزرسانی گوشی شیائومی، می توان از سیستم عامل Hyper OS استفاده کرد یا نه. به هر حال در آینده این سیستم عامل، به عنوان پلتفرم اصلی گوشی های شیائومی، روانه بازار می شود.
کنار گذاشتن اپلیکیشن های سنگین
در سیستم عامل Hyper OS، با اولویت بندی پردازش ها، بهینه سازی بهتری برای منابع انجام می شود. این سیستم عامل اپلیکیشن های سنگین را شناسایی می کند و پردازش آنها را در اولویت پایین تری قرار می دهد.
با این روند، سیستم عامل می تواند یک عملکرد روان را به کاربر ارائه دهد. این قابلیت به ویژه برای دستگاه هایی که سخت افزار ضعیف تری دارند، مناسب تر است.
قابلیت مشابه جزیره پویای آیفون
دیگر تفاوت MIUI با Hyper OS، استفاده از قابلیت مشابه iPhone Dynamic Island است. با این قابلیت، اعلان ها، هشدارها، زمانبندی و تماس ها به صورت پویا نمایش داده می شوند. این اعلان ها به دلیل قرار گرفتن در قسمت برش دوربین جلو، از نظر دیداری نیز بسیار جذاب هستند.
این قابلیت به شما کمک می کند تا بتوانید علاوه بر انجام دادن کار خود، اعلان مدنظر را نیز بررسی کنید.
سبک شدن رابط کاربری
تفاوت MIUI با Hyper OS را می توان در سبک بودن سیستم عامل به وضوح مشاهده کرد. در ساخت سیستم عامل Hyper OS سعی شده است تا جای ممکن از حافظه مصرف نشود. همچنین این نسخه، بیشتر برای تعامل کاربر در نظر گرفته شده است.
هدف اصلی توسعه این پلتفرم، تهیه یک تجربه کاربری روان برای دستگاه ها با قدرت سخت افزار پایین است. طراحی ساده المان های دیداری نیز به همین موضوع کمک می کند.
بهبود عمر باتری
در سیستم عامل Hyper OS، بهینه سازی های زیادی نسبت به MIUI انجام شده است. همین بهینه سازی ها، مصرف کمتر انرژی را به دنبال دارند که باعث افزایش طول عمر باتری می شوند.
این سیستم عامل به طور هوشمندانه تر منابع خود را اختصاص می دهد. همین موضوع سبب می شود در گوشی های آینده، باتری های کوچک تر استفاده شوند.
تغییرات اپلیکیشن دوربین
در اپلیکیشن دوربین سیستم عامل هایپر OS، قابلیت های جدید به اپ دوربین اضافه شده است. با این رابط کاربری می توان به راحتی بین مودهای مختلف سوئیچ کنید. بهبود سرعت عملکرد نیز نکته دیگری است که باید به آن دقت کرد. البته در این نسخه، ابزارهای قدرتمند Night Mode، Pro Mode همچنان باقی هستند.
در نسخه MIUI کاربر می تواند در تنظیمات گوشی شیائومی، به اپ دوربین مراجعه کرده و تنظیمات آن را تغییر دهد.
تغییرات برنامه گالری
در سیستم عامل جدید شیائومی، اپ گالری طراحی و سازماندهی مناسب تری دارد. همین موضوع می تواند دسترسی شما به فایل مدنظر را آسان تر کند. در این راستا یک ابزار هوش مصنوعی برای کمک به جستجوی کاربر، توسعه داده شده است.
در گالری جدید، کاربر می تواند فایل های خود را نیز ویرایش کند که تا حد زیادی نیاز به اپ های ادیت را رفع می کند.
تغییرات برنامه ماشین حساب
بهبود در نسخه جدید ماشین حساب را می توان به وضوح دید. در قالب جدید این نسخه، برخی عملکردها اضافه شده اند. یکی از این قابلیت ها، تبدیل واحد است. قابلیت دیگر این ماشین حساب، به روزرسانی تبدیل نرخ ارز است.
ظاهر برنامه نیز به سمت یک طراحی مینیمال و کارا رفته است که دسترسی آسان به همه قسمت های این برنامه را ممکن می کند.
با ساخت Mi account، کاربر می تواند یک دسترسی یکپارچه به همه دستگاه های اکوسیستم شیائومی داشته باشد. با این حساب شما می توانید اطلاعات خود از قبیل، عکس ها، مخاطبان و پیام ها را بین دستگاه های خود منتقل کنید.
دسته بندی برنامه ها بر اساس رنگ
تفاوت MIUI با Hyper OS را می توان در راحتی دسترسی به آیکون ها نیز مشاهده کرد. در سیستم عامل هایپر OS، آیکون های مربوط به یک موضوع خاص، با یک پالت رنگی مشابه نمایش داده می شوند. برای نمونه هر دسته بندی که شامل اپ های ارتباطی، سرگرمی و کاربردی می شود، دارای رنگ بندی خاص خود است.
این خصیصه نه تنها رابط کاربری را ساده کرده بلکه زیبایی دیداری و عملکرد مناسب را به هم پیوند زده است.
تم های گوشی شیائومی از اپ Themes قابل دسترسی هستند. این اپ به طور پیش فرض روی گوشی شما نصب شده است. تم ها فراهم شده اند تا کاربر بتواند ظاهر و حس دستگاه خود را تغییر دهد.
بهبود عملکرد استفاده از چند پنجره
در نسخه جدید سیستم عامل شیائومی، عملکرد چند پنجره ای در راستای Multitasking ارائه شده است. کاربر می تواند بین اپ ها و پنجره های مختلف به راحتی رهیابی کند. با این قابلیت، اختصاص منابع نیز به راحتی انجام می شود و کاربر لگ کمتری را مشاهده خواهد کرد.
این قابلیت به ویژه برای تبلت ها و سایر دستگاه های تاشو بسیار مناسب است.
مقایسه MIUI و Hyper OS به طور کلی
سیستم عامل Hyper OS را می توان یک تکامل چشمگیر نسبت به MIUI دانست. تمرکز این پلتفرم روی سادگی و افزایش کارایی است. برخلاف MIUI، که تمرکز خود را روی زیاد بودن ویژگی ها قرار داد که باعث سنگین بودن پلتفرم می شد.
این رویکرد نسخه هایپر OS، می تواند برای گوشی ها با سخت افزار ضعیف نیز بسیار مناسب باشد. این پلتفرم همچنین برای یکپارچه کردن همه دستگاه های ساخته شده توسط شیائومی به کار می رود.