آموزش و ترفند فرفره

راهکارهای رفع مشکل کرش کردن اپلیکیشن های گوشی اندرویدی

سال های بسیاری است که گوشی های سامسونگ به اولین انتخاب افراد تبدیل شده است. در واقع کره ای ها با تولید و عرضه گوشی های هوشمند با کیفیت توانسته اند به مقام اول فروش تلفن همراه در جهان دست بیایند و مهمان خانه های ما شوند. جدیدترین محصولات این شرکت به خصوص پرچمداران آن تا حد خوبی به محبوبیت و کمال دست یافته اند. اما این به معنی بی عیب و ایراد بودن این محصولات نیست. بهترین سازنده جهان هم ممکن است با مشکلاتی در محصولات خود روبرو شود.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که برنامه ای را باز کرده اید اما به طور غیرمنتظره ای بسته شود یا کرش شده باشد. این مشکل احتمال دارد برای گروهی از برنامه ها یا یک برنامه رخ دهد. نسخه های ناسازگار، برنامه یا نرم افزارهای قدیمی، اتصال بد شبکه یا نقص های فنی و اساسی می توانند باعث کرش در گوشی های سامسونگ شوند. با ما همراه باشید که قصد داریم علل و رفع مشکل کرش کردن گوشی های اندروید را بررسی کنیم.

منظور از کرش شدن گوشی اندروید چیست؟

یکی از مشکلاتی که گوشی های هوشمند سامسونگ با آن روبرو هستند کرش شدن بازی یا برنامه و همچنین متوقف شدن آن ها است. به طور مثال احتمالا برایتان پیش آمده که در حال استفاده از یک برنامه باشید و برنامه ناگهان بسته شود یا ارور Force Close نشان دهد.

به طور کلی کرش کردن در دو حالت اتفاق می افتد یا بعضی برنامه های اندرویدی کرش می کنند یا خود گوشی کرش می کند که در هر دو حالت دردسرهایی را به همراه دارند. اتفاقی که در هنگام کرش شدن گوشی اندرویدی رخ می دهد شامل موارد زیر است:

  • گوشی اندرویدی به طور ناگهانی و خودکار خاموش و روشن می شود.
  • گوشی بدون ری استارت خاموش می شود.
  • گوشی بی وقفه خاموش می شود و هیچ کاری را نمی توانید با آن انجام دهید.

منظور از کرش شدن گوشی اندروید چیست؟

چرا در اندروید اپلیکیشن ها کرش می شوند؟

بیرون پریدن از برنامه در گوشی های اندرویدی آن هم وقتی در حال انجام کار مهمی باشید بسیار آزاردهنده است. دلایل مختلفی می توانند باعث بیرون پریدن از برنامه ها در اندروید شوند که بسته به نوع مشکل می توان آن را با ورود به برنامه حل یا برنامه را حذف و مجددا نصب کرد.

کرش شدن گوشی به دلیل داغ کردن

در اغلب اوقات کرش شدن واکنش گوشی اندرویدی برای محافظت از خود و سخت افزارهای داخلی اش است. این اتفاق در مواقعی رخ می دهد که دمای تلفن همراه به هر دلیلی مثل استفاده از برنامه های با گرافیک بالا به طور قابل توجهی افزایش می یابد. خاموش شدن موجب پایین آمدن دمای دستگاه و مانع از خرابی باتری، ال‌سی‌دی و صفحه لمسی می‌شود. برای کاهش احتمال بالا رفتن دما و رفع مشکل کرش کردن گوشی از نکات زیر کمک بگیرید:

  • گوشی خود را روی میز یا هر مکانی که در معرض تابش مستقیم نور خورشید است قرار ندهید.
  • در زمانی که از برنامه ها استفاده نمی کنید آن ها را باز نگه ندارید. شما می توانید برنامه هایی باز هستند را از قسمت Overview ببندید.
  • تا جایی که ممکن است روشنایی صفحه گوشی را تا انتها زیاد نکنید.
  • اگر احساس کردید گوشی بیش از حد داغ شده است، حالت هواپیما (Airplane) را فعال کنید.
  • در زمان اجرای بازی های سنگین و گرافیکی گوشی را از قاب خارج کنید.

کرش شدن گوشی به دلیل آپدیت نکردن سیستم عامل

برخی افراد اعتقادی به آپدیت کردن نرم افزارها و برنامه های گوشی اندرویدی خود ندارند و به موقع آپدیت ها را نصب نمی کنند. به طور کلی آپدیت ها به دو صورت آپدیت سیستم عامل و آپدیت پچ امنیتی برای گوشی اندرویدی ارسال می شوند. با جدی نگرفتن این آپدیت ها و عقب انداختن آن ها گوشی را در معرض ریسک بدافزارها قرار می دهید. برای رفع مشکل کرش کردن گوشی و مانع شدن از آسیب ها پیشنهاد ما نصب به موقع آپدیت برنامه ها و نرم افزارها است. اگر قصد دارید آپدیت های جدید سیستم عامل دستگاه تلفن همراه را بررسی کنید از مسیر زیر بروید:

  • با گوشی اندرویدی خود به بخش Setting بروید و Software Update را انتخاب کنید.
  • به قسمت Check for Software Updates رفته و بررسی کنید آیا آپدیت جدیدی ارائه شده است یا خیر؟ اگر آپدیت جدیدی بود حتما آن را دانلود و نصب کنید.

نحوه رفع مشکل کرش کردن اپلیکیشن ها در اندروید

کرش شدن گوشی به دلیل نداشتن حافظه

در گوشی های اندرویدی که حافظه داخلی زیادی ندارند احتمال کرش شدن بسیار بالا است. در این مواقع برای رفع مشکل کرش کردن گوشی پیشنهاد می دهیم حتما قبل از نصب برنامه ها و اضافه کردن فایل های جدید یک بار حافظه باقی مانده را بررسی کنید. اگر متوجه شدید حافظه باقی مانده دستگاه کمتر از 10 درصد است برخی از برنامه هایی که از آن ها استفاده نمی کنید را حذف کنید. در این مواقع خود گوشی پیشنهادهایی را برای حذف به شما ارائه می دهد که می توانید از بین آن ها انتخاب کنید. برای بررسی فضای خالی حافظه گام های زیر را طی کنید:

فروشگاه اینترنتی فرفره
  • به بخش Setting گوشی بروید و Battery and device care را کلیک کنید.
  • سپس باید به قسمت Storage بروید. اگر در مدل گوشی خود این بخش ها را ندارید در Setting عبارت Storage را جستجو کنید.
  • در این قسمت فضای باقی مانده از حافظه را بررسی کنید. اگر نیاز به حذف فایل های تکراری یا اسکرین شات های قدیمی بود این کار را انجام دهید که فضای خالی برای فعالیت های دیگر باز شود.

کرش شدن گوشی به دلیل کش زیاد

در برخی اوقات مشکلات گوشی با پاک کردن کش یا Cache حل می شود. کش ها در واقع همان اطلاعات ذخیره شده از بازی ها، برنامه ها و مرورگر هستند که در گوشی جمع می شوند. این برای آن است که هر بار مجددا آن دیتاها را دانلود نکنید. اما در مواقعی که میزان کش یک برنامه بالا برود برای رفع مشکل کرش کردن گوشی مجبوریم حافظه کش را پاک کنیم.

  • اگر به منوهای گوشی دسترسی دارید مسیر زیر را دنبال کنید:

در زمان کرش شدن برنامه های اندروید ابتدا باید کش را پاک کنید. بنابراین به Setting و سپس Apps بروید. در این بخش شما می توانید برنامه های گوشی را مشاهده کنید. با توجه به تنظیمات گوشی برنامه ها را به نسبت فضایی که اشغال می کنند مرتب کنید. با این کار آن هایی که فضای بیشتری را اشغال کرده اند در اول لیست قرار می گیرند. اکنون از ابتدای لیست شروع کنید و هر برنامه با کش زیاد را Clear Cache کنید.

  • اگر به منوی گوشی دسترسی ندارید باید از طریق زیر اقدام کنید:

در مواقعی که به منوهای گوشی دسترسی ندارید تنها راه حالت ریکاوری است. در Recovery Mode باید به قسمت Wipe Cache Partition بروید و برای پاک کردن کش برنامه ها اقدام کنید.

کرش شدن گوشی به دلیل نصب اپلیکیشن های مشکل دار

در برخی موارد باید این احتمال را بدهید که برنامه های مشکل دار هم می توانند باعث بروز کرش گوشی شوند. کرش شدن برنامه های اندروید دلایل زیادی دارد که از عمده ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پشتیبانی نکردن از ورژن اندروید نصب شده روی گوشی
  • قدیمی بودن نسخه برنامه های دانلود شده
  • کم بودن حافظه داخلی گوشی برای پردازش های پس زمینه

نحوه رفع مشکل کرش کردن اپلیکیشن ها در اندروید

کرش شدن برنامه ها در گوشی های اندرویدی که خبر از متوقف شدن برنامه ها می دهند از بدترین و آزار دهنده ترین اتفاق ها هستند که در این گوشی ها رخ می دهد. سعی کنید راه حل هایی که در ادامه ذکر می کنیم را امتحان کنید. این روش ها رایج ترین راه حل های رفع مشکل کرش کردن گوشی هستند که به شما کمک می کنند مشکل بیرون پریدن از برنامه ها را با سرعت بیشتری حل کنید.

ریبوت کردن اندروید

راهی ساده اما شگفت آور برای حل اکثر مشکلات اندروید ریبوت کردن اندروید است. در اغلب مواقع گذر زمان، وب گردی و پر شدن حافظه کش برنامه ها باعث پر شدن حافظه گوشی می شوند. وقتی گوشی شما برای مدت طولانی روشن بماند کندی دستگاه را به دنبال دارد یا باعث بروز مشکل بیرون پریدن برنامه می شود. ری استارت و روت گوشی اندرویدی تمام حافظه پنهان را پاک کرده و حافظه را آزاد خواهد کرد.

نحوه رفع مشکل کرش کردن اپلیکیشن ها در اندروید

بررسی اینترنت گوشی

معمولا برای اجرای برنامه ها در اندروید اتصال به اینترنت نیاز است. هر چیزی که مانع از برقراری اتصال اینترنت شود درست کار کردن گوشی اندروید را برهم می زند. در صورتی که برنامه ها به دلیل ضعیف بودن اینترنت از کار بیفتند احتمال دارد پیامی را مبنی بر خطای شبکه نمایش دهند. برخی از برنامه های اندروید در صورت ناپایدار بودن یا عدم اتصال اینترنت به طور ناگهانی کرش خواهند شد.

در این حالت برای رفع مشکل کرش کردن گوشی مطمئن شوید که اینترنت را روشن کرده اید یا از اینترنت پر سرعتی بهره می برید. گاهی بیرون پریدن از برنامه در اندروید به دلیل کند بودن اینترنت و عدم پهنای باند مناسب است.

بررسی دسترسی اپلیکیشن ها

گوشی های جدیدتر از نسخه تازه تری از سیستم عامل اندروید برخوردار هستند. بنابراین سیستم مدیریتی بهتری برای دسترسی و اجازه اپلیکیشن ها با اولویت حفظ حریم خصوصی و امنیت دارند. اپلیکیشن ها باید درخواست دسترسی بدهند که به اطلاعات ما روی دستگاه دست پیدا کنند. اما برخی اپلیکیشن ها با عدم دسترسی به اطلاعات سازگار نیستند و از کار می افتند. بنابراین اگر برنامه ای کرش بسیاری داشت و مدام از کار می افتاد دسترسی آن را بررسی کنید. ممکن است یکی از دسترسی هایی که این برنامه برای بهتر عمل کردن نیاز دارد مسدود شده باشد و نرم افزار نتواند عملکرد خوبی نشان دهد.

آپدیت کردن برنامه ها

در اغلب مواردی که برنامه ها خیلی قدیمی باشند کرش خواهند شد که این مسئله خیلی دور از ذهن نیست. پیشنهاد می دهیم برای رفع مشکل کرش کردن گوشی و برنامه هایی که مشکل دارند آن ها را به صورت دستی آپدیت کنید. همچنین می توانید از طریق گوگل پلی برنامه ها را به طور همزمان آپدیت کنید. بهتر است از نسخه اندروید خود هم مطمئن شوید و اطمینان یابید نیازی به آپدیت خود اندروید نیست.

آپدیت کردن سرویس های گوگل پلی

سرویس های گوگل پلی در پس زمینه گوشی در حال اجرا هستند و عملکرد آن ها ممکن است مشکلاتی را در کار برنامه ها و بیرون پریدن از آن ها به همراه داشته باشند. در زمانی که برنامه ها به درستی کار نمی کنند احتمال قدیمی بودن نسخه آن وجود دارد که باید آن را بروزرسانی کنید. شاید نصب بهترین آنتی ویروس اندرویدی هم بتواند در این زمینه کمک کننده باشد.

توقف اجباری اپلیکیشن ها

در برخی مواقع که تصور می کنیم یک برنامه را بسته ایم اما به درستی بسته نشده و در پس زمینه همچنان فعال باشد. وقتی این اتفاق رخ بدهد و شما همزمان برای باز کردن برنامه تلاش کنید کرش کردن گوشی اندرویدی رخ می دهد. به زبان ساده تر به محض باز شدن مجدد برنامه از آن بیرون می پرد. اگر احتمال بروز این مشکل را می دهید به قسمت تنظیمات بروید. گزینه Apps را کلیک و برنامه مورد نظر را پیدا کنید. حال باید گزینه Force Stop را انتخاب کنید.

نصب دوباره برنامه

یکی از راه هایی که می تواند در زمینه رفع مشکل کرش کردن گوشی اندرویدی به شما کمک کند حذف برنامه و نصب درست و مجدد آن است. اگر نتوانستید برنامه را در گوگل پلی پیدا کنید بهتر است نسخه APK برنامه را دانلود و نصب کنید. اگر مشکلی حول این موضوع داشتید با مراجعه به آموزش دانلود از گوگل پلی استور آن را رفع کنید.

پاک کردن دیتای برنامه

با استفاده از برنامه ها برای بهبود عملکرد داده ها به صورت منظم در حافظه نهانی ذخیره خواهند شد. همچنین در برخی مواقع این داده ها باعث بیرون پریدن برنامه ها در اندروید خواهند شد. برای رفع مشکل کرش کردن گوشی می توانید حافظه نهانی و دیتای برنامه را پاک کنید. اگر این شیوه جواب نداد اندروید را در حالت ریکاوری اجرا کنید. سپس گزینه Wipe Cache Partition را برگزیند و حافظه پنهان سیستم را به طور کامل پاک کنید.

 ریست فکتوری

اگر احتمال می دهید برنامه نباید مشکلی داشته باشد و بیرون پریدن برنامه اندرویدی دلیل خاصی ندارد یا تمام راه ها را امتحان کردید اما مشکل کرش آن رفع نشده بهتر است تلفن همراه را به طور کامل ریست کنید. پیشنهاد می کنیم پیش از ریست فکتوری گوشی اندرویدی از تمام اطلاعات و برنامه های خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.

با ریست فکتوری گوشی تمام اطلاعات از گوشی شما پاک خواهد شد و دیگر قابل برگشت نخواهد بود. سیستم اندروید پس از مدتی عملکرد اولیه خود را از دست می دهد و باعث هنگ کردن گوشی می شود. در این مواقع بهترین روش برای رفع مشکل کرش کردن گوشی فلش کردن سیستم عامل است که با این روش می توانید برخی از باگ های نرم افزاری را رفع کنید. برای اطلاعات بیشتر می توانید سری به آموزش ریست فکتوری گوشی های اندرویدی بزنید.

خالی کردن فضای ذخیره سازی

اگر از طریق تمامی روش های ذکر شده مشکل شما رفع نشد احتمال پر بودن ذخیره فضای ذخیره سازی گوشی اندرویدی وجود دارد. پر بودن حافظه باعث می شود برنامه ها نتوانند به خوبی اجرا شوند. راه های مختلفی برای رفع مشکل کرش کردن گوشی و خالی کردن حافظه ذخیره سازی وجود دارد. برای پاک سازی حافظه گوشی اندرویدی به سراغ فایل منیجرها بروید.

در نهایت

در این مقاله از فروشگاه اینترنتی فرفره تلاش خود را کردیم که به صورت کوتاه و مختصر دلایل و روش های رفع مشکل کرش کردن گوشی را بررسی کنیم. مشکل کرش شدن یا بیرون پریدن از برنامه های گوشی اندروید از آن مشکل هایی است که افراد زیادی با آن دست و پنجه نرم می کنند. کرش کردن گوشی اندرویدی به دلایل زیادی رخ می دهد که با راهکارهای گفته شده تا حدودی می توان آن را رفع کرد. اگر از این راه ها جواب نگرفتید باید به فکر تعمیر گوشی خود یا خرید گوشی موبایل باشید.

رضا صنعتی

فارغ التحصیل کارشناسی کامپیوتر اما علاقه‌مند به حوزه های بازاریابی، فروش و دیجیتال مارکتینگ. 👨‍💻

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
DMCA.com Protection Status