آموزش و ترفند فرفره

چگونه هارد اینترنال را به اکسترنال تبدیل کنیم؟

هاردهای اینترنال و اکسترنال، ابزارهایی هستند که برای ذخیره سازی، دسته بندی و مدیریت داده های کامپیوتری مورد استفاده قرار می گیرند. اگر به دنبال ارتقای حافظه جانبی دستگاه خود هستید، پیش از هر اقدامی، باید با هاردهای اکسترنال و اینترنال، تفاوت ها و کاربردهای آن ها آشنا شوید. در این مقاله، به بررسی ویژگی ها، مزایا و معایب هاردهای اینترنال و اکسترنال و همچنین نحوه تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال می پردازیم.

تفاوت هارد اکسترنال و هارد اینترنال

هاردهای اینترنال، معمولاً داخل رایانه قرار می گیرند و به طور مستقیم به مادربرد متصل می شوند. از این نوع هارد، برای ذخیره سازی سیستم عامل، برنامه ها، فایل های مهم و داده هایی که به سرعت بالا و دسترسی فوری نیاز دارند، استفاده می شود. اما هارد اکسترنال در یک محفظه خارجی قرار می گیرد و از طریق پورت های USB به سیستم متصل می شود. از این هاردها، برای ذخیره سازی نسخه های پشتیبان، انتقال و اشتراک گذاری فایل ها استفاده می شود. هاردهای اکسترنال، بهترین گزینه برای کاربرانی هستند که به فضای ذخیره سازی بیشتر، قابلیت حمل ونقل آسان و استفاده ی چندگانه از داده های خود نیاز دارند.

هارد اینترنال، به دلیل ارتباط مستقیم با مادربرد، معمولاً سرعت بالاتری در انتقال داده دارد. اما در هارد اکسترنال، به طور معمول سرعت انتقال داده ها به دلیل استفاده از پورت های USB، کمتر از هاردهای اینترنال است. نکته ی مهم این است که برای نصب یا تعویض هارد اینترنال، اغلب نیاز به باز کردن کیس کامپیوتر و در برخی موارد، حتی خارج کردن بخش هایی از سیستم وجود دارد. اما هاردهای اکسترنال این مشکل را ندارند و تنها با اتصال به پورت USB، می توان از آن ها استفاده کرد.

لازم به ذکر است که هر نوع، کاربردها و مزایای خاص خود را دارد و شما بسته به نیازها و شرایط خود، می توانید یکی یا هر دوی آن ها را انتخاب کنید.

راهنمای خرید بهترین هارد اکسترنال

ضرورت تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

در مواقعی که نیاز به جابجایی آسان اطلاعات، دسترسی سریع به داده ها و یا ذخیره سازی امن اطلاعات مهم در فضایی خارج از کامپیوتر یا لپ تاپ خود دارید، تبدیل هارد اینترنال به هارد اکسترنال می تواند راه حلی ایده آل و ضروری باشد.

با استفاده از یک هارد اکسترنال، می توانید به راحتی و در سریع ترین زمان ممکن، اطلاعات خود را بین دستگاه های مختلف مانند کامپیوتر، لپ تاپ و یا تلفن همراه جابجا کنید. همچنین، در مواردی که داده های خاصی برای شما از اهمیت بالایی برخوردار هستند، می توانید با نگهداری آن ها در خارج از سیستم رایانه، از آن ها در برابر حملات سایبری و هک شدن محافظت کنید.

علاوه بر این، در شرایطی که به اطلاعات ذخیره شده در سیستم خود نیاز دارید و باید آن ها را با خود حمل کنید، اما به هارد اکسترنال برای انتقال داده ها دسترسی ندارید، تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال می تواند بهترین گزینه برای شما باشد.

در نهایت، در مواردی که به هارد اکسترنال دسترسی دارید، اما زمان کافی برای انتقال حجم بالایی از اطلاعات را ندارید، تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال می تواند راه حلی سریع و کارآمد برای شما باشد.

مزایا و معایب تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

با توضیحاتی که تا اینجا دادیم حالا نوبت به بررسی مزایا و معایب تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال می رسد. ابتدا با برخی از مزایای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال آشنا می شوید، پس از آن به بررسی معایب این کار می پردازیم.

مزایای تبدیل کردن هارد اینترنال به اکسترنال

  • از بزرگترین مزایای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال، قابل حمل شدن آن است. به این ترتیب، شما می توانید داده های خود را به راحتی بین دستگاه های مختلف منتقل کنید، موضوعی که دغدغه اغلب افراد در انتقال اطلاعات بین دستگاه های مختلف است.
  • همچنین هاردهای اکسترنال به جهت کاربری ساده از طریق پورت های USB و عدم نیاز به نصب، نسبت به هاردهای اینترنال بیشتر مورد پسند کاربران هستند.
  • یکی از بهترین مزیت های استفاده از هارد اکسترنال زمانی است که کامپیوتر شخصی خود را تعمیر نموده یا ارتقا می دهید و لازم است به داده های قبلی دسترسی داشته باشید، در این زمان داشتن هارد اکسترنال به عنوان نسخه پشتیبان می تواند بسیار کارگشا باشد.
  • آخرین مزیت تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال، فضای ذخیره سازی بیشتر و دسترسی به داده های بیشتر است که در جای خود از اهمیت خاصی برخوردار است.

معایب تبدیل کردن هارد اینترنال به اکسترنال

  • در برخی موارد وقتی هارد اینترنال را به یک هارد اکسترنال تبدیل می کنید، ممکن است پرتابل شدن و حرکت زیاد، به هارد آسیب برساند و داده های شما از بین بروند. چون در واقعیت هاردهای اینترنال برای حمل شدن طراحی نشده اند.
  • از طرفی قطع و وصل شدن منبع تغذیه در یک هارد اینترنال که به اکسترنال تبدیل شده است، برای هارد مضر است و عمر آن را تا حدودی کاهش می دهد.

بررسی بهترین فلش مموری های ای دیتا ADATA

ویژگی های لازم هارد اینترنال برای تبدیل به هارد اکسترنال

برای تبدیل هارد اینترنال به هارد اکسترنال نکات زیر را در نظر بگیرید:

فروشگاه اینترنتی فرفره
  • قبل از هر چیز دقت داشته باشید هارد اینترنالی که می خواهید به اکسترنال تبدیل کنید، باید به اندازه ای باشد که بتوانید آن را به درستی در محفظه اکسترنال مورد نظر جا دهید. به طور معمول، هاردهای 2.5 اینچ برای کیس ها و محفظه های اکسترنال قابل استفاده هستند؛ پس حتما از اندازه هارد اینترنال خود اطمینان حاصل کنید.
  • نکته دیگر برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال، نوع اتصال هارد اینترنال است. اغلب از پورت های SATA برای اتصال هاردهای اینترنال استفاده می شود. بنابراین، بهتر است هاردی که می خواهید به اکسترنال تبدیل کنید، دارای پورت SATA باشد تا بتوانید از آداپتورهای مناسب برای تبدیل آن به USB یا Thunderbolt استفاده کنید.
  • نکته آخر اینکه اگر برای استفاده از هارد اکسترنال خود به سرعت بالایی برای انتقال داده نیاز دارید، هارد اینترنال شما باید از سرعت RPM بالا و یا پشتیبانی از استانداردهای SATA 3 برخوردار باشد.

این ویژگی ها و نکات را در نظر بگیرید تا بتوانید هارد اینترنال خود را به یک هارد اکسترنال تبدیل کنید. به خاطر داشته باشید قبل از هرگونه تغییر و تبدیل، بهتر است اطلاعات کامل و دقیقی در مورد سخت افزار خود به دست آورید.

بیان روش های تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

3 روش برای تبدیل هارد اینترنال به هارد اکسترنال وجود دارد که در ادامه هر یک را به تفضیل بررسی خواهیم کرد:

ویژگی های لازم هارد اینترنال برای تبدیل به هارد اکسترنال

روش اول: تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال با قاب محافظ

قاب های محافظ هارد، که با نام باکس هارد نیز شناخته می شوند، محفظه های مخصوصی هستند که هاردهای اینترنال را در خود جای می دهند. این قاب ها با رابط های اتصال USB و USB Type-C عرضه می شوند و از نظر جنس و طراحی ظاهری تنوع بالایی دارند. شما می توانید با توجه به نوع کاربری و سلیقه خود، طرح مناسب را انتخاب کنید.

به طور کلی، اکثر قاب ها دارای بدنه ای پلاستیکی یا آلومینیومی هستند و همان طور که گفتیم رابط اتصال USB دارند. برای استفاده از قاب محافظ کافیست هارد اینترنال را از درون کامپیوتر یا لپ تاپ خارج، کاوری که بر روی قاب قرار دارد را باز کنید و هارد را درون قاب قرار دهید. به همین سادگی شما یک هارد اکسترنال خواهید داشت.

هنگام جایگذاری هارد اینترنال در قاب، به محل قرارگیری رابط های اتصال توجه کنید. بسته به نوع قاب هاردی که خریده اید و ۲.۵ یا ۳.۵ اینچ بودن هارد اینترنال، ممکن است یک سوکت برق AC نیز روی بدنه قاب وجود داشته باشد. بدین منظور علاوه بر اتصال کابل USB به لپ تاپ یا کامپیوتر، هنگام استفاده از هارد باید برق مورد نیاز را از آداپتور تامین کنید.

روش دوم: تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال با داک

روش دیگری که می توانید برای تبدیل هارد اینترنال 3.5 به اکسترنال استفاده کنید، داک استیشن (DockStation) است. داک ها انواع مختلفی دارند و مشابه قاب های محافظ هستند. تنها تفاوت آن ها پشتیبانی داک ها از رابط اتصال SATA است و البته داک ها با هر دو هارد اینترنال 2.5 و 3.5 اینچی سازگاری دارند. همچنین امکان نصب دو یا چند هارد اینترنال در داک وجود دارد.

استفاده از داک ها نیز بسیار آسان است و مانند روش اول برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال کافیست هارد را از کامپیوتر یا لپ تاپ خارج و آن را درون داک قرار دهید. در هنگام جابجایی دقت کنید که رابط های اتصال در جای صحیح خود قرار بگیرند. به علت قابلیت نصب چند هارد اینترنال، اکثر داک های تبدیل دارای سوکت برق AC هستند. بنابراین، برای استفاده از داک باید به پریز برق دسترسی داشته باشید.

روش سوم: تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال با برد

روش دیگری برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال، استفاده از بردهای آماده است. این بردها ابعاد و وزن کمی دارند و به راحتی در جیب شما جای می گیرند. بردها از رابط های اتصال IDE و SATA پشتیبانی می کنند و مهم ترین مزیت آن ها، ابعاد و قابلیت حمل آسانشان است. به این ترتیب، می توانید در هر شرایطی هارد اینترنال خود را به هارد اکسترنال تبدیل کنید. اما این نکته را به خاطر داشته باشید که استفاده از بردهای بی کیفیت و نامرغوب می تواند باعث آسیب دیدن هارد شود. همچنین، اکثر بردها دارای ورودی برق نیستند؛ بنابراین امکان پشتیبانی از هاردهای اینترنال 3.5 اینچی را ندارند. استفاده از این روش برای تبدیل در برخی مواقع می تواند بهترین گزینه باشد.

فرمت فلش مموری خراب با گوشی موبایل

انتخاب روش مناسب برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

شما می توانید هر یک از روش های بالا را برای تبدیل هارد داخلی به خارجی امتحان کنید با این حال، استفاده از هر کدام از روش هایی که به آن اشاره شد، معایب و مزایای خاص خود را نیز دارد.

در روش قاب هارد اگرچه مراحل نصب و استفاده نسبتا زمان بری دارد، اما نسبت به دو روش دیگر از امنیت بالاتری برخوردار است. در این روش، هارد اینترنال در برابر گرد و خاک، نفوذ آب و الکتریسیته ساکن به خوبی محافظت می شود و خطری متوجه اطلاعات ذخیره شده در هارد نیست.

در روش استفاده از داک، امکان نصب دو یا چند هارد اینترنال را دارید. اما از سوی دیگر حتما باید به پریز برق دسترسی داشته باشید. بنابراین، از قابلیت حمل در روش اول، بی بهره خواهید بود. نکته مهم دیگر این است که خرید قاب هارد، داک یا برد تبدیل بی کیفیت، تاثیر محسوسی بر روی عملکرد هارد اینترنال شما خواهد گذاشت. بنابراین، مهمترین اولویت شما باید خرید یک محصول مناسب، از برندی معتبر باشد تا احیانا علت بالا نیامدن هارد اکسترنال از بی کیفیتی محصول نباشد و شما بتوانید از حداکثر کارایی هارد خود بهره ببرید.

سخن آخر

در این مقاله با بررسی روش های تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال سعی کردیم اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهیم. به این نکته توجه داشته باشید که تبدیل هاردهای اینترنال 2.5 و 3.5 اینچی به اکسترنال در بسیاری از مواقع می تواند بهترین گزینه برای جابه جایی فایل ها و دسترسی به اطلاعات مهم باشد. در این مقاله به بررسی سه روش برای تبدیل هارد داخلی به خارجی پرداختیم. به این ترتیب حتی اگر به هارد اکسترنال نیز دسترسی نداشته باشید می تواند اطلاعات را در خارج از سیستم ذخیره کنید. اگر به دنبال خرید هارد اکسترنال یا اینترنال هستید، برای مقایسه و کسب اطلاعات بیشتر نگاهی به محصولات فرفره بیندازید.

رضا صنعتی

فارغ التحصیل کارشناسی کامپیوتر اما علاقه‌مند به حوزه های بازاریابی، فروش و دیجیتال مارکتینگ. 👨‍💻

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا