نقد و بررسی

لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی؟ مقایسه لپ تاپ گیمینگ و پلی استیشن

لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی، کدام یک بهتر است؟ این پرسشی است که احتمالاً تمام علاقه مدان به بازی های کامپیوتری حداقل یکبار از خود یا دیگران پرسیده اند. پاسخ به آن تنها در صورتی ممکن است که تفاوت ها و شباهت های این دو وسیله بازی را با یکدیگر بررسی کرده و مزایا و معایب آن ها را آشکار کنیم.

به طور کلی لپ تاپ گیمینگ می تواند کاربردهایی فراتر از صرفاً دستگاهی ویژه بازی های کامپیوتری داشته باشد. از طرفی کنسول ها با وجود قیمت کمتر بازدهی بیشتری در اختیار کاربران قرار می دهند. به جز این دو خصوصیت دیگر چه چیزهایی یک لپ تاپ گیمینگ را از پلی استیشن یا ایکس باکس متمایز می کند؟ در ادامه به تمام عوامل تمایز این سیستم های گیمینگ خواهیم پرداخت.

ویژگی های لپ تاپ گیمینگ

برای پی بردن به برتری لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی ابتدا یکی از آن ها را مورد بررسی دقیق قرار می دهیم. لپ تاپ های گیمینگ دستگاه هایی قابل حمل و مجهز هستند که شرکت های ساخت سیستم های کامپیوتری و لپ تاپ حداکثر هنر و علم خود را در آن ها پیاده سازی می کنند. در سال های اخیر محصولات این حوزه پیشرفت بسیار زیادی کرده و مدل های متنوعی در آن عرضه شده اند.

آشکارترین و اولین تفاوت لپ تاپ گیمینگ با کنسول های بازی قیمت آن است. به طور معمول برای خرید یک لپ تاپ گیمینگ با حداقل مشخصات فنی باید دوبرابر خرید یک PS4 یا حتی PS5 هزینه کنید. همین بیشتر بودن قیمت ممکن است عده ای را به خرید کنسول تشویق کند؛ اما به دلایلی می توان گفت که این گران تر بودن نسبی می تواند ارزش هزینه کردن را داشته باشد.

گرچه این لپ تاپ ها ظاهراً ویژه بازی ساخته شده اند؛ اما نباید این برداشت شود که کارکرد آن ها تنها محدود به بازی است. مدل هایی از این دست معمولاً دارای سخت افزارهای بسیار قدرتمندی هستند که از پس پردازش سنگین ترین برنامه های کامپیوتری بر می آیند. بدین شکل می توان از سیستمی با سرعت و قدرت پردازشی بالا در انجام کارهای گرافیکی و فتوشاپ، کار با برنامه های طراحی ویدئو، رندرینگ و برنامه نویسی استفاده کرد.

یکی دیگر از ویژگی های چنین سیستم هایی استقلال عملکردی بالای آن ها است. برخلاف کنسول ها یا انواع PC، لپ تاپ ها نیازی به مانیتور مجزا نداشته و خود دارای صفحه نمایشی اختصاصی هستند. در اکثر مدل های گیمینگ، این صفحه نمایش نرخ تازه سازی بیش از 144 هرتز دارد.

لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی
ویژگی های لپ تاپ گیمینگ

ویژگی های کنسول بازی

برای انتخاب صحیح بین لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی باید ویژگی های هر دوی آن ها را به طور دقیق بررسی کنیم. در این بخش ویژگی های انواع کنسول را بررسی خواهیم کرد. می توانید از این بخش مطلب به عنوان راهنمای خرید کنسول بازی نیز استفاده کنید.

کنسول های ویژه بازی چندین دهه است که پا به عرصه گذاشته اند و از همان ابتدا محبوبیت زیادی به دست آوردند. امروزه به روزترین مدل های آن شامل PS5 شرکت سونی و XBOX SERIES X شرکت مایکروسافت می شوند. چه ویژگی هایی باعث می شود که فردی خرید آن ها را به لپ تاپ ترجیح دهد؟

این کنسول ها ویژه انجام بازی های کامپیوتری طراحی شده اند و کاربرد خاص دیگری ندارند. به همین دلیل تمام ابعاد سخت افزاری آن ها بر اجرای بهینه و بی نقص بازی ها تمرکز دارد؛ گرچه در میان کنسول ها نیز مدل ها با توان پردازشی مختلف عرضه می شوند؛ اما غالب آن ها به نسبت قیمت عملکرد به مراتب بهتری از لپ تاپ های گیمینگ پایین رده و حتی میان رده ای دارند که معمولاً گران تر هستند.

یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار این است که بسیاری از شرکت های بازی سازی در ابتدا محصولات خود را ویژه کنسول عرضه کرده و بعدها آن را در اختیار سیستم های کامپیوتری قرار می دهند.

فروشگاه اینترنتی فرفره

از دیگر ویژگی های اصلی کنسول ها استفاده آن ها از دسته هایی ویژه و اختصاصی است. نسل های جدید این دسته ها با قابلیت هایی ویژه، خود به یکی از جذابیت های اصلی انواع کنسول تبدیل شده اند. عده ای سال ها است که به بازی کردن با این دسته ها خود گرفته و ترجیح می دهند همچنان از آن ها استفاده کنند.

لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی
ویژگی های کنسول بازی

مزایای لپ تاپ گیمینگ نسبت به کنسول بازی

برای فهمیدن برتری لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی بررسی مزایا و معایب آن ها نسبت به یکدیگر ضروری است. می توانید با مطالعه مطلبی که با عنوان راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ منتشر شده اطلاعات بیشتری از این سیستم های کامپیوتری به دست آورده تا آن ها را آسان تر با کنسول ها مقایسه کنید.

فراتر از سیستمی ویژه بازی

قبل تر اشاره کردیم که یکی از ویژگی لپ تاپ های گیمینگ کاربری گسترده آن ها است. همین ویژگی می تواند یکی از برتری های اصلی این سیستم ها نسبت به کنسول های بازی به حساب آید. می توان بر لپ تاپ نرم افزارهایی کاربردی نصب کرد که هر یک ممکن است به یک منبع کسب دانش یا درآمد تبدیل شوند.

همچنین می توان با استفاده از آن فیلم و ویدئو تماشا کرده و به مطالعه پرداخت. امکان نصب و استفاده از انواع شبکه های اجتماعی نیز بر پایه ویندوز و دیگر سیستم عامل های کامپیوتری وجود دارد؛ بدین شکل لپ تاپ می تواند دسترسی کاربران به شبکه های آنلاین را به طور کامل فراهم کند.

تنوع بالا

در مقایسه لپ تاپ با کنسول بازی به راحتی متوجه خواهید شد که در انتخاب لپ تاپ گزینه های بسیار بیشتری پیشرو دارید. برای مثال با بررسی انواع لپ تاپ گیمینگ ایسوس با ده ها مدل مختلف در دسته بندی های TUF و ROG مواجه می شوید که در بازه های قیمتی متنوعی قرار گرفته و نیاز خریداران با انتظارات مختلف را برآورده می کنند.

در این میان برندهای عرضه کننده لپ تاپ گیمینگ نیز بسیار گسترده هستند. از جمله آن ها می توان به لنوو (Lenovo)، ایسر (Acer)، اچ پی (HP)، ام اس آی (MSI) و دل (DELL) اشاره کرد. در حالی که شرکت های اصلی ارائه دهنده کنسول به سونی و مایکروسافت محدود می شوند.

لپ تاپ های گیمینگ از لحاظ ظاهری نیز تنوع بالایی داشته و مدل های مختلف آن هر یک به نوعی جذابیتی منحصر به فرد دارند. این جذابیت با ایجاد انحنا و برش، تزیینات فلزی و پلاستیکی، نورهای RGB و رنگ بندی های خلاقانه ایجاد می شود.

لوازم جانبی متنوع

هر زمانی که به خرید لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی فکر می کردید تنوع بالای لوام جانبی سیستم های کامپیوتری و لپ تاپ را در نظر بگیرید. در بازار انواع موس، پد موس، کیبورد، فن خنک کننده، هدست و هندزفری و دسته بازی ویژه لپ تاپ و کامپیوتر موجود هستند. این لوازم جانبی در طیف های قیمتی گسترده ای قرار گرفته و هر شخص می تواند بسته به بودجه خود برند یا مدلی را انتخاب کند.

همچنین اجباری به داشتن هیچ یک از آن ها وجود ندارد. یک لپ تاپ خود دارای صفحه لمسی و کیبورد است. در حالی که استفاده از کنسول بدون دسته بازی تقریباً ناممکن می شود.

انعطاف پذیری در سیستم عامل

نمی توان سیستم عامل یک کنسول بازی را تغییر داد؛ اما این مسئله برای کامپیوتر و لپ تاپ صدق نمی کند. به جز نسخه های مختلف ویندوز می توان سیستم عامل های دیگری مانند مک (MAC) و لینوکس (Linux) را بر آن نصب کرد. همچنین به طور غیرمستقیم و با برنامه های واسطه می توان برنامه های ویژه اندروید و iOS را نیز بر کامپیوتر اجرا کرد. هر یک از این سیستم عامل ها دارای مزایایی منحصر به فرد هستند و به کار بردن آن ها می تواند کلید دسترسی به قابلیت هایی ویژه باشد.

مناسب برای محدودیت های بین المللی

به دلیل تحریم ها و انواع محدودیت هایی که در دسترسی به اینترنت بین المللی وجود دارد در بسیاری از موارد دریافت و انجام برخی بازی های کامپیوتری مشکل می شود. در این شرایط می توان با نصب و استفاده از برنامه های تغییر IP و تغییر DNS بسیاری از این محدودیت ها را دور زد؛ گرچه می توان در انواع کنسول ها نیز از این برنامه ها استفاده کرد؛ اما نصب و راه اندازی چنین برنامه هایی برای سیستم های کامپیوتری آسان تر است. از طرفی تنوع برنامه های تغییر IP مبتنی بر ویندوز بالاتر است.

در انتخاب لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی این نکته را مد نظر داشته باشید که در برخی کنسول ها تنها می توان از نسخه اصل بازی ها استفاده کرد که معمولاً قیمت های بالایی دارند؛ گرچه از لحاظ اخلاقی انجام چنین کاری توصیه می شود؛ اما عده ای ترجیح می دهند از نسخه رایگان بازی ها نیز بهره مند شوند. لپ تاپ ها امکان بهره مندی از هر دو نوع بازی های اشتراکی و رایگان را فراهم کرده و انتخاب را به کاربران واگذار می کنند.

پشتیبانی از طیف گسترده تری از بازی ها

بدیهی است که با پشتیبانی از سیستم عامل های مختلف، کامپیوتر و لپ تاپ می توانند طیف گسترده تری از بازی ها را پوشش دهند. این شامل نسخه قدیمی بازی های کامپیوتری و حتی کنسول هایی مانند PS2 و PS3 می شود. در حالی که کنسول های جدید قابلیت پشتیبانی از اغلب بازی های قدیمی را ندارند.

حمل و استفاده آسان تر

یکی از بزرگ ترین مزایای لپ تاپ نسبت به کامپیوترهای معمولی قابل حمل بودن آن است. لپ تاپ هر قدر که سنگین باشد باز به راحتی در یک کیف جای می گیرد. گرچه کنسول ها نیز قابل جا به جایی هستند؛ اما نمی توان صفحه نمایشی اختصاصی را با آن ها همراه کرد. در مقابل لپ تاپ ها دارای صفحه نمایشی متصل هستند که در هر زمان و مکانی با دیگر اجزای سخت افزاری همراه می شود.

قابل ارتقاء

برای مقایسه برتر بودن لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی این مسئله را در نظر بگیرید که اغلب لپ تاپ ها در ابعادی قابل ارتقاء هستند؛ برای مثال می توان در زمان دلخواه حافظه رم یا حافظه داخلی آن ها را تعویض کرده یا افزایش داد. در برخی مدل ها حتی می توان کارت گرافیک را تعویض کرد. در مواردی شرکت های وارد کننده خود به کاستوم لپ تاپ پرداخته و برخی ویژگی های آن را بهبود می بخشند. چنین قابلیتی در کنسول ها محدود است.

لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی
مزایای لپ تاپ گیمینگ نسبت به کنسول بازی

معایب لپ تاپ گیمینگ نسبت به کنسول بازی

با مقایسه لپ تاپ گیمینگ با کنسول بازی متوجه می شویم که کنسول های بازی نیز دارای نقاط قوت متعددی هستند و همین نقاط قوت باعث شده که محبوبیت خود را در میان خریداران حفظ کنند. لازم به ذکر است که خود این کنسول ها نیز با یکدیگر تفاوت های قابل توجهی دارند. برای مثال فرق PS5 با PS5 Slim به جز ابعاد ظاهری از لحاظ سخت افزاری نیز قابل توجه است.

عدم دریافت بازی های اختصاصی

از عوامل اصلی که باعث می شود در میان لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی برخی کنسول ها را انتخاب کنند دریافت انحصاری برخی بازی ها است. از آنجایی که در مواردی سرمایه گذاران اصلی یک بازی شرکت های سونی، مایکروسافت یا زیرمجموعه و ذی نفعان آنان هستند برخی بازی ها تنها در کنسول اجرا می شوند. بدین شکل برای خرید پلی استیشن و ایکس باکس نیاز ایجاد می شود و فروش آن ها بلاتر می رود.

دریافت دیرتر بازی ها

بسیاری از بازی ها در نهایت برای کامپیوتر نیز عرضه می شوند؛ اما با تأخیرهای نسبتاً طولانی که گاهی به 1 تا 2 سال نیز می رسد. بدین شکل بازیکنانی که از کنسول استفاده می کنند در زمانی به بازی ها دسترسی پیدا می کنند که شور و شوق زیادی برای آن بازی وجود دارد.

داشتن سخت افزاری غیرمتمرکز

کدام قدرتمندتر است، لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی؟ در قیمت های مشابه و حتی تا 30 میلیون تومان اختلاف قیمت، کنسول ها می توانند عملکرد بهتری در اجرای بازی ها داشته باشند. دلیل آن تمرکز کنسول ها بر اجرای بازی، تکنولوژی انحصاری و بهینه و سازگاری بالای بازی هایی است که ویژه آن ها عرضه می شوند.

هزینه های نسبتا بالا

بخشی از هزینه ای که برای خرید لپ تاپ صرف می شود برای صفحه نمایش، باتری و شارژر است. از طرفی لپ تاپ ها باید برای اجرای سیستم عامل ها و برنامه های مختلف سازگاری داشته باشند. در مقابل کنسول به برق متصل می شود و نیازی به سازگاری بالا ندارد. به همین دلیل در نهایت با قیمت کمتر عملکرد بهتری در اجرای بازی های ویدئوهایی خواهد داشت.

به جز ارزان تر بودن به نسبت عملکرد، استفاده حرفه ای از کنسول ها نیز هزینه کمتری خواهد داشت. یک گیمر کنسول تنها به یک دسته بازی و شاید یک هدست گیمینگ نیاز داشته باشد؛ اما اقلام گیمینگ حرفه ای کامپیوتر و لپ تاپ تنوع بیشتری داشته و شامل موس، کیبورد، کول پد و هدست گیمینگ می شوند که نمونه های اصل و باکیفیت آن ها معمولاً قیمت بالایی دارند.

در نهایت لپ تاپ گیمینگ بخرم یا کنسول بازی؟

در مقایسه لپ تاپ گیمینگ با کنسول بازی این دو پلتفرم را به طور کامل با یکدیگر قیاس کردیم. این نیازها و سلایق شما است که در نهایت مشخص می کند کدام یک بر دیگری برتری دارد.

در صورتی که علاقه زیادی به انجام بازی های کامپیوتری داشته و در عین حال بودجه چندانی ندارید، کنسول های بازی گزینه مناسبی هستند. از طرفی اگر می خواهید از پلتفرمی استفاده کنید که ویژه انجام بازی ساخته شده و استفاده آسانی داشته باشد نیز خرید انواع کنسول منطقی است.

در مقابل، اگر می خواهید سیستمی با کاربردهای گسترده و در همه ابعاد قدرتمند خریداری کنید یک لپ تاپ می تواند بهترین گزینه پیشرو باشد. در این صورت سیستمی تهیه خواهید کرد که به راحتی قابلیت جا به جایی داشته و به جز بازی در بسیاری از دیگر زمینه ها نیز عملکردی شاخص دارد. توجه کنید که خرید لپ تاپ نیاز به صرف هزینه بیشتری دارد.

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا