آموزش و ترفند فرفره

تلویزیون OLED چیست؟ کاربردها و مزایای تلویزیون اولد

فناوری های مورد استفاده از نمایشگرها و پنل های تصویری روز به روز در حال پیشرفت و توسعه هستند. یکی از پیشرفته ترین فناوری هایی که امروزه برای ساخت نمایشگرها به کار می رود، OLED است. تلویزیون OLED از پیشرفته ترین تلویزیون های موجود در بازار هستند که می توانند تجربه تصویری منحصربه فردی را برای بیننده رقم بزنند. اگر دوست دارید بیشتر در مورد تلویزیون اولد و تفاوت آنها با دیگر مدل های تلویزیون بدانید، در ادامه با فرفره همراه باشید.

پنل OLED چیست؟

پنل های نمایشگر اولد، جدیدترین و پیشرفته ترین مدل تلویزیون هایی هستند که تا به حال وارد بازار شده اند. در ساخت این نمایشگرها از میلیون ها LED کوچک ارگانیک استفاده شده که جریان الکتریسسته را دریافت کرده و نور تولید می کنند. تلویزیون OLED یا به عبارت دیگر، دیود ساطع کننده نور ارگانیک (Organic Light Emitting Diode) نمایشگرهایی هستند که نیازی به نور پس زمینه نداشته و نور آن ها از هر پیکسل به صورت جداگانه ایجاد می شود.

به دلیل نداشتن نور پس زمینه در این پنل ها، درخشندگی زیادی وجود ندارد و ایجاد سیاه ترین رنگ مشکی در آن ممکن است. پنل های OLED همچنین به دلیل نبود تجهیزات ایجاد نور پس زمینه، بسیار نازک تر از مدل های قبلی نمایشگر هستند. نمایشگرهای ساخته شده با استفاده از این فناوری، بسیار باکیفیت و فوق العاده شفاف هستند. حتی از این فناوری می توان برای تولید نمایشگرهای قابل انعطاف، تاشو و یا حتی قابل کشش استفاده کرد. در مقابل این مزایا، باید گفت این پنل ها داری معایبی هم هستند. قیمت تمام شده این نمایشگرها در مقابل فناوری های دیگر بالاتر است. به علاوه این پنل ها ممکن است در گذر زمان و پس از چندیدن سال، دچار افت کیفیت شوند.

شرکت های تولیدکننده تلویزیون اولد

فناوری های استفاده شده در تلویزیون OLED به تازگی وارد بازار مصرف شده است. این تکنولوژی در ابتدا توسط برند ال جی معرفی شد. این برند اولین تولیدکننده و ابداع گر این فناوری در ساخت نمایشگرها بوده است. در حال حاضر بهترین و باکیفیت ترین تلویزیون OLED جهان متعلق به این شرکت است. در کنار برند ال جی، برند سونی نیز در نمایشگرهای پرچمدار خود از این فناوری استفاده کرده است. در بازار تلویزیون های OLED در ایران هم تلویزیون های ال جی و سونی بازار را در دست دارند.

تصاویر سه بعدی در نمایشگرهای OLED

یکی از پیشرفته ترین فناوری های مورد استفاده در نمایشگرها، تکنولوژي D OLED3 یا تلویزیون اولد سه بعدی است. در این نمایشگرها در کنار کیفیت بالا و عمق تصویر فوق العاده که در نمایشگرهای OLED به کار رفته، مزایای بیشتری هم مشاهده می شود. در این پنل ها، تماشای محتوا با وضوح بالا ممکن شده و رنگ ها عمق بیشتری دارند. به علاوه زاویه دید این نمایشگرها بسیار بیشتر از نمایشگرهای معمولی است. نمایشگرهایی که از فناوری 3D OLED استفاده می کنند، مصرف کمتری از نمایشگرهای OLED ساده دارند.

اگر می خواهید به صورت سه بعدی فیم ببینید، گیمر هستید و یا ادیت فیلم و شغل هایی مرتبط با گرافیک کامپیوتری انجام می دهید، این نمایشگرها برای شما ایده آل هستند.

تلویزیون OLED

مزایا و معایب پنل تلویزیون Organic Light Emitting Diodes

یک تلویزیون OLED از آخرین و بهترین فناوری تولید تصویر بهره می برد. با کیفیت ترین و زنده ترین تصاویر را می توانید در این نمایشگرها تماشا کنید اما خرید آن ممکن است کمی گران تر از دیگر تلویزیون های موجود در بازار آب بخورد. در ادامه با مزایا و معایب تلویزیون OLED آشنا می شویم.

مزایا

  • یک تلویزیون OLED نازک تر و باریک تر از دیگر تلویزیون های موجود در بازار است. این تلویزیون ها حتی با ضخامت 4 تا 7 میلی متر هم تولید شده اند. این مورد به دلیل این موضوع است که در این فناوری از نور پس زمینه استفاده نمی شود و تجهیزات مربوط به آن حذف شده است. خرابی بک لایت تلویزیون نیز در این مدل ها رخ نمی دهد.
  • وضوح بسیار بالای رنگ مشکی یکی دیگر از مزایای مهم این تلویزیون ها است. هر پیکسل می تواند به روشن و خاموش شدن خود رنگ مشکی را ایجاد کند که این موضوع باعث به وجود آمدن رنگ مشکی مطلق می شود.
  • کنتراست بالا در رنگ ها یکی دیگر از مزایای این نمایشگرها است. رنگ مشکی مطلق در کنار سفید درخشان باعث شده تا رنگ ها در تصاویر ایجاد شده در این نمایشگرها کنتراست بالایی داشته باشند.
  • زمان پاسخ دهی هر پیکسل به تغییر رنگ در نماشگرهای اولد بسیار بالا است. این دستگاه ها حتی می توانند 1000 برابر سریع تر از دیگر تلویزیون های موجود در بازار باشند. این امر باعث شده تا این نمایشگرها یک گزینه جذاب برای تماشای فیلم و مسابقات ورزشی و همچنین گیم باشند. اگر گیمر هستید، مطلب ما در فرفره در مورد هدفون با سیم بلند برای تلویزیون را از دست ندهید.
  • وزن این تلویزیون ها نسبت به دیگر گزینه های موجود در بازار بسیار کمتر است. این موضوع باعث حمل و نقل آسان تر این محصولات شده است.
  • زاویه دید یک تلویزیون OLED از دیگر رقبایش بسیار بیشتر است. این موضوع باعث شده تا افرادی از هر زاویه ای تصایر باکیفیت تماشا کنند.
  • مصرف انرژی در یک تلویزیون اولد پایین تر از نمایشگرهایی است که از فناوری های قبل از آن استفاده می کنند.

معایب

  • تلویزیون های اولد کمی گران تر از دیگر رقیبان خود در بازار هستند.
  • اگر تصویر روی این تلویزیون ها مدت زمان زیادی ثابت بماند احتمال سوختگی پیکسل ها و یا ایجاد پدیده Burn-in در آن ها زیاد است. در این حالت ممکن است پیکسل به صورت دائمی از بین برود.
  • میزان روشنایی تصاویر کمی پایین تر از دیگر مدل های نمایشگر است.

تفاوت LCD و OLED

شاید بسیاری از ما هنوز هم با نمایشگرهای LCD سر و کار داشته باشیم. در این نمایشگرها از کریستال مایع استفاده می شد که تحت تأثیر جریان الکتریکی بین حالت های مات و رنگی، تغییر حالت می داد. نمایشگرهای LCD و OLED تفاوت های بنیادی در تکنولوژي و مواد مورد استفاده دارند. اما این تفاوت ها چیست؟

  • در نمایشگرهای OLED هر پیکسل به صورت جداگانه نور ایجاد می کند. این موضوع به این معنا است که از نور پس زمینه کلی در این نمایشگرها خبری نیست. در مقابل در نمایشگرهای LCD از نور پس زمینه کلی استفاده می شود. به همین دلیل پیکسل ها نمی توانند از ساطع شدن نور پس زمینه به صورت کامل جلوگیری کنند. بنابراین رنگ سیاه مطلق در نمایشگرهای LCD ایجاد نمی شود. اما نمایشگرهای OLED برای ایجاد رنگ سیاه مطلق بسیار کارآمد هستند.
  • تلویزیون OLED رنگ های زنده تر و تصاویر با کیفیت بالاتری را نسبت به نمایشگرهای LCD تولید می کند.
  • نمایشگرهایی که از نوع LCD هستند، نور و روشنایی بیشتری نسبت به تلویزیون های OLED دارند.
  • نمایشگرهایی از نوع LCD به دلیل نور پس زمینه ای که دارند، رنگ سفید شفاف تر و باکیفیت تری را تولید می کنند.
  • اگر تصاویر نمایش داده شده، رنگ سفید زیادی نداشته باشند، تلویزیون های OLED مصرف بسیار پایین تری در مقایسه با نمایشگرهایی از نوع LCD دارند.
  • دوام پیکسل های در تلویزیون اولد به دلیل استفاده از مواد آلی می تواند کوتاه تر از رقبا باشد. البته میزان استفاده و طرز استفاده هم در این میان مسئله مهمی به حساب می آید. اما در حالت کلی می توان ادعا کرد که طول عمر و دوام تلویزیون های اولد، کمتر از نمایشگرهایی از نوع LCD است.
  • یکی دیگر از موارد مهم در تفاوت های این دو مدل از نمایشگر، قیمت آنها است. به طور کلی قیمت نمایشگرهای امولد بیشتر از نمایشگرها و تلویزیون های ال سی دی است.

تفاوت LCD و OLED

فروشگاه اینترنتی فرفره

تفاوت LED و OLED

تلویزیون های LED امروزه پرکاربردترین تلویزیون در جهان هستند که با وجود ارتقای تکنولوژی نمایشگرها، هنوز هم کاربرد زیادی در زندگی ما دارند. اما تفاوت نمایشگرهای LED و OLED در چیست؟ در ادامه این موضوع را بررسی می کنیم:

  • نمایشگرهای LED به دلیل استفاده از نور پس زمینه، روشنایی بیشتری نسبت به نمایشگرهای OLED دارند. یک تلویزیون OLED هم می تواند روشنایی در حد نمایشگرهای LED ایجاد کند اما پیکسل های آن ممکن است در گذر زمان سیب ببینند و خراب شوند.
  • در حال حاضر و با توجه به تکنولوژي های موجود، تلویزیون های OLED در زمینه تولید رنگ سیاه بی رقیب هستند. این نمایشگرها رنگ سیاه مطلق را به خوبی نمایش می دهند. این موضوع به دلیل استفاده نکردن از نور پس زمینه در پشت هر پیکسل است. در مقابل نمایشگرهای LED در تولید رنگ سیاه مشکل دارند و نمی توانند این رنگ را به صورت خالص نمایش دهند.
  • نمایشگرهای OLED زمان پاسخ‌دهی کمتری نسبت به نمابشگرهای از نوع LED دارند. این موضوع باعث می شود تا تاری تصویر بسیار کمتر بوده و کیفیت تصاویر بالاتر از مدل های دیگر باشد.
  • نمایشگرهای OLED زاویه دید بسیار وسیع تری نسبت به دیگر نمایشگرها دارند. این به معنا این است که شما می توانید از زوایای مختلف به این نوع تلویزیون های نگاه کنید و همان کیفیت تصویر را مشاهده کنید. این موضوع در مورد نمابشگرهای از نوع LED صدق نمی کند.
  • امروزه نمایشگرهای از نوع LED، محدودیتی در مورد سایز و ابعاد تولید ندارند. این تلویزیون ها به راحتی تا سایز های بالای 100 اینچ هم تولید می شوند. این مورد اما درباره نمایشگرهای OLED صدق نمی کند. این نمایشگرها تا حدود 88 اینچ تا به امروز به تولید رسیده اند.
  • نمایشگرهای OLED نور آبی کمتری تولید می کنند. اگر در مورد نور آبی به خصوص در شب ها وسواس دارید، بهتر است تلویزیون OLED بخرید که نور آبی و مضر کمتری به چشم وارد می کند.
  • پنل های OLED نور پس زمینه تولید نمی کنند. به همین دلیل میزان مصرف انرژی در آن ها در مقایسه با تلویزیون های ال ای دی کمتر است.
  • قیمت تلویزیون OLED در حال حاضر بیشتر از تلویزیون LED است.

تفاوت LED و OLED

انواع مختلف پنل OLED

تلویزیون OLED انواع گوناگونی دارد. در ادامه با انواع این پنل ها آشنا می شویم:

1. PMOLED (ماتریس غیرفعال)

در این نوع نمایشگرها تقاطع نوارهای کاتد و آند، پیکسل ها را ایجاد می کند. این پیکسل ها همان منابع تولیدکننده نور در رنگ های مختلف هستند که تصویر کلی را می سازند. ساخت این گونه از پنل ها آسان تر از انواع دیگر است اما انرژی بیشتری مصرف می کند. از نمایشگرهای PMOLED (ماتریس غیرفعال) در ساخت نمایشگرها و تابلوهای نمایش دهنده محتوای متنی و نمایشگرهای کوچک تر مانند گوشی های تلفن همراه استفاده می شود.

2. AMOLED (ماتریس فعال)

نمایشگرهای Active-matrix OLED مصرف انرژی پایینی دارند و برای انواع کاربردها مناسب هستند. از این نوع نمایشگرها از ساخت گوشی های تلفن همراه تا تلویزیون و نمایشگرهای بسیار بزرگ تبلیغاتی استفاده می شود.

3. OLED شفاف

نمایشگرهای OLED شفاف، نمایشگرهایی هستند که وقتی خاموش باشند، تا 85 درصد تصویر پشتی آنها قابل مشاهده است. از این نمایشگرها ابتدا برای هواپیماهای نظامی طراحی شده بودند اما امروزه در خودروها و هواپیماها هم مورد استفاده قرار می گیرند.

4. OLED تاشو

نمایشگرهایی هستند به دلیل استفاده از زیر لایه هایی از جنس پلاستیک یا فویل های فلزی، قابل انعطاف و تا کردن هستند. این نمایشگرها دوام بالایی دارند و در مقابل ضربه آسیب کمی می بینند.

5. RGB oled

در این مدل از تلویزیون OLED، هر پیکسل داری سه ساب پیکسل آبی، قرمز و سبز است.

6. White oled

این پنل ها پیچیده تر از پنل های قبلی هستند و از ترکیب سه نوع پیکسل، رنگ سفید به وجود می آید. سپس از این نور سفید، رنگ های نمایشگر ایجاد می گردد.

7. RGB OLED یا White OLED

در حالتی کلی نمی توان یکی از این تکنولوژي را برتر از دیگری دانست اما تلویزیون هایی که در آن از فناوری White OLED استفاده شده است، ویژگی های زیر را دارند:

  • تولید پنل هایی در سایزهای گوناگون با استفاده از این فناوری ممکن است.
  • درخشندگی رنگ سفید تولید شده بیشتر است و پایداری بیشتری دارد.
  • هزینه تولید پنل، کمتر خواهد بود.

سخن آخر

فناوری تلویزیون OLED در مدت کمی توانسته تا برتری خود را بر تکنولوژی های قبلی و رقیب نشان دهد. مزیت عمده این نمایشگرها عدم استفاده از نور پس زمینه یا بک لایت است که باعث ایجاد تصاویری شفاف، رنگ سیاه فوق العاده، زمان پاسخدهی کمتر و مصرف پایین تر انرژی است. OLED خود را جایگزین مدل های قبلی نمایشگر کرده و ممکن است تا سال ها بدون رقیب باقی بماند.

غزل وثیق

کارشناس IT و فعال در حوزه SEO که این گوشه کنارا به UI ,UX و طراحی هم علاقه دارم 😎😉

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Back to top button
DMCA.com Protection Status