آموزش و ترفند فرفره

ظرفیت پاور بانک چقدر باید باشد؟

هر پاوربانک چندبار گوشی را شارژ می کند؟

در چند سال اخیر، پاوربانک ها در مدل ها و ظرفیت های مختلف تولید شده و در بازار عرضه شدند. این محصولات، می توانند نیازهای سبک و سنگین کاربران را در شرایط سخت، برآورده سازند. اما مشکلی که وجود دارد، تفاوت در ظرفیت پاوربانک نوشته شده روی بسته بندی محصول با تعداد دفعاتی است که می تواند باتری گوشی را شارژ کند. اطلاع از این امر که یک پاوربانک چه تعداد می تواند گوشی را شارژ کند، به شما کمک می کند تا در بهترین پاوربانک انکر، شیائومی یا دیگر برندها با چشم بازتری عمل کنید. در این مقاله از فرفره، به بررسی نکات مهم در رابطه با انتخاب پاوربانک می پردازیم. با ما همراه باشید.

پاوربانک چیست؟

پاوربانک ها در واقع باتری های قابل حملی هستند که می توان با استفاده از آنها، انواع وسایل برقی نظیر گوشی، تبلت، لپ تاپ و غیره را شارژ کرد. این نوع باتری های شارژی در ظرفیت های مختلف در بازار وجود دارند که شما با توجه به نوع نیاز خود، می توانید ظرفیت موردنظر را تهیه نمایید. پاوربانک ها به عنوان برق همراه، با ذخیره نیروی الکترونیک در خود، در زمان اتصال به گوشی یا دیگر وسایل، نیرو را به آنها انتقال می دهند.

ظرفیت پاوربانک چیست؟

پاوربانک ها دارای یک مقدار معین انرژی ذخیره شده در خود هستند که به این مقدار، ظرفیت پاوربانک گفته می شود. ظرفیت ذخیره نیرو پاوربانک با میلی آمپر ساعت (mAh) محاسبه می گردد. این ظرفیت ها به دو دسته تقسیم شده که شامل ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی می شوند. ظرفیتی که روی جعبه محصول نوشته می شود، ظرفیت اسمی و میزان موثر و بهره وری محصول، ظرفیت واقعی نامیده خواهد شد.

ظرفیت اسمی پاوربانک

عددهایی که روی پاوربانک ها نوشته شده است، به عنوان ظرفیت اسمی معرفی می شوند که این ظرفیت پاوربانک از میزان ظرفیت واقعی آن بیشتر است. به طور مثال، اگر ظرفیت نوشته شده روی محصول، 30000 میلی آمپر ساعت باشد، ظرفیت واقعی پاوربانک، کمتر از این مقدار خواهد بود. به طور کلی، با توجه به نظر برخی کارشناسان، ظرفیت واقعی، یک چهارم کمتر از ظرفیت اسمی محصول است که البته در برخی برندهای پاوربانک، این موضوع صدق نمی کند.

ظرفیت پاور بانک
ظرفیت پاور بانک

نحوه محاسبه ظرفیت واقعی پاوربانک

به طور کلی، پاوربانک ها دارای ولتاژ خروجی متفاوتی با ولتاژ دریافتی گوشی های هوشمند هستند. ولتاژ این نوع باتری های قابل شارژ در حدود 3.7 است، در حالیکه این ولتاژ مورد نیاز گوشی برای شارژ، 5 ولتاژ خواهد بود. بر همین اساس، باید گفت پاوربانکی با ظرفیت 10 هزار، در حقیقت دارای 10 هزار میلی آمپر ظرفیت در ولتاژ 3.7 است. برای محاسبه ظرفیت پاوربانک و نیروی واقعی آن، باید به روش زیر عمل کرد:

10000 × 3.7 = 37000

از طرفی، همانطور که گفته شد، ظرفیت باتری در زمان شارژ با ولتاژ 5 محاسبه می شود که باید عدد بدست آمده از فرمول قبلی را به 5 تقسیم کرد. 37000 تقسیم بر 5، برابر است با 7400 میلی آمپر که ظرفیت واقعی پاوربانک به شمار می رود. البته با احتساب هدر رفت انرژی به علت داغ شدن گوشی، مقاومت کابل شارژ و دیگر موارد مربوط به دمای محیط و مواد شیمیایی، ممکن است تغییری در عملکرد شارژ پاوربانک به وجود آید. بنابراین با در نظر گرفتن 90 درصد بازدهی باتری های قابل شارژ در کنار 10 درصد اتلاف انرژی، ظرفیت مؤثر این محصول نمونه را می توان برابر با عدد زیر در نظر گرفت:

7400 ×90 = 6660

میلی آمپر ساعت یا mAh در پاوربانک چیست؟

میلی آمپر ساعت یا mAh، یک واحد اندازه گیری برای انرژی الکتریکی است که در اغلب موارد برای نشان دادن ظرفیت باتری ها به کار می رود. هرچه باتری، میلی آمپر ساعت بیشتری داشته باشد، طول عمر و انرژی بیشتری خواهد داشت. برای پاوربانک ها، mAh نشان دهنده این است که باتری تا چه اندازه توانایی شارژ کردن دارد و چه مدت می تواند انرژی کامل یک دستگاه الکترونیکی را تأمین کند.

دلیل اختلاف ظرفیت پاوربانک چیست؟

ظرفیت پاوربانک
دلیل اختلاف ظرفیت پاوربانک چیست؟

تصور کنید که ظرفیت پاوربانک شما، 20 هزار میلی آمپر بر ساعت است و از آنجایی که ظرفیت باتری گوشی شما، 2 هزار میلی آمپر است، انتظار دارید که با استفاده از پاوربانک بتوانید تا 10 دفعه، گوشی خود را شارژ کنید. اما واقعیت این است که بعد از 7 بار شارژ کردن کامل گوشی، باتری پاوربانک خالی می شود. این اختلاف ظرفیت برای بسیاری از کاربران، تعجب برانگیز است. برخی فکر می کنند که محصول خریداری شده آنها کپی یا فیک بوده، اما این امر کاملاً طبیعی است و به علت اختلاف میان ظرفیت اسمی و واقعی پاوربانک خواهد بود. حتی بهترین پاوربانک شیائومی، سامسونگ یا دیگر برندهای معروف نیز دارای چنین اختلافاتی هستند. پس جای نگرانی نیست.

فروشگاه اینترنتی فرفره

فناوری باتری پاوربانک چیست؟

تمام پاوربانک ها با قابلیت شارژ مجدد، با فناوری باتری لیتیوم ساخته می شوند. به طور کلی، باتری های پاوربانک عمدتاً از نوع لیتیوم-یون و لیتیوم-پلیمر هستند:

  • لیتیوم-یون: این نوع باتری ها دارای چگالی انرژی بالاتری هستند و می توانند بار الکتریکی بیشتری را در حجم مشخصی ذخیره نمایند. همچنین ساخت باتری های لیتیوم-یون ارزان تر خواهد بود ولی در گذر زمان، ظرفیت پاوربانک ساخته شده با این باتری ها، کمتر شده و محصول با مشکلاتی مواجه می شود.
  • لیتیوم-پلیمر: پاوربانک های ساخته شده با باتری های لیتیوم-پلیمر به اندازه باتری های لیتیوم-یون دچار مشکلات در استفاده های طولانی مدت نمی شوند. بنابراین به نسبت مدل قبلی با توجه هزینه ساخت بالا، ولی انتخاب بهتری به شما می آیند. هرچند ممکن است از نظر قیمتی، مناسب تمامی بودجه ها نباشند.

هر دو مدل باتری در پاوربانک ها، عملکرد بسیار خوبی دارند؛ اما به علت تفاوت هزینه، انتخاب و خرید آنها می تواند چالش برانگیز باشد. توصیه می کنیم برای آشنایی بیشتر با فاکتورهای خرید این محصول، به مقاله راهنمای خرید پاوربانک مراجعه کنید.

راههای افزایش ظرفیت پاوربانک

با توجه به محدود بودن ظرفیت پاوربانک ها، اما در بسیاری از مواقع ناجی افراد هستند. ظرفیت این محصولات همچنین روز به روز کمتر می شود که برای بسیاری از کاربران نگران کننده خواهد بود. در ادامه مقاله، راه های افزایش ظرفیت دستگاه را برای شما شرح داده ایم:

  • در صورتی که نوع باتری پاوربانک از نوع لیتیومی است، نباید از آن در دماهای بسیار پایین یا بسیار بالا استفاده کرد. زیرا ساختار این باتری از نوع سلولی بوده و در برابر گرما یا سرمای بیش از حد، آسیب می بیند.
  • پاوربانک را در زمان شارژ دستگاه مختلف، در کیف یا فضای بسته نگذارید. زیرا این محصول نیز مانند دیگر محصولات برقی مانند لپ تاپ، در هنگام شارژ شدن یا شارژ کردن، نیاز به تهویه مناسب دارد.

در صورتی که دستگاه شما با مشکل شارژ شدن رو به رو شده است، قبل از مراجعه به تعمیرکار یا دور انداختن آن و خرید مجدد، سری به مقاله دلایل شارژ نشدن پاوربانک بزنید.

  • بهتر است قبل از تمام شدن شارژ پاوربانک، اقدام به شارژ کردن مجدد آن نمایید. زیرا به علت استفاده از باتری های لیتیومی در این محصولات، در صورتی که شارژ آن به زیر 4 ولت برسد، آسیب می بیند.
  • همچنین قبل از آنکه شارژ پاوربانک به 100 درصد برسد، آن را از کابل جدا نمایید. در واقع باتری های به کار رفته در این دستگاه ها، نباید شارژ آن ها زیر 20 درصد و بالای 80 درصد باشد.
  • زمانی که پاوربانک در حال شارژ است، از آن استفاده نکنید.
  • بهتر است برای استفاده از پاوربانک از کابل های شارژ اورجینال و کوتاه استفاده نمایید. زیرا مقاومت الکتریکی این نوع کابل ها کمتر است.
  • برخی از این محصولات، قابلیت فست شارژ یا QuickCharge دارند و می توانند در مدت زمان کوتاه تری گوشی شما را شارژ نمایند. توصیه می شود از این قابلیت تنها در مواقع ضروری استفاده گردد تا میزان ظرفیت پاوربانک در استفاده طولانی مدت کاهش نیابد.

برای کسب اطلاع از ویژگی های دیگر دستگاه های فست شارژ می توانید به مقاله راهنمای خرید پاوربانک فست شارژ مراجعه نمایید.

  • در زمان خرید انواع پاوربانک، تنها به سراغ انواع اورجینال بروید. محصولات ارائه شده در فروشگاه های معتبر لوازم جانبی، با تضمین کیفیت به فروش می رسند اختلاف ظرفیت پاوربانک در آنها بسیار کم است.
ظرفیت پاوربانک
ظرفیت پاوربانک

پاوربانک چند بار گوشی را شارژ می کند؟

با توجه به اینکه ظرفیت پاوربانک بسیار متنوع است، در نتیجه نمی توان عدد ثابتی را برای تعداد دفعات شارژ کردن آن در نظر گرفت. علاوه بر این، برند هر محصول، در تعداد دفعاتی که می تواند گوشی را شارژ کند، تأثیرگذار خواهد بود. اما در یک جمع بندی کلی، می توان برای هر ظرفیت، تعداد زیر را در نظر گرفت:

  • ظرفیت 5 هزار: این پاوربانک ها بسیار کوچک و سبک هستند و می توانند گوشی با ظرفیت 4 هزار میلی آمپر ساعت را یک بار شارژ کنند.
  • ظرفیت 10 هزار: با استفاده از یک پاوربانک 10 هزار میلی آمپر ساعتی، می توان گوشی با ظرفیت باتری 4 هزار میلی آمپر را یک و نیم مرتبه (یکبار شارژ کامل و یک بار شارژ 50 درصد) شارژ کرد.
  • ظرفیت 20 هزار: پرمخاطب ترین ظرفیت پاوربانک، نوع 20 هزار میلی آمپری است که فروش بالایی نیز دارد. این نوع محصولات می توانند یک گوشی با ظرفیت باتری 4 هزار میلی آمپر ساعت را 3 تا 4 بار شارژ کنند.
  • ظرفیت 30 هزار: قیمت بالا و وزن زیاد این مدل پاوربانک، موجب شده تا طرفداران کمی داشته باشد ولی گزینه فوق العاده ای برای زمان سفرهای طولانی، کمپینگ و محیط هایی که دسترسی به برق وجود ندارد به شمار می روند. با استفاده از این محصولات می توان 5 تا 6 بار یک گوشی 4 هزار میلی آمپر ساعتی را شارژ کرد.

سخن پایانی

پاوربانک ها، باتری های قابل شارژی هستند که در انواع مدل ها و ظرفیت های مختلف در بازار وجود دارند. شما با استفاده از این محصولات می توانید از فناوری ایمن شارژ سریع بهره مند شده و دستگاه خود را به روش های مختلفی شارژ کنید. در صورتی که به دنبال خرید پاوربانک های مدل وایرلس هستید، قبل از هرگونه اقدامی، بهتر است سری به مقاله راهنمای خرید پاوربانک وایرلس بزنید تا ویژگی های این محصول به طور کامل، برای شما توضیح داده شود.

در صورتی که به پاوربانک نیاز دارید و در حال انتخاب بهترین مدل برای خرید هستید، توصیه می شود همانند شارژر فندکی ماشین، به هیچ عنوان پاوربانک های بدون فناوری ایمن شارژ را انتخاب نکنید. زیرا ممکن است به دلیل شرایط محیطی یا واکنش های شیمیایی باتری محصول، انفجار اتفاق افتاده و موجب آسیب به شما و دستگاهتان گردد. نظرات و تجربیات خود را در زمینه استفاده از این محصول و تأثیر ظرفیت پاوربانک در تعداد دفعات شارژ کردن گوشی، با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

1. چرا ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی پاوربانک با هم تفاوت دارند؟

ظرفیت اسمی، همان عددی است که روی بسته بندی پاوربانک درج شده و نشان دهنده مقدار ذخیره انرژی در شرایط ایده آل است. اما به دلیل تلفات انرژی ناشی از گرما، مقاومت کابل ها و تبدیل ولتاژ، ظرفیت واقعی معمولاً کمتر از ظرفیت اسمی است.

2. چگونه می توان ظرفیت واقعی پاوربانک را محاسبه کرد؟

برای محاسبه ظرفیت واقعی، باید ظرفیت اسمی (mAh) را در ولتاژ داخلی پاوربانک (معمولاً 3.7 ولت) ضرب کرده و سپس بر ولتاژ خروجی استاندارد (5 ولت) تقسیم کنید. در نهایت، با در نظر گرفتن بازدهی حدود 90 درصد، می توان ظرفیت مؤثر را تخمین زد.

3. پاوربانک با ظرفیت 10 هزار میلی آمپر چند بار گوشی را شارژ می کند؟

یک پاوربانک 10 هزار میلی آمپری می تواند یک گوشی با ظرفیت 4 هزار میلی آمپری را تقریباً 1.5 بار شارژ کند (یک شارژ کامل و یک شارژ 50 درصد).

4. چه تفاوتی بین باتری لیتیوم-یون و لیتیوم-پلیمر در پاوربانک ها وجود دارد؟

باتری های لیتیوم-یون ظرفیت انرژی بالاتری دارند و ارزان تر هستند اما در طول زمان افت عملکرد پیدا می کنند. در مقابل، باتری های لیتیوم-پلیمر دوام بیشتری دارند اما گران تر هستند.

5. برای حفظ ظرفیت پاوربانک، چه نکاتی باید رعایت شود؟

پاوربانک را در دماهای بسیار بالا یا پایین نگهداری نکنید.
از کابل های شارژ کوتاه و اورجینال استفاده کنید.
اجازه ندهید شارژ پاوربانک به زیر 20 درصد یا بالای 80 درصد برسد.
در هنگام شارژ دستگاه، پاوربانک را در فضای بسته قرار ندهید.

6. آیا پاوربانک های فیک باعث آسیب به گوشی می شوند؟

بله، پاوربانک های تقلبی ممکن است فاقد فناوری ایمن شارژ باشند و باعث داغ شدن، کاهش عمر باتری گوشی یا حتی آسیب جدی به دستگاه شوند. همیشه پاوربانک های اصل را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید.

7. آیا استفاده مداوم از قابلیت فست شارژ به پاوربانک آسیب می زند؟

بله، استفاده طولانی مدت از قابلیت شارژ سریع ممکن است بازدهی پاوربانک را کاهش دهد. بهتر است فقط در مواقع ضروری از این ویژگی استفاده کنید.

8. بهترین ظرفیت پاوربانک برای استفاده روزانه چیست؟

برای استفاده روزمره، پاوربانک های 10 هزار یا 20 هزار میلی آمپری معمولاً کافی هستند. این ظرفیت ها اندازه مناسب و قابلیت شارژ چند باره گوشی را فراهم می کنند.

غزل وثیق

کارشناس IT و فعال در حوزه SEO که این گوشه کنارا به UI ,UX و طراحی هم علاقه دارم 😎😉

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
DMCA.com Protection Status