آشنایی با مهم ترین قابلیت ها و کارایی ساعت هوشمند
امکانات متنوع و کارایی ساعت هوشمند، آن را به یکی از محبوب ترین دستگاه ها پس از گوشی های هوشمند تبدیل کرده است. این ساعت ها به نسبت حجم و وزن کمتر در مقایسه با گوشی ها، تمام امکانات تلفن های همراه مانند برقراری تماس، عکس گرفتن، برنامه سلامت و … به کاربران خود ارائه می دهند. در مواردی کاربر می تواند از آن به عنوان جایگزین گوشی موبایل خود استفاده کند. ساعت های هوشمند ابزاری برای نظارت بر فعالیت های ورزشی و سلامتی هستند.
در این مقاله از فروشگاه فرفره به بررسی کارایی ساعت هوشمند می پردازیم.
ساعت هوشمند (Smartwatch) چیست؟
Smartwatch مانند ساعت های مچی با یک بند به مچ دست بسته می شود. اما ویژگی های آن کاملا شبیه به تلفن های هوشمند است. این دستگاه علاوه بر نشان دادن زمان و تاریخ امکانات مختلفی دارد. اسمارت واچ ها از طریق بلوتوث به گوشی شما متصل می شوند. رایج ترین روش اتصال ساعت هوشمند به گوشی استفاده از بلوتوث است.
پس از اتصال، تماس های دریافتی شما روی ساعت هوشمند نمایش داده می شود با استفاده ساعت می توانید به تماس ها پاسخ دهید.
طراحی زیبا و استفاده از سنسورهای پیشرفته با قابلیت های مختلف، کارایی ساعت هوشمند را افزایش داده است.
برای افزایش زیبایی و جذابیت اسمارت واچ خود می توانید از انواع بندهای مخصوص در رنگ های مختلف استفاده کنید. خرید لوازم جانبی گوشی و ساعت هوشمند تجربه ای منحصر به فرد در استفاده از این دستگاه ها برایتان ایجاد می کند.
در ادامه با قابلیت های ساعت هوشمند و سنسورهای آن بیشتر آشنا می شوید.
کارایی ساعت هوشمند در زمینه سلامتی و ورزش
با وجود حسگرهایی مانند ضربان قلب، فشارخون، سنسور اکسیژن و کیفیت خواب، این دستگاه در زمینه سلامتی کاربران بسیار هوشمندانه عمل می کند. میزان فعالیت های روزمره را نیز بررسی می کند و نتیجه را به خود کاربر نمایش می دهد.
سنسور اندازه گیری اکسیژن خون (Blood oxygen sensor)
به کمک این سنسور سطح اکسیژن خون افراد اندازه گیری می شود. زمانی که ساعت هوشمند به مچ دست شما متصل است؛ با تابیدن نور قرمز و امواج مادون قرمز به سطح رگ های خونی دست، میزان جذب این نورها توسط خون شخص مشخص می شود.
Oximetry Sensor به وسیله ی اطلاعات و تغییرات میزان جذب نور مادون قرمز و رنگ قرمز خون به شناسایی افزایش یا کاهش اکسیژن خون می پردازد.
حسگر ضربان قلب (Heart rate sensor)
تمامی حسگرها یا برنامه های تناسب اندام به وسیله تکنولوژی نوری و الکتریکی، ضربان قلب افراد را اندازه گیری می کنند. حسگرهای نوری میزان خون عبوری از رگ ها را با کمک نور مادون قرمز بررسی می کنند. همچنین الکترودهای موجود در برخی از انواع ساعت هوشمند سیگنال های الکتریکی قلب را ثبت و ضربان قلب را محاسبه می کنند. در نهایت میزان ضربان قلب افراد در مانیتور ضربان قلب ساعت هوشمند قابل مشاهده است. ساعت هوشمند در زمان افزایش یا کاهش ضربان قلب نسبت به حد معمول، به کاربر پیام هشدار می دهد.
اندازه گیری کیفیت خواب
یکی دیگر از کارایی ساعت هوشمند بررسی کیفیت خواب افراد هنگام استفاده از آن است.
می دانید که ضربان قلب در طول شب به طور طبیعی کاهش پیدا می کند. با کمک اطلاعات شمارش تنفس و تحلیل میزان ضربان قلب، دستگاه هوشمند می تواند چرخه خواب کاربر را تشخیص دهد، همچنین در نمونه هایی از ساعت های هوشمند با داشتن اطلاعات و داده هایی مانند عمیق بودن یا تعداد حرکات فرد پس از به خواب رفتن، کیفیت خواب افراد بررسی می شود.
سنسور شتاب در ساعت های هوشمند (Acceleration sensor)
پرکاربردترین کارایی ساعت هوشمند در فعالیت های ورزشی، ثبت میزان فعالیت های بدنی و تعداد قدم های افراد است. وجود حسگر شتاب سنج در دستگاه هوشمند به اندازه گیری انواع حرکت های ورزشی مانند پیاده روی، دویدن، انجام حرکت شنا و دراز نشست کمک می کند. خرید ساعت هوشمند یکی از انتخابات مهم و جذاب برای ورزشکاران است.
هشدار عدم تحرک به کمک حسگر
تحرک و انجام ورزش یکی از مهمترین مسائل برای سلامتی است. از آن جایی که در اسمارت واچ ها میزان تحرک و حرکات شما ثبت می شود؛ ساعت های هوشمند عدم تحرک شما را تشخیص داده و برای سلامتی شما در مانیتور ساعت یک پیام هشدار در زمینه عدم تحرک نشان می دهد.
حسگر دما (Temperature sensor)
از دیگر قابلیت های ساعت هوشمند، وجود حسگرهای دما است. حسگر تشخیص دمای محیط (Ambient Temperature Sensor) برای اندازه گیری دمای اطراف ساعت استفاده می شود. به کمک آن می توانید هنگام بیماری هوای محیط را تنظیم کنید. سنسور دمای دیگری که در ساعت های هوشمند به کار رفته، برای اندازه گیری دمای بدن (Ambient Temperature Sensor) کاربران ساعت است. تب، ورزش و دلایل دیگر سبب افزایش دمای بدن شده که در Smartwatch قابل مشاهده است؛ همچنین پس از نرمال شدن دمای پوست تغییرات در مانیتور ساعت دیده می شود.
قابلیت های ساعت هوشمند برای کنترل کردن وسایل، تماس، اعلان ها
- مدیریت دستگاه های هوشمند: اسمارت واچ ها با بلوتوث یا وای فای می توانند به دستگاه های دیگر مانند گوشی، لپ تاپ یا سایر وسایل هوشمند متصل شده و به آنها از راه دور دسترسی داشته باشند. همچنین پس از اتصال به گوشی های اندروید یا آیفون می توانید با استفاده از ساعت های هوشمند، دستیار صوتی گوشی ها را فعال کرده و دستورات مورد نظر خود را به آن بدهید.
- نمایش اعلان ها: نوتیفیکیشن های گوشی کاربران مانند دریافت پیام، تعداد تماس دریافتی و… پس از اتصال به ساعت هوشمند، در صفحه مانیتور ساعت دریافت می شود. تعیین نمایش یا عدم نمایش اعلان های دریافتی از برنامه های مختلف ساده ترین قابلیت ساعت های هوشمند است.
- تماس: استفاده از اسمارت واچ ها برای برقراری تماس و پاسخ به تماس های دریافتی، زمانی که تلفن همراه از شما دور است گزینه مناسبی می باشد. در بهترین ساعت هوشمند با قابلیت مکالمه امکانات میکروفون و بلندگو وجود دارد و به برقراری مکالمات با کیفیت صدای عالی کمک می کند.
- پاسخ پیام های دریافتی: اکثر ساعت های هوشمند امکان تایپ پیام متنی را به کاربر می دهند تا پس از دریافت اعلان پیام در صفحه LCD ساعت، بتواند بدون نیاز به گوشی در اسمارت واچ پاسخ پیام را بدهد. ممکن است تایپ کردن در صفحه کوچک دستگاه برای شما دشوار باشد.
برای مدیریت دستگاه ها، انجام مکالمات و ارسال پیام باید از اتصال Smartwatch به تلفن همراه خود اطمینان حاصل نمایید.
کارایی ساعت هوشمند در یافتن مسیرها
وجود GPS یا مکان یاب در ساعت های هوشمند یکی از امکانات مهم در پیدا کردن مسیر مورد نظر کاربران است. مکان یاب برای شناسایی موقعیت جغرافیایی به کار گرفته می شود.
ساعت های هوشمند در انواع مختلف، از قابلیت GPS به شکل متفاوتی استفاده می کنند. ابتدایی ترین استفاده از سیستم موقعیت یاب در ساعت هوشمند، نمایش مقدار مسافت طی شده توسط کاربر است و در مدل های پیشرفته تر اسمارت واچ ها می توان نقشه مسیر را روی LCD ساعت مشاهده نمود یا پس از طی مسافت طولانی، مسیر برگشت نمایش داده می شود.
استفاده از قابلیت مسیریابی ساعت های هوشمند در هنگام رانندگی که نمی توان از گوشی استفاده کرد، بسیار مفید است. همچنین ویژگی ضد آب در مدل های جدید این دستگاه، امکان استفاده از آن را هنگام پیاده روی زیر باران فراهم می کند. مقایسه بهترین ساعت های هوشمند ضد آب به انتخاب دستگاه مناسب برای افراد با سلیقه های مختلف کمک می کند.
در مواردی ممکن است نیاز باشد لوکیشن خود را برای دیگران بفرستید، این کار علاوه بر گوشی، به وسیله ساعت های هوشمند نیز امکان پذیر است.
کارکرد مرتبط با پخش موسیقی و سرگرمی
کنترل و پخش موسیقی جذاب ترین کارایی ساعت هوشمند است. پس از اتصال اسمارت واچ به گوشی می توانید از روی LCD دستگاه پخش موزیک را کنترل کنید و به پلی لیست گوشی خود دسترسی داشته باشید. در ساعت هایی که دارای حافظه داخلی است، می توانید آهنگ ذخیره کنید و زمانی که به گوشی دسترسی ندارید این آهنگ ها را گوش دهید.
همچنین در مدل هایی از Smartwatch هنگامی که ساعت هوشمند شما از طریق Wi-Fi به اینترنت دسترسی دارد؛ می توانید به صورت آنلاین موسیقی گوش دهید یا اگر فضا برای ذخیره در ساعت وجود دارد، آهنگ را دانلود کنید. امکان جستجو در وب به کمک ساعت های هوشمند متصل به اینترنت وجود دارد که کاربران برای سرگرمی می توانند از آن بهره ببرند.
برای سرگرمی بیشتر در این دستگاه ها بازی هایی به طور پیش فرض طراحی شده است که کاربران می توانند از آن در اوقات فراغت استفاده کنند. علاوه بر این گیم ها شما قادر هستید از اپلیکیشن اپ استور یا گوگل پلی استور، بهترین بازی ها برای ساعت هوشمند را دانلود و نصب نمایید.
سایر قابلیت های اسمارت واچ ها
در ادامه مطالب به بررسی بیشتری ازکارایی ساعت هوشمند می پردازیم.
حسگر نور ساعت هوشمند (light sensor)
تکنولوژی سنسور حساس به نور در اسمارت واچ ها سبب شده نور صفحه LCD ساعت به طور خودکار افزایش یا کاهش یابد. یعنی در محیط با نور کم افزایش یافته و در روز به طور خودکار نور صفحه کاهش پیدا می کند. این امر به حفظ شارژ و افزایش طول عمر باتری دستگاه بسیار کمک می کند.
انواع حسگرهای هوشمند در راهنمای خرید ساعت هوشمند مورد بررسی قرار می گیرد.
سنسور سنجش ارتفاع (Altitude sensor)
به کمک این سنسور میزان ارتفاعی را که طی می کنید، تشخیص داده و بررسی می کند. به عنوان مثال رفت و آمد شما از پله ها را ثبت کرده و به کمک آن، میزان کالری سوزی شما را تخمین می زند.
سنسور تشخیص اشعه (UV sensor)
زمانی که در آفتاب شدید قرار می گیرید، سنسور تشخیص اشعه ماورا بنفش بکار رفته در ساعت هوشمند مدام برای شما اعلان هشدار می فرستد و مضر بودن نور خورشید را مشخص می کند.
آیکون دوربین در ساعت های هوشمند
پس از همگام سازی ساعت خود با گوشی، می توانید به وسیله ی آیکون دوربین در منوی اسمارت واچ خود، دکمه شاتر دوربین گوشی را فشار دهید. این قابلیت در آموزش عکاسی با ساعت های هوشمند بیشتر توضیح داده شده است و به کاربران کمک می کند عکس های بهتری بگیرند.
ماشین حساب در ساعت هوشمند
در منوی بعضی از اسمارت واچ ها آیکون برنامه ماشین حساب دیده می شود. هنگام نیاز فوری به ماشین حساب می توانید به راحتی آن را روی ساعت خود پیدا کرده و به محاسبات خود بپردازید.
ایجاد محتوا صوتی
یکی از انواع کارایی ساعت هوشمند ضبط صدا و ذخیره آن روی دستگاه است. با این ویژگی در بیشتر Smartwatch با آیکون با نماد میکروفون وجود دارد که برای ضبط صدای محیط، جلسات یا افکار خودتان مورد استفاده قرار می گیرد. پس از ذخیره فایل خود در ساعت امکان انتقال آن به برنامه های گوشی نیز وجود دارد.
تنظیم صدا در Smartwatch
تنظیم صدای گوشی و آلارم در ساعت های هوشمند این امکان را برای کاربر فراهم می کند تا هنگام پخش موسیقی یا زنگ، میزان صدا را به کمک اسمارت واچ خود تنظیم نمایند. با این قابلیت ساعت های هوشمند نیاز به در دست گرفتن گوشی برای قطع ،کم یا زیاد کردن صدا توسط کاربر وجود ندارد.
چراغ قوه در اپل واچ
چراغ قوه بسیار کوچکی شبیه به چراغ گوشی ولی با نور کم تری در ساعت های هوشمند اپل (AppleWatch) تعبیه شده است. کاربر در زمان نیاز می تواند از آن استفاده کند.
ویژگی تلفن یاب
تلفن یاب از قابلیت های ساعت هوشمند است که به پیدا کردن تلفن همراه شما زمان گم شدن کمک می کند.
معمولا بیشتر ساعت های جدید به ویژه اپل واچ ها از این قابلیت برخوردار هستند. در Smartwatch همگام سازی شده با گوشی، گزینه ی Find iPhone که آیکون آن به شکل تلفن همراه است را انتخاب کنید؛ بدین وسیله ویژگی تلفن یاب فعال شده و گوشی شما شروع به آلارم دادن می کند تا بتوانید به راحتی آن را پیدا نمایید. برای اطلاع از جدیدترین قیمت گوشی می توانید به سایت اینترنتی فرفره مراجعه کنید.
جمع بندی قابلیت های کلیدی ساعت های هوشمند
با مطالعه این مقاله از فرفره دریافتیم که استفاده از ساعت هوشمند می تواند تجربه ای متفاوت و کاربردی برای شما فراهم نماید. به کمک آن می توانید بسیاری از کارهایی که معمولا با گوشی انجام می شود را مستقیم از طریق اسمارت واچ انجام دهید.