مقایسه مهم ترین تفاوت های گلکسی زد فولد 6 با زد فولد 5
گوشی های تاشو از جمله موبایل هایی هستند که نهایت تکنولوژی روز را می شود در آن ها دید. در حال حاضر در این زمینه سامسونگ پیشتاز است و سهم بیشتری در بازار دارد. البته به طور کلی، طراحی موبایل های تاشو هنوز با چالش هایی مواجه است. در مقابله با این چالش ها، سامسونگ در هر مدل جدید، قدم هایی رو به جلو بر می دارد. در این مطلب با هم به مقایسه گلکسی زد فولد 6 با زد فولد 5 می پردازیم تا ببینیم Z Fold 6 نسبت به مدل پیشین خود چه پیشرفت هایی کرده است.
بررسی تفاوت های گلکسی زد فولد 6 سامسونگ و زد فولد 5 سامسونگ
برای مقایسه این موبایل ها، آن ها را از جهات گوناگون بررسی می کنیم تا دیدی جامع داشته باشید و بتوانید با توجه به معیارها و اولویت های خود تصمیم بگیرید. در این مطلب به بررسی مواردی از جمله طراحی و راحتی، تفاوت های نرم افزاری، سخت افزاری و مخصوصاً قدرت اجرایی می پردازیم. همچنین، ویژگی هایی مانند شارژدهی، دوربین و قیمت Galaxy Z Fold 6 و Galaxy Z Fold 5 را مقایسه خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
طراحی ظاهری، سبک تر و باریک تر
در طراحی گوشی سامسونگ زد فولد 6، نسبت به مدل پیشین، تغییراتی به چشم می خورد که شاید انقلابی نباشند، اما قدمی رو به جلو محسوب می شوند. مهم ترین تفاوت Galaxy Z Fold 6 و Galaxy Z Fold 5، تفاوت وزن 14 گرمی این 2 موبایل است. زد فولد 6 با 239 گرم وزن، خوش دست تر و سبک تر از مدل پیشین خود است.
نه تنها در مقایسه گلکسی زد فولد 6 با زد فولد 5، بلکه به طور کلی در دنیای موبایل های تاشو، Z Fold 6 یک گوشی سبک محسوب می شود. این گوشی تاشو حتی در مقایسه با گلکسی S24 اولترا، که از بهترین گوشی های پرچمدار سامسونگ محسوب می شود، فقط 7 گرم سنگین تر است.
در Galaxy Z Fold 6 از نظر ظاهری نیز تغییراتی نسبت به مدل پیشین به چشم می خورد. چینش و مکان دوربین ها مثل قبل است؛ اما لنزها در ابعاد بزرگتر طراحی شده اند. گوشه های موبایل نیز نسبت به زد فولد 5 سامسونگ، تیزتر هستند. برتری دیگر گلکسی زد فولد 6 به Z Fold 5 باریکی آن است. این دو موبایل در حالت باز 6 میلی متر، و در حالت بسته 13 میلی متر تفاوت ضخامت دارند که عدد قابل توجهی است و تأثیر زیادی در راحتی موبایل دارد.
صفحه نمایش
در مقایسه گلکسی زد فولد 6 با زد فولد 5، در بخش صفحه نمایش نیز گوشی زد فولد 6 سامسونگ برتری هایی نسبت به مدل قبلی خود دارد. این تفاوت ها بیشتر در زمینه هایی مانند ابعاد، رزولوشن و نمایش محتوا به چشم می آیند. در این بخش، به مقایسه نمایشگرهای این 2 گوشی محبوب می پردازیم.
نمایشگر بیرونی
یکی از مهم ترین مشکلاتی که در Galaxy Z Fold 5 وجود داشت و حالا برطرف شده است، عرض کم و طول زیاد صفحه نمایش بیرونی آن بود. این صفحه نمایش هم در نمایش محتوا و هم در کاربری و راحتی، عملکرد خوبی نداشت؛ اما حالا در Z Fold 6، سامسونگ به عرض این پنل اضافه کرده و از ارتفاع آن کاسته است تا تجربه بهتری خلق کند.
صفحه نمایش داخلی
نمایشگر داخلی این دو موبایل در بسیاری موارد مشابه هستند. در هر دو، از نمایشگر امولد با نرخ رفرش ریت 120 هرتز استفاده شده است که گویای کیفیت تصویر بالای این گوشی ها است. البته همانطور که پیش تر اشاره کردیم، Galaxy Z Fold 6 در این زمینه از برخی جهات برتری هایی دارد که به آن ها می پردازیم.
- مقدار روشنایی نمایشگر یکی از مهم ترین مواردی است که در مقایسه گلکسی زد فولد 6 با زد فولد 5 به چشم می آید. در گوشی گلکسی زد فولد 6، سامسونگ حداکثر روشنایی را به 2600 نیت ارتقا داده است که نسبت به حداکثر روشنایی 1750 نیت زد فولد ۵، برتری قابل توجهی است.
- خط تای وسط نمایشگر داخلی نکته ای است که در هر دو موبایل به چشم می خورد؛ اما در گوشی Z Fold 6 کمی بهتر شده است.
- با وجود اینکه هر 2 تلفن همراه، صفحه نمایش داخلی 7.6 اینچی دارند، اما زد فولد 6 دارای رزولوشن 2160 در 1856 است که بیشتر از رزولوشن نمایشگر داخلی فولد 5 است. به عبارت دیگر، Z Fold 6 تراکم پیکسلی و در نتیجه کیفیت تصویر بالاتری دارد.
اگر گوشی های تاشو توجه شما را جلب کرده اند اما از ابعاد بزرگ گوشی های زد فولد خوشتان نمی آید، حتما زمانی را برای بررسی گلکسی زد فلیپ 6 سامسونگ در نظر بگیرید.
محتویات جعبه
در مقایسه گلکسی زد فولد 6 با زد فولد 5، در محتویات جعبه های آن ها تفاوتی به چشم نمی خورد. شرکت سامسونگ درون جعبه این گوشی ها، فقط یک کابل تایپ C و بروشور قرار داده است و در آن خبری از کاور یا حتی آداپتور نیست. پس اگر قصد خرید هرکدام از این موبایل ها را دارید، خاطرتان باشد حتماً شارژر هم سفارش دهید.
دوام
از نظر دوام و مقاومت، Z Fold 6 پیشرفت هایی نسبت به مدل پیشین خود کرده و این مورد نه در یک زمینه، بلکه در قسمت های مختلف گوشی بهبود یافته است. در ادامه از زوایای مختلف به مقایسه گلکسی زد فولد 6 با زد فولد 5 خواهیم پرداخت.
مقایسه لولا
هر دو گوشی دارای لولای آلومینیومی هستند؛ اما در فولد 6، سامسونگ مدل Dual Rail را به کار برده است که نسبت به لولای Z Fold 5، مقاومت بسیار بالاتری در برابر ضربه دارد. مزیت دیگر استفاده از این لولا، کم شدن خط تای نمایشگر در فولد 6 است. همچنین یکی از عواملی که در سبکی نسبی Galaxy Z Fold 6 تأثیر گذاشته اند، همین تفاوت لولاهای آن ها است.
استحکام جنس بدنه
در مقایسه گلکسی زد فولد 6 با زد فولد 5 از نظر استحکام بدنه، تفاوت چشمگیری بین دو موبایل دیده نمی شود. جنس قاب پشتی هر دو گوشی از جنس شیشه و از نوع گوریلا گلس ویکتوس 2 (Gorilla Glass Victus 2) است که به مقاومت بالا شهرت دارد. این نوع گوریلا گلس قابلیت ضربه گیری بالایی دارد و در تست ها، پس از سقوط از ارتفاع 1 متری روی سطح ناهموار بتنی، آسیب ندیده است. همچنین در تست سقوط روی آسفالت، با افتادن از ارتفاع 2 متری نیز صدمه ندید.
تفاوت در خاصیت ضد آب و میزان نفوذپذیری
تفاوت Galaxy Z Fold 6 و Galaxy Z Fold 5 از نظر نفوذپذیری قابل توجه است. گوشی فولد 5 دارای استاندارد IPX8 است که میزان مقاومت آن در برابر نفوذ را نشان می دهد. طبق این استاندارد، این گوشی می تواند تا 30 دقیقه در عمق 1 متری آب دوام بیاورد؛ اما در برابر گرد و خاک نفوذپذیر است.
گوشی زد فولد 6 سامسونگ با گواهی IP48، در این زمینه بهبود یافته است. این موبایل علاوه بر مقاومت 30 دقیقه ای در عمق 1 متری آب، در برابر ذرات درشت گرد و غبار نیز مقاوم است. تا قبل از Z Fold 6، هیچ یک از گوشی های تاشو در جهان چنین قابلیتی نداشتند.
مقایسه گلکسی زد فولد 6 با زد فولد 5 از نظر اسپیکر و کیفیت صدا
کیفیت صوتی این 2 موبایل یکسان است. هر دو گوشی 2 اسپیکر دارند و می توانند صدای استریو (Stereophonic sound) ارائه دهند. این اسپیکرها که در بالا و پایین گوشی جای گرفته اند، قادر هستند صدای «32 بیت / 384 کیلوهرتز» را به خوبی پشتیبانی کنند.
این موبایل ها همچنین از «تکنولوژی صدا با وضوح بالا» یا High Resolution Audio برخوردارند و می توانند فایل های صوتی High-Res را پخش کنند. این نوع فایل های صوتی در دنیای موسیقی بسیار محبوب هستند و از نظر کیفی جایگاه بالایی دارند. قابل ذکر است که تیونینگ بلندگوهای موبایل های زد فولد 6 و 5 را شرکت معروف AKG انجام داده است.
نرم افزار و رابط کاربری؛ نهایت مولتی تسکینگ
موبایل Z Fold 5 با رابط کاربری One UI 5.1 و نسخه 13 سیستم عامل اندروید عرضه می شود و طبق وعده شرکت سامسونگ تا 4 سال آپدیت نرم افزاری دریافت خواهد کرد. این در حالی است که Z Fold 6 با رابط کاربریOne UI 6.1 و اندروید 14 عرضه می شود و تا 7 سال آپدیت نرم افزاری دریافت می کند. با این اوصاف، در مقایسه گلکسی زد فولد 6 با زد فولد 5 از نظر نرم افزاری، اگر نگاه بلندمدت داشته باشیم، Z Fold 6 پیشتاز میدان خواهد بود.
ویژگی جذابی که در این دو موبایل وجود دارد، تفاوت رابط کاربری آن ها با موبایل های عادی است. اوج این تفاوت در قابلیت مولتی تسکینگ موبایل های سری فولد به چشم می خورد که چیزی مشابه آن را در محیط ویندوز تجربه می کنیم. با این قابلیت، وقتی موبایل باز باشد، می توانید همزمان تا 8 برنامه را فعال داشته باشید که تا 4 عدد از آن ها را می شود به صورت پنجره های باز در کنار هم دید.
عملکرد سخت افزاری
از نظر حافظه داخلی و رم، موبایل های Galaxy Z Fold 6 و Galaxy Z Fold 5 با توان یکسانی عرضه می شوند و تنوع آن ها نیز به یک اندازه است. فهرست پیش رو به تنوع ظرفیتی این موبایل ها اشاره دارد.
- رم 12GB و حافظه داخلی 256GB
- رم 12GB و حافظه داخلی 512GB
- رم 12GB و حافظه داخلی 1TB
قدرت اجرایی زد فولد 5: برای پی بردن به تفاوت قدرت اجرایی این موبایل ها، باید با نگاهی به پردازنده ها، به مقایسه گلکسی زد فولد 6 با زد فولد 5 پرداخت. سامسونگ در ساخت Z Fold 5 از پردازنده قدرتمند اسنپدراگون 8 نسل 2 استفاده کرده است. این موبایل با کمک پردازنده 8 هسته ای خود به خوبی از پس اجرای روان کارهای روزمره شما بر می آید و تقریبا تمام بازی ها را به راحتی اجرا می کند.
قدرت اجرایی زد فولد 6: در ساخت موبایل های Z Fold 6، شرکت سامسونگ قدرت اجرایی را بالاتر برده و این دستگاه ها را به پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 3 مجهز کرده است. طبق تست ها و گزارشات، نسل سوم اسنپدراگون 8 حدود 30 درصد از نسل پیشین خود بهتر عمل می کند. البته، همانطور که گفتیم، حتی مدل زد فولد 5 امور روزمره را بی مکث و با سرعت عالی اجرا می کند و اگر تفاوتی در عملکرد این دو موبایل باشد، خود را هنگام اجرای بازی های خیلی سنگین نشان خواهد داد.
باتری
در زد فولد 6 نسبت به مدل قبل، پیشرفتی در زمینه باتری به چشم نمی خورد و هر 2 موبایل دارای باتری هایی با ظرفیت 4400 میلی آمپر ساعتی هستند. البته طبق گفته های سامسونگ شارژدهی آن ها برابر نیست؛ زیرا در Z Fold 6 پردازنده ها و نرم افزارها بهینه شده اند و انرژی کمتری مصرف می کنند. در تست هایی که برای مقایسه گلکسی زد فولد 6 با زد فولد 5 انجام شد، صحت ادعای سامسونگ مشخص شد و باتری های فولد 6 توانستند تا حدود 20 درصد بیشتر شارژدهی کنند.
مقایسه امنیت Galaxy Z Fold 6 و Galaxy Z Fold 5
از نظر امنیتی، این موبایل های تاشو از جهاتی یکسان هستند و از جهاتی دیگر فرق هایی دارند. سنسور اثر انگشت در هر دو مدل بدون خطا و با سرعت عمل می کند و شما برای امنیت اطلاعات خود، قفلی دارید که فقط به دست شما باز می شود.
البته قفل گوشی فقط بخشی از ماجرا است و شما باید آپدیت های امنیتی را مرتب انجام دهید تا موبایل شما در امن ترین حالت ممکن باشد. شاید مهم ترین تفاوت Galaxy Z Fold 6 و Galaxy Z Fold 5 در همین مسئله باشد. موبایل های گلکسی زد فولد 6 به صورت مرتب تا 7 سال آپدیت امنیتی دریافت خواهند کرد، در حالی که زد فولد 5 فقط 5 سال از این نظر آپدیت می شود.
بررسی دوربین ها
در مقایسه گلکسی زد فولد 6 با زد فولد 5، دوربین ها از نظر سخت افزاری نسبت به هم برتری ندارند، فقط در مدل جدید، بزرگتر طراحی شده اند. اما آیا نتیجه عکاسی با این دو موبایل یکسان خواهد بود؟
جالب است بدانید که با وجود دوربین های کاملا یکسان، عکس های Z Fold 6 از کیفیت و وضوح بیشتری برخوردار هستند و به طور کلی، طبیعی تر به نظر می رسند. دلیل این اختلاف در پردازنده های تصویر فولد 6 است که به روز تر هستند و قدرت بیشتری دارند. طبق مقایسه های انجام شده، چه در نور کم و چه محیط روشن، گلکسی فولد 6 تصاویر بهتری تحویل می دهد. البته اگر در حال حاضر گوشی فولد 5 دارید می توانید با روش هایی این تفاوت کیفیت را تا حدی جبران کنید. با ایجاد تغییراتی جزئی در تنظیمات دوربین سامسونگ می شود عکس های زیباتری گرفت.
تا اینجای مطلب، زد فولد 6 و زد فولد 5 از جهات مختلف شباهت های متعددی داشتند. در این بخش به مطالبی می پردازیم که این گوشی ها در آن حسابی با هم تفاوت دارند. گلکسی زد فولد 6 در سه رنگ سرمه ای، صورتی و نقره ای و Z Fold 5 در رنگ های آبی، مشکی و کرمی طراحی شده اند؛ به عبارت دیگر هیچ رنگ مشابهی بین آن ها نمی بینیم.
تفاوت مهم دیگر این موبایل ها در قیمت آن ها است. در حال حاضر (مرداد 1403) قیمت Galaxy Z Fold 5 بین 77.000.000 و 91.000.000 میلیون تومان متغیر است، در حالی که Galaxy Z Fold 6 با قیمت 108.000.000 میلیون تومان به فروش می رسد. با وجود تفاوت تقریباً کم این موبایل ها، به نظر می رسد ارزش خرید زد فولد 5 بیشتر باشد؛ اما اگر معمولاً گوشی های خود را تا چند سال نگه می دارید، زد فولد 6 به خاطر آپدیت های بیشتر، گزینه مناسب تری است.
نتیجه گیری
در این مطلب به مقایسه گلکسی زد فولد 6 با زد فولد 5 پرداختیم و متوجه شدیم سامسونگ، پیشتاز بازار موبایل های تاشو، توانسته است چالش هایی مانند وزن بالای این گوشی ها و عملکرد لولای آن را بهبود دهد. از جنبه های دیگری مانند باتری و دوربین نیز، هرچند از نظر سخت افزاری تغییری ایجاد نشد، اما قدرت پردازنده ها و بهینه کردن نرم افزارها، باعث بهبود نتیجه نهایی در موبایل زد فولد 6 شدند. موبایل های تاشو برای دوستداران تکنولوژی روز می توانند بهترین گزینه باشند؛ اما اگر مایلید گوشی خود را از میان بهترین و قدرتمندترن موبایل ها انتخاب کنید، پیشنهاد می کنیم مطلب آیفون بهتره یا سامسونگ؟ را مطالعه و نهایت قدرت این دو برند مطرح را بررسی کنید.