آموزش و ترفند فرفره

رفع مشکل عدم شناسایی سیمکارت در گوشی و غیر فعال شدن آن

مطمئناً ممکن است برای همه ما پیش بیاید که تلفن همراه، سیمکارت را شناسایی نمی کند و علامتی هم در این رابطه نشان نمی دهد. مشکل عدم شناسایی سیم کارت یا غیر فعال شدن سیم کارت می تواند به دلایل مختلفی نظیر مشکلات نرم افزاری، سخت افزاری و غیره اتفاق بیفتد. ما در این مقاله به طور کامل با شناسایی دلایل نخواندن سیم کارت، ساده ترین روش ها برای رفع این موضوع را بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

دلایل مشکل عدم شناسایی و نخواندن سیم کارت در گوشی

اگر سیم کارت شما در تلفن همراه شناسایی نمی شود، می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که برخی از مهم ترین این دلایل به شرح زیر است:

  • خراب بودن یا سوختن سیم کارت
  • اشتباه در پانچ شدن سیم کارت
  • وجود مشکلات فنی در اسلات
  • نصب اشتباه سیم کارت و جاگیری نادرست آن
  • مشکلات ریجستری و ثبت قانونی سیمکارت
  • مشکلات نرم افزاری تلفن همراه
  • خرابکاری بدافزاری و آلودگی گوشی به ویروس ها
  • اعمال تنظیمات نادرست شبکه

ساده ترین راه ها برای رفع مشکل عدم شناسایی سیم کارت در گوشی

در ادامه به چندین راهکار ساده و کارآمد برای برطرف کردن مشکل شناسایی نشدن سیم کارت در گوشی اشاره خواهیم کرد:

1. ری استارت کردن گوشی برای حل مشکل عدم شناسایی سیم کارت

در برخی مواقع، هیچ دلیلی برای خطای عدم شناسایی سیم کارت در گوشی های مختلف وجود ندارد. در چنین مواقعی، اولین و سریع ترین راهکار، ری استارت کردن یا راه اندازی مجدد تلفن همراه است. در واقع در اکثر اوقات، با ری استارت کردن، بسیاری از مشکلات جزئی دستگاه برطرف خواهد شد.

برای انجام این اقدام، در گوشی های هوشمند با سیستم عامل اندروید، دکمه پاور را فشار دهید و کمی نگه دارید. سپس در منو ظاهر شده، گزینه راه اندازی مجدد (Restart) را انتخاب نمایید تا دستگاه به طور اتوماتیک خاموش شده و سپس روشن شود.

برای راه اندازی مجدد در گوشی های آیفون نیز باید ابتدا دکمه افزایش صدا را به سرعت فشار دهید و به دنبال آن، دکمه کاهش صدا را فشار دهید. سپس دکمه کناری (Side button) را تا زمانی که لوگوی اپل روی صفحه ظاهر شود، نگه دارید. در این مرحله، صفحه نمایشگر خاموش شده و بعد از 5 تا 10 ثانیه، لوگوی اپل مجدد ظاهر می شود.

2. بیرون آوردن سیم کارت و قراردادن مجدد در گوشی

در بسیاری از موارد، مشکل عدم شناسایی سیم کارت توسط گوشی، مربوط به ایراد خود سیم کارت است. به همین دلیل توصیه می شود در این مواقع، SIM را از گوشی خارج کنید و سپس با دقت بیشتری در خشاب مخصوص قرار دهید.

توصیه می شود با بیرون آوردن اسلات سیم کارت، 30 ثانیه تا یک دقیقه صبر کنید و سپس دوباره SIM را در جایگاه قرار دهید و خشاب را به دستگاه وارد کنید. بعد از راه اندازی مجدد تلفن همراه، چک کنید که آیا سیم کارت توسط گوشی شناسایی شد یا خیر.

3. بررسی درست بودن جهت سیم کارت در گوشی

بسیاری از افراد به اشتباه، سیم کارت را در جهت اشتباهی در تلفن همراه قرار می دهند و در نهایت مشکل نخواندن سیم کارت توسط گوشی به وجود می آید. بنابراین در اولین اقدام، بهتر است بررسی کنید که آیا جهت قرار گرفتن سیمکارت در گوشی درست است یا خیر.

فروشگاه اینترنتی فرفره

در اکثر گوشی ها، یک نماد یا تصویر کوچک در زیر، رو یا کنار اسلات وجود دارد که نشان می دهد سیم کارت را چگونه باید در آن قرار دهید. البته ممکن است تلفن های همراه معدودی وجود داشته باشد که به علت قرارگیری نادرست، امکان خواندن سیم کارت را نخواهند داشت.

4. فعال و غیرفعال کردن حالت هواپیما

یکی دیگر از راهکارها برای رفع مشکل عدم شناسایی سیم کارت، استفاده از حالت هواپیما است. از این حالت برای رفع بسیاری از مشکلات شبکه ای می تواند استفاده کرد. قبل از هرگونه اقدام برای فعال و غیرفعال کردن حالت هواپیما، باید از ذخیره سازی اطلاعات و کارهای آنلاین خود اطمینان حاصل کنید. زیرا با فعال کردن این گزینه، اتصال تلفن همراه به اینترنت کاملاً قطع شده و امکان انجام خدمات آنلاین وجود ندارد.

برای فعالسازی این گزینه، باید پنل اعلانات بالای گوشی را به سمت پایین بکشید و سپس روی نماد هواپیما (Air plane Mode) کلیک کنید تا گزینه مذکور فعال شود. برای غیرفعال کردن آن نیز تنها کافی است مجدداً روی نماد گفته شده کلیک کنید تا اتصال قطع شده و امکان وصل اینترنت همراه برقرار شود.

5. بررسی کانکتور سیم کارت

با جمع شدن گرد و غبار روی اسلات و کانکتور، امکان شناسایی سیم کارت برای تلفن همراه سخت می شود؛ بنابراین برای رفع مشکل عدم شناسایی سیم کارت، می توانید اقدام به دستمال کشیدن کانکتور و پاک کردن آلودگی های روی آن نمایید. همچنین بهتر است بررسی کنید تا کانکتور سیم کارت دچار آسیب نشده باشد. شکستگی در محل قرارگیری سیم کارت می تواند موجب بروز مشکل در خواندن SIM شود. در صورت وجود هرگونه آسیب سخت افرازی، باید به مراکز خدمات و نمایندگی های برند تولید کننده گوشی مراجعه کنید تا تکنسین های متخصص، کانکتور را تعویض یا تعمیر کنند.

6. فعال کردن حالت Safe Mode

دانلود برخی اپلیکیشن های نامعتبر و ناامن می تواند موجب بروز خطای عدم شناسایی SIM Card شود. بنابراین باید حالت Safe Mode (حالت ایمن) را در گوشی خود فعال کنید و چندین ساعت، تلفن همراه را روی این حالت قرار دهید.

بعد از گذشت چند ساعت، بررسی کنید که آیا مشکل رفع شده است یا خیر. در صورتی که مشکل پابرجا باشد، باید چند برنامه آخر نصب شده را حذف کنید و سپس با خارج کردن گوشی از حالت ایمن، به احتمال زیاد، مشکل رفع شده است.

7. پاک کردن حافظه پنهان

یکی دیگر از علت های خوانده نشدن سیم کارت در گوشی، می تواند داده های زیادی ذخیره شده در حافظه پنهان گوشی باشد. پاک کردن حافظه پنهان گوشی سامسونگ و هر تلفن همراه هوشمند از هر برندی، می تواند تلاشی موفق برای رفع خطای عدم شناسایی سیم کارت باشد.

برای این کار، شما باید به تنظیمات گوشی خود مراجعه کرده و سپس در قسمت Storage، گزینه Internal Storage را انتخاب کنید. در نهایت با کلیک روی گزینه Cached Data، اعلانی حاوی اینکه “با این اقدام، حافظه پنهان برای همه برنامه های موبایل پاک می شود” روی صفحه نمایش ظاهر می شود که باید روی گزینه “حذف” کلیک کنید تا پاکسازی انجام گیرد.

8. حل مشکل عدم شناسایی سیم کارت هنگام مشاهده ی پیام No Simcard

در صورتی که با راه حل های گفته شده، مشکل شناسایی نشدن SIM Card در گوشی های اندرویدی رفع نشد، می توانید از ابزار تعمیر سیستم موسوم به DroidKit استفاده نمایید.

از آنجایی که گوشی شما به علت برخی از مشکلات نرم افزاری، امکان خواندن محتویات سیم کارت را به درستی ندارد، ابزار DroidKit به عنوان یک ابزار تعمیر سیستم اندروید، توانایی برطرف کردن همه خطاهای سیستمی مانند کار نکردن حالت ریکاوری، مشکلات ثابت گوشی یا تبلت، غیرفعال شدن نمایشگر لمسی و غیره را دارد. شما می توانید مراحل زیرا را برای استفاده از نرم افزار DroidKit جهت عدم شناسایی سیم کارت روی گوشی های سامسونگ، اجرا کنید:

  • مرحله اول: بعد از نصب و اجرای نرم افزار روی سیستم ویندوزی یا مک، روی بخش System Fix کلیک کنید.
  • مرحله دوم: تلفن همراه خود را به سیستم متصل کرده و گزینه استارت را انتخاب کنید.
  • مرحله سوم: دقت کنید برنامه DroidKit با کد PDA دستگاه شما مطابقت داشته باشد و بعد از آن باید روی گزینه Download Now کلیک کنید.
  • مرحله چهارم: بعد از اینکه بسته سیستم عامل دانلود شد، برای ادامه روند، گزینه Fix Now را کلیک کرده و دستورالعمل های ظاهر شده روی صفحه را دنبال کنید. در این حالت، دستگاه در حالت دانلود بوت می شود و بعد از پایان کار، باید گزینه Next را انتخاب نمایید.
  • مرحله پنجم: برنامه در این مرحله، فرایند تعمیر را آغاز می کند و بعد از چند ثانیه، تعمیرات به پایان می رسد. در نهایت پیام System Fixed Successfully، روی صفحه نمایش ظاهر خواهد شد. اکنون تلفن همراه شما ری استارت شده و می توانید رفع شدن مشکل مربوط به سیم کارت را بررسی کنید.

9. امتحان کردن سیم کارت روی گوشی های دیگر

برای بررسی علت عدم شناسایی سیم کارت در گوشی، می توانید SIM خود را روی گوشی هوشمند دیگری قرار دهید تا مطمئن شوید مشکل از گوشی شما است یا سیم کارت مشکل دارد. در صورتی که سیم کارت فقط روی گوشی شما کار نمی کند، اما در تلفن های همراه دیگر، شناسایی می شود، باید بخش سیم کارت خوان دستگاه خود را مورد بررسی دقیق قرار دهید.

10. استفاده از Wipe Cache برای حل مشکل عدم شناسایی سیم کارت

به طور کلی، گوشی شما برخی از داده را به عنوان فایل کش، در حافظه خود ذخیره می کند. این فایل ها به سیستم کمک می کنند تا سرعت پاسخ گویی گوشی نسبت به برخی فرایندها افزایش یابد. اما با همه اینها، ممکن است فایل های کش، موجب بروز مشکلاتی در تلفن همراه شوند. برای رفع مشکل غیر فعال شدن سیم کارت، می توانید به دو روش زیر عمل کنید.

البته باید دقت داشته باشید که Wipe Cache تلفن همراه را تنها در صورتی انجام دهید که دانش فنی کافی در این زمینه داشته باشید و همچنین بهتر است قبل از انجام این اقدام، از فایل های مهم خود، یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. در برخی از گوشی ها با سیستم عامل اندروید، گزینه پاک کردن حافظه پنهان در منو تنظیمات وجود دارد. با این حال، در صورتی که این گزینه در تنظیمات گوشی شما نیست، می توانید با بوت کردن گوشی در حالت ریکاوری، حافظه پنهان را پاکسازی کنید. همچنین در مقاله راه حل پر شدن حافظه گوشی برای پر شدن حافظه گوشی، راهنمای کاملی قرار داده شده است. مراحل انجام Wipe Cache برای گوشی های اندرویدی جهت رفع مشکل عدم شناسایی سیم کارت به شرح زیر است:

  • مرحله اول: کلید افزایش صدا را به همراه کلید هوم (در صورتی که در گوشی شما، چنین دکمه ای وجود داشته باشد) و کلید پاور به طور همزمان فشار دهید و چند ثانیه نگه دارید تا به منو ریکاوری هدایت شوید. در صورتی که با انجام این کار، صفحه ریکاوری برای شما باز نشد، نام مدل تلفن همراه خود را به همراه عبارت How to boot in recovery mode در گوگل سرچ کنید.
  • مرحله دوم: بعد از ورود به منو ریکاوری، گزینه Wipe cache partition را انتخاب کنید تا تمامی فایل های کش از روی سیستم عامل شما حذف شوند.

11. اطمینان از کد IMEI معتبر

داشتن کد IMEI معتبر برای همه انواع گوشی ها، چه هوشمند و چه غیرهوشمند الزامی است. در صورتی که دستگاه شما چنین کدی را نداشته باشد (که البته احتمال این امر بسیار پایین خواهد بود)، شما نمی توانید به خدمات اپراتور تلفن همراه خود دسترسی داشته باشید.

شما می توانید وجود این کد را به راحتی و از طریق منو تنظیمات گوشی خود، بررسی کنید. در این قسمت، گزینه About Phone را انتخاب کنید و با کلیک روی گزینه Status، می توانید شماره IMEI مربوط به تلفن همراه خود را مشاهده کنید.

در صورتی که دستگاه شما، فاقد این کد باشد، سریال آن به دلایل مختلف پاک شده است و به همین دلیل، موبایل قادر به شناسایی SIM Card نخواهد بود. برای رفع این موضوع و عدم شناسایی سیم کارت به تعمیرکاران مجرب مراجعه کنید. برای اطلاع از نحوه پاک کردن اطلاعات سیم کارت، می توانید مقاله پاک کردن سابقه سیم کارت را مطالعه کنید.

12. فعال کردن سیم کارت

شما در این مرحله، باید تنظیمات شبکه و سیم کارت خود را بررسی کنید تا از فعال بودن سیم کارت مطمئن شوید. برای این کار، در منو تنظیمات، گزینه شبکه موبایل را انتخاب کنید. در بخش مربوط به اطلاعات سیم کارت و تنظیمات، گزینه سیم کارت را انتخاب کرده و گزینه Enabled را فعال کنید. همچنین از روشن بودن رومینگ داده اطمینان حاصل نمایید تا زمانی که در منطقه رومینگ قرار می گیرید، مشکل خواندن نشدن سیم کارت برایتان به وجود نیاید.

13. بازنشانی تنظیمات شبکه

در صورتی که 12 راه حل قبلی گفته شده، نتوانست مشکل عدم شناسایی سیم کارت را برای شما حل کنید، بهتر است به سراغ راه حل 13ام بروید. بازنشانی تنظیمات شبکه، روشی است که از طریق چند کلیک، می تواند مشکل شما را حل کنید. برای انجام این عمل در تلفن های همراه با سیستم عامل اندروید با به تنظیمات مراجعه کنید و با انتخاب گزینه system و سپس reset options، روی گزینه Reset Wi-Fi, mobile & Bluetooth کلیک کنید. در گوشی های آیفون، با ورود به بخش تنظیمات، باید بخش general را انتخاب کنید و سپس در این منو، روی گزینه transfer or reset iPhone کلیک نمایید. در نهایت در بخش Reset، گزینه Reset Network Setting را انتخاب کنید تا بازنشانی تنظیمات شبکه انجام گیرد.

در پایان

در این مقاله به بررسی دلایل عدم شناسایی سیم کارت پرداختیم. در بسیاری از موارد شما می توانید مشکل را بدون نیاز به مراجعه به متخصصان برطرف کنید. اما در مواردی نیز باید رفع مسئله را به یک کارشناس واگذار کنید. امیدوارم پس از مطالعه موفق به حل این مشکل شده باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ترفندهای مرتبط با کالاهای دیجیتال مقالات فرفره را دنبال کنید.

غزل وثیق

کارشناس IT و فعال در حوزه SEO که این گوشه کنارا به UI ,UX و طراحی هم علاقه دارم 😎😉

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Back to top button
DMCA.com Protection Status