آموزش و ترفند فرفره

چگونه گوشی خود را بروز رسانی کنیم؟

یکی از مهم ترین نکاتی که باید بعد از خرید گوشی آیفون یا اندروید به آن توجه داشته باشید، نسخه های آپدیت آن ها است. برخلاف آنچه که عموم مردم فکر می کنند، بروز رسانی گوشی مسئله بسیار مهمی است و بر نحوه عملکرد موبایل تاثیری شگرف می گذارد. به همین خاطر تصمیم گرفتیم در این مقاله، به بررسی مزایا، معایب و نحوه بروزرسانی موبایل های مختلف بپردازیم تا شما خوانندگان عزیز نیز به اهمیت این موضوع پی ببرید و با نصب به موقع نسخه های جدید به بهبود عملکرد تلفن همراه تان کمک کنید. پس با ما همراه باشید.

لزوم انجام به روز رسانی برای گوشی

بعضی از افراد تصور می کنند بروز رسانی گوشی اهمیت زیادی ندارد و حتی بهتر است برای جلوگیری از ایجاد باگ در سیستم عامل، از انجام این کار پرهیز کنند! در حالی که این رفتار کاملا اشتباه است. تفاوتی ندارد تلفن همراه شما از نوع اندروید باشد یا آیفون، در هر حال همیشه باید به آپدیت های جدید آن توجه داشته باشید و برای حذف ویروس گوشی موبایل و سایر باگ ها، آن را نصب نمایید.

البته گاهی هم به روز رسانی گوشی موجب بهم ریختگی سیستم عامل می شود؛ زیرا آپدیت های جدید با باگ همراه هستند. با این حال این مسئله نباید شما را از نصب نسخه های بروز منصرف کند؛ زیرا عدم انجام این کار لطمه بیشتری به تلفن همراه می زند. از طرفی تمامی کمپانی ها، بعد دو الی سه هفته تمامی باگ های نسخه های جدید را برطرف می کنند تا کاربران با مشکلی روبرو نشوند. پاز این رو شما هم می توانید بروز رسانی گوشی خود را به 2 الی 3 هفته بعد موکول کنید تا تمامی نواقص رفع شده باشند.

به صورت کلی کاربران باید در سه حالت مختلفی که در ادامه ذکر می کنیم به به روز رسانی گوشی خود بپردازند.

بروز رسانی گوشی اندروید و iOS

بروزرسانی نسخه سیستم عامل

اولین و مهم ترین آپدیت های گوشی های اندوریدی مربوط به سیستم عامل آن ها می شود؛ اغلب کمپانی ها مانند سامسونگ نسخه سیستم عامل محصولات خود را برای 2 الی 3 سال متوالی آپدیت می کنند تا کاربران امکان برخورداری از آخرین تکنولوژی روز دنیا را داشته باشند.

به طور کلی سیستم عامل اندروید در هر سال یکبار بروز می شود و نسخه های جدید آن نیز تغییراتی اساسی در تمامی بخش ها (شامل تنظیمات، اپ ها، رابط کاربری و غیره) ایجاد می کند. در حال حاضر آخرین نسخه آپدیت سیستم عامل اندروید 14 است و به زودی نسخه 15 آن هم به کاربران ارائه می شود.

به خاطر داشته باشید بروز رسانی گوشی (منظور سیستم عامل است) به حجم اینترنت بالایی نیاز دارد (از 700 مگابایت تا حدود 1 گیگابایت)، از این رو لازم است پیش از انجام این کار از مقدار حجم نت خود اطمینان حاصل نمایید.

بروزرسانی امنیتی

منظور از بروزرسانی امنیتی، پچ های امنیتی هستند که هر سال چندین مرتبه ارائه می شوند و وظیفه دارند مشکلات مختلف سیستم عامل را رفع نمایند. برای مثال نسخه های امنیتی هرنوع حمله مخرب به گوشی را رفع و از آلوده شدن آن به ویروس ها نیز جلوگیری می کنند.

هر کمپانی بسته به نوع سیاست کاری خود، آپدیت های امنیتی متفاوتی را برای محصولاتش در نظر گرفته است، برای مثال گوگل پیکسل درهر ماه چندی آپدیت امنیتی را ارائه می کند اما برندهای دیگری چون سامسونگ هردو الی سه ماه یکبار، نسخه های بروز امنیتی را به کاربر عرضه می کنند.

بروزرسانی فزاینده

شاید تا به حال نام بروزرسانی فزاینده به گوشتان نخورده باشد. آپدیت های فزاینده یا «Incremental Update» وظیفه برطرف کردن یک مشکل خاص در گوشی را برعهده دارند. این نوع بروز رسانی گوشی در ظاهر تغییراتی جزئی در تلفن همراه به وجود می آورد با این حال به خوبی می تواند مشکلات عدیده مربوط به بخش خاص را به طور کامل از بین ببرد.

روش های به روز رسانی گوشی اندروید و iOS

برای بروز رسانی گوشی خود اقدامات زیر را انجام دهید.

آموزش بروزرسانی گوشی سامسونگ

اگر تلفن همراه تان سامسونگ است برای نصب آخرین نسخه آپدیت آن مراحل زیرا طی کنید.

  • وارد تنظیمات یا همان «Settings» شوید، سپس با اسکرول کردن به سمت پایین گزینه «Software update» را انتخاب نمایید. (اگر گوشی شما نسخه قدیمی است (اندروید پایین تر از 10) در این مرحله ابتدا روی About sevice و سپس Download updates manually کلیک کنید)
  • در مرحله بعد با فشردن دکمه «Download and install» به صورت دستی آخرین آپدیت موجود را بررسی و نصب نمایید.

مراحلی که ذکر کردیم برای آپدیت دستی گوشی های سامسونگ بود، اما اگر می خواهید تلفن همراهتان تمامی نسخه های بروز را به صورت خودکار دریافت کند باید مرحله زیر را انجام دهید.

  • بعد از ورود به تنظیمات و انتخاب گزینه «Software update» روی Auto download over Wi-Fi کلیک کنید. این کار باعث می شود گوشی در هنگام اتصال به شبکه وای فای (درصورت وجود نسخه آپدیت) به صورت خودکار بروز شود. البته این گزینه را پیشنهاد نمی کنیم، زیرا بروزرسانی یکباره موبایل ممکن است در کار کاربران اختلال ایجاد کند، با این حال این روش باعث می شود هیچگاه از آخرین نسخه های بروز گوشی خود بی خبر نمانید.

آموزش بروزرسانی گوشی شیائومی

بروز رسانی گوشی های شیائومی به شیوه های مختلفی انجام می شود، برای مثال شما می توانید این کار را از طریق برنامه «MIUI Downloader» و به صورت دستی انجام دهید، اما اگر می خواهید از نسخه های آپدیت گوشی خود سریع تر مطلع شوید، روش زیر را انجام دهید.

  • وارد تنظیمات شوید، سپس گزینه «About phone» را انتخاب کنید.
  • بر روی ویجت MIUI کلیک کرده و به بخش Update Settings وارد شوید.
  • در نهایت با فعال کردن گزینه Receive از بخش Other می توانید از آخرین آپدیت های گوشی خود در زمانی سریع تر مطلع شوید.

چگونه گوشی خود را بروز رسانی کنیم؟

بروزرسانی گوشی آیفون

برای به روزرسانی آیفون هم می توانید با وارد شدن به بخش تنظیمات و «Software Update» از آخرین آپدیت های دریافتی مطلع شوید و آن ها نصب نمایید.

مدت زمان بروزرسانی گوشی

عوامل مختلفی برمدت بروزرسانی گوشی ها تاثیر می گذارند؛ از جمله این عوامل می توان به سرعت و حجم اینترنت اشاره کرد. در مجموع انتظار می رود هربار آپدیت تلفن همراه حدود 30 تا 60 دقیقه زمان ببرد. این مقدار برای بعضی کاربران بسیار اذیت کننده است، به خصوص اگر به گوشی خود نیاز داشته باشند؛ به همین خاطر توصیه می کنیم عمل بروز رسانی گوشی را در تایم های خالی خود به انجام برسانید، برای مثال شب ها پیش از خواب، موقعیت مناسبی برای این کار است.

دو نکته مهم را درباره زمان بروزرسانی تلفن همراه تان به خاطر داشته باشید.

  • هیچگاه به دلیل طولانی شدن فرآیند آپدیت، موبایل را در حین بروزرسانی خاموش نکنید. این عمل، صدمه زیادی به گوشی شما وارد می کند.
  • بهتر است قبل از بروزرسانی، باتری موبایل خود را تا حداقل 70 درصد شارژ کنید. البته درصورت کمبود شارژ، می توانید گوشی را به شارژ زده و سپس نسخه آپدیت را نصب نمایید، اما این کار ممکن است به باتری فشار بیاورد و موجب خراب شدن آن شود.

اگر گوشی را بروز رسانی کنیم اطلاعات پاک می شود؟

یکی دیگر از تفکرات اشتباهی که درباره بروز رسانی گوشی های مختلف وجود دارد این است که نصب نسخه های جدید موجب پاک شدن تمامی اطلاعات موبایل می شود، درحالی که اصلا اینطور نیست. شما با نصب نسخه های بروز شده، تنها به افزایش امکانات، تغییرات ظاهری سیستم عامل و غیره تلفن همراه خود کمک می کنید. نصب نسخه های جدید، موجب جابه جایی یا پاک شدن هیچ نوع داده ای نمی شود، پس از این بابت نگرانی نداشته باشید.

مزایا و معایب بروز رسانی گوشی

مزایای بروزرسانی تلفن همراه:

  • از بین بردن باگ ها و نواقص تلفن
  • بهبود رابط کاربری
  • افزایش امنیت تلفن همراه و بالا بردن مقاومت آن در برابر ویروس ها و بدافزارها

معایب بروزرسانی گوشی:

  • اشغال فضای بیشتری از تلفن همراه و کاهش فضای ذخیره سازی
  • گاهی آپدیت موبایل، موجب بروز باگ در نرم افزارهای مختلف می شود که البته کمپانی ها درصورت ایجاد چنین مشکلی به سرعت آن را رفع می کنند.

به صورت کلی مزیت های بروزرسانی موبایل همیشه بیشتر است؛ از این رو توصیه می شود برای عملکرد روان تر از نسخه های آپدیت استقبال کنید.

حذف بروز رسانی گوشی اندروید

همانطور که اشاره کردیم گاهی نسخه های جدید با باگ همراه هستند یا به دلیل نوع گوشی، در عملکرد موبایل اختلال ایجاد می کنند. اگر این مشکل برای شما هم ایجاد شد و تصمیم به حذف نسخه آپدیت شده گرفتید، ابتدا به بررسی این موضوع بپردازید که موبایل تان امکان انجام این کار را دارد یا خیر. درصورت وجود چنین قابلیتی، لازم است به سایت اصلی مراجعه نمایید و تمامی اقدامات لازم را انجام دهید تا به نسخه قبلی بازگردید. در نظر داشته باشید که اغلب این عمل موجب از بین رفتن کلیه اطلاعات تلفن همراه می شود، پس قبل از اقدام از همه داده های گوشی بک آپ بگیرید..

سخن آخر

بعد از خرید انواع گوشی باید به مسائل گوناگونی چون بروزرسانی ها توجه داشته باشید تا همواره تلفن همراهتان عملکرد روان و منسجمی داشته باشد. در این مقاله نیز سعی کردیم اطلاعات کاملی از نحوه بروز رسانی گوشی های گوناگون در اختیارتان قرار دهیم، تا درصورت نیاز از آن ها استفاده کنید. فراموش نکنید بهترین زمان آپدیت تلفن همراه، 2 تا سه هفته بعد از ارائه نسخه رسمی است؛ زیرا طی این مدت، تمامی باگ ها رفع شده و شما می توانید به بهترین و روان ترین نسخه دسترسی داشته باشید.

غزل وثیق

کارشناس IT و فعال در حوزه SEO که این گوشه کنارا به UI ,UX و طراحی هم علاقه دارم 😎😉

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا