نقد و بررسی

مقایسه تفاوت های لپ تاپ گیمینگ و معمولی

تفاوت لپ تاپ گیمینگ و معمولی باعث شده است این لپ تاپ ها به یک وسیله تخصصی برای گیمینگ حرفه ای تبدیل شوند. وجود قطعات قدرتمند و همچنین طراحی متفاوت این محصولات کمک می کند لپ تاپ های مخصوص بازی به خوبی گیم های سنگین را اجرا کنند و همچنین با روحیات گیمرها هماهنگ باشند. در این مطلب به مقایسه لپ تاپ گیمینگ و معمولی می پردازیم و تفاوت های مهم آنها را مطرح می کنیم. با ما همراه باشید تا با مشخصات یک لپ تاپ مخصوص بازی آشنا شوید و هنگام خرید، یک انتخاب درست انجام دهید.

لپ تاپ گیمینگ چیست؟

وقتی صحبت از لپ تاپ گیمینگ می شود، منظور دستگاهی است که توانایی های مشخصی دارد و توقعات به خصوصی را برآورده می سازد. این گروه از لپ تاپ ها را شرکت های مختلف، برای انجام بازی و کارهای گرافیکی سنگین می سازند. 

این لپ تاپ ها ظاهر نسبتاً متفاوتی دارند و در نگاه اول می شود حدس زد که با یک لپ تاپ گیمینگ رو به رو هستیم. البته شرط کارا بودن این دستگاه ها قدرت آنها است که از ظاهر لپ تاپ قابل تشخیص نیست و نیاز به بررسی دارد.

چگونه قدرت لپ تاپ را بسنجیم؟

اطلاعات زیادی درباره ویژگی های سخت افزاری و نرم افزاری هر لپ تاپ وجود دارد که مطالعه آنها می تواند در سنجش قدرت دستگاه کمک کند. این اطلاعات یک تصور کلی درباره قدرت لپ تاپ به ما می دهند اما برای اینکه تفاوت لپ تاپ گیمینگ و معمولی را بهتر بفهمیم، باید ببینیم لپ تاپ موردنظر در عمل چگونه خواهد بود. برای سنجش دقیق قدرت لپ تاپ و عملکرد آن حین اجرای بازی، ابزاری به نام بنچمارک وجود دارد.

بنچمارک برنامه ای است که روی لپ تاپ اجرا می شود و دستگاه را تحت فشار قرار می دهد و در نهایت گزارشی درباره عملکرد و مشخصات لپ تاپ ارائه می دهد. یکی از بنچمارک های محبوب و رایگان، Heaven 4.0 است که برای سنجش قدرت دستگاه می توانید از آن استفاده کنید. خاطرتان باشد برای مقایسه عملکرد 2 لپ تاپ مختلف، باید هر دو را با یک بنچمارک آزمایش کنید.

نحوه مقایسه لپ تاپ ها

یکی از راه های مقایسه لپ تاپ گیمینگ و معمولی این است که با استفاده از اطلاعات موجود در جدول مشخصات، آنها را با هم مقایسه کنیم. خوشبختانه در سایت های مختلفی از جمله وب سایت فرفره، امکان مقایسه 2 محصول وجود دارد.

نحوه مقایسه دو لپ تاپ در سایت فروشگاه فرفره

در سایت فرفره به دو روش می توانید این کار را انجام دهید.

  1. روش اول این است که در فهرست محصولات یا در صفحه محصول روی علامتی که کنار قلب قرار دارد (افزودن به لیست مقایسه) کلیک کنید. با این کار 2 دستگاهی که قصد دارید آن ها را با هم مقایسه کنید، به صفحه «مقایسه کالا» اضافه شوند. سپس برای مشاهده جدول مقایسه، در سمت راست صفحه روی منوی همبرگری و بعد روی «مقایسه کالا» کلیک کید.
  2. ابتدا در منوی همبرگری، گزینه «مقایسه کالا» را انتخاب کنید. سپس با کلیک روی دکمه صورتی رنگ «انتخاب کالا» لپ تاپ های موردنظر را جستجو و انتخاب کنید تا در صفحه مقایسه قرار بگیرند.

مقایسه جدول مشخصات دو دستگاه به بررسی قابلیت ها و مقایسه لپ تاپ ها کمک زیادی می کند. البته برای اینکه بیشترین نتیجه را از این اطلاعات به دست بیاورید، لازم است بدانید تفاوت لپ تاپ گیمینگ و معمولی چیست تا روی ویژگی های مهم تر متمرکز شوید. در ادامه این موارد را مطرح خواهیم کرد.

بررسی تفاوت های لپ تاپ گیمینگ و معمولی

به طور کلی در مقایسه لپ تاپ گیمینگ و معمولی، از لپ تاپ های مخصوص بازی انتظار می رود قدرت بیشتری داشته باشند و از پس کارهای سنگین تری بر بیایند. این توانایی به قدرت برخی از قطعات داخلی متکی است و برای بررسی تفاوت این دو نوع محصول، باید قطعات داخلی آنها را مقایسه کرد.

 از طرف دیگر، به دلیل کاربرد متفاوت این لپ تاپ ها و مشخص بودن مخاطبان آنها، طراحی این دستگاه ها نیز متفاوت تر از لپ تاپ های عادی است. در این بخش، این دو گروه لپ تاپ را از جهات مختلف بررسی و مقایسه می کنیم تا به خوبی با تفاوت های آنها آشنا شوید.

فروشگاه اینترنتی فرفره

تفاوت لپ تاپ گیمینگ و معمولی از نظر طراحی

لپ تاپ های گیمینگ کمی متمایز از لپ تاپ های معمولی طراحی می شوند. برخلاف ظاهر مینیمال و ساده لپ تاپ های عادی، دستگاه هایی که برای Gaming طراحی می شوند ویژگی های ظاهری چشمگیری دارند. برای مثال در قسمت های مختلف آنها از نورهای RGB (رنگی) استفاده می شود. 

مشخصه دیگری که در اغلب لپ تاپ های گیمینگ به چشم می خورد بدنه آنها است. این دستگاه ها ممکن است در بخش هایی از بدنه خود دارای طرح و خطوط هندسی باشد. همچنین، معمولا جنس بدنه آنها پلاستیکی است و مقاومت کمتری نسبت به لپ تاپ عادی دارد. علاوه بر این، به خاطر وجود قطعات بیشتر و پیشرفته تر، ابعاد این دستگاه ها بزرگتر است.

طراحی متفاوت و زیبای کیبورد لپ تاپ گیمینگ

از نظر ظاهری، بارزترین تفاوت لپ تاپ گیمینگ و معمولی کیبورد آنها است. البته عملکرد کیبوردها نیز برای گیمینگ اهمیت زیادی دارد. در ادامه به برخی نکات درباره این بخش از لپ تاپ می پردازیم.

  • نور RGB: در حالی که کیبورد برخی لپ تاپ های معمولی حتی نور عادی نیز ندارد، کیبورد لپ تاپ گیمینگ حتماً از نورهای رنگی (RGB) برخوردار است.
  • طراحی ارگونومیک: نکته مهم دیگر طراحی ارگونومیک کیبورد است که البته در تمام لپ تاپ های گیمینگ به چشم نمی خورد. تنها تعدادی از این دستگاه ها، ازجمله سری ThinkPad E لنوو (Lenovo) دارای کیبورد ارگونومیک هستند.
  • کیبورد مکانیکی: عملکرد کیبورد گیمینگ باید بسیار سریع باشد و کیبوردهای مکانیکی در این زمینه حرف اول را می زنند. متأسفانه این نوع کیبورد فقط در تعدادی از لپ تاپ های گیمینگ به چشم می خورد و این لپ تاپ ها غالباً قیمت بسیار بالایی دارند. اگر قصد دارید بهترین لپ تاپ گیمینگ را تهیه کنید، حتماً مکانیکی بودن کیبورد آن را ملاک قرار دهید.

البته بازی کردن همیشه به کیبورد وابسته نیست. امروزه تبلت های گیمینگ نیز به بازار عرضه شده اند که برای بازی با آنها دیگر نیازی به کیبورد ندارید و با سنسورهای لمسی و حرکتی می توانید بازی را هدایت کنید. اگر به این سبک از گیمینگ علاقه مندید، مطالعه لپ تاپ بخرم یا تبلت؟ به شما در تصمیم گیری کمک خواهد کرد.

نرخ رفرش بالاتر صفحه نمایش لپ تاپ های مخصوص بازی

تفاوت لپ تاپ گیمینگ و معمولی در موارد مختلفی است و نرخ رفرش ریت (Refresh Rate) به عنوان یکی از اصلی ترین تفاوت ها شناخته می شود. در ادامه ابتدا توضیح مختصری درباره رفرش ریت می دهیم و سپس به نرخ مناسب Refresh Rate در لپ تاپ های گیمینگ اشاره می کنیم.

رفرش ریت چیست؟ 

هر ویدئو از تعداد زیادی عکس ساخته شده است که به آنها فریم (Frame) می گویند. در واقع وقتی شما یک ثانیه از یک ویدئو را تماشا می کنید ممکن است برای مثال 60 تصویر را با سرعت دیده باشید. 

هر نمایشگر قادر است در هر ثانیه نهایتاً تعداد مشخصی فریم را نمایش دهد. این عدد نرخ رفرش ریت آن نمایشگر است و ممکن است چیزی بین 30 تا 120 باشد. هر چه این عدد بالاتر باشد، نمایشگر حرکات سریع را روان تر نمایش می دهد.

رفرش ریت لپ تاپ

رفرش ریت مناسب گیمینگ چقدر است؟

اگر به انجام بازی های اکشن و سرعتی علاقه دارید، نرخ Refresh Rate لپ تاپ شما باید 120 هرتز یا بالاتر باشد. برای بازی هایی غیر اکشن نرخ 60 هرتز نیز می تواند مناسب باشد.

لپ تاپ گیمینگ با حافظه رم بیشتر نسبت به لپ تاپ معمولی

یک مورد کلیدی دیگر در تفاوت لپ تاپ گیمینگ و معمولی، رم (Ram) این دستگاه ها است. اگر حافظه رم لپ تاپ به اندازه کافی بالا نباشد، ممکن است بازی کند اجرا شود یا حتی شاید لپ تاپ هنگ کند. 

در عین حال که لپ تاپ عادی می توانید با 2 گیگ رم به خوبی کار کند، دستگاه مخصوص بازی به 8 الی 16 گیگ حافظه Ram نیاز دارد. البته اگر قصد خرید بهترین لپ تاپ گیمینگ را دارید، باید سراغ عددهای بالاتر مانند 64 گیگ بروید.

گرافیک بهتر لپ تاپ گیمینگ

عامل تعیین کننده دیگر در تفاوت لپ تاپ گیمینگ و معمولی، قدرت پردازنده گرافیکی (GPU) آنها است. لپ تاپ عادی ممکن است کارت گرافیکی یکپارچه با CPU داشته باشد؛ اما دستگاهی که برای گیمینگ مناسب است کارت گرافیک پیشرفته مانند Nvidia Geforce یا AMD Radeon دارد.

غالب لپ تاپ هایی که با هدف گیمینگ تولید می شوند، در حال حاضر پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce RTX دارند. سری Radeon RX 7000M برند AMD نیز گزینه محبوبی است. 

باتری لپ تاپ معمولی قوی تر است یا گیمینگ

در مقایسه لپ تاپ گیمینگ و معمولی، باتری لپ تاپ های مخصوص بازی ظرفیت بالاتر و ابعاد بزرگتری دارند. البته مصرف انرژی بالای پردازنده های گرافیکی باعث می شود شارژدهی این لپ تاپ ها خیلی بالا نباشد و شارژ خود را نهایتاً 6 تا 8 ساعت نگه دارند. این در حالی است که لپ تاپ های معمولی با باتری های ضعیف تر، شارژدهی بالاتری دارند و ممکن است با یک بار شارژ حتی تا 12 ساعت قابل استفاده باشند.

مقایسه پردازنده لپ تاپ گیمینگ و معمولی

اصلی ترین تفاوت لپ تاپ گیمینگ و معمولی، در قدرت پردازنده مرکزی (CPU) آنها است. بازی های سنگین تمام قدرت CPU را به کار می گیرند؛ بنابراین بسیار مهم است که لپ تاپ مخصوص بازی دارای پردازنده بسیار قوی باشد تا بتواند بازی را با کمترین بافر اجرا کند.

اگر تصمیم دارید لپ تاپ گیمینگ بخرید، پیشنهاد می کنیم محصولی تهیه کنید که دارای پردازنده های قوی و جدیدی مانند i9، Core i7 یا پردازنده های Amd Ryzen 9 است تا بتوانید بدون مشکل، گیم های نسل آینده را نیز بازی کنید. البته با وجود جدیدترین پردازنده ها، چنین لپ تاپی قیمت بالایی خواهد داشت. اگر قصد دارید هزینه کمتری انجام دهید، پیشنهاد می کنم راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ ارزان را مطالعه کنید.

پردازنده لپ تاپ گیمینگ
پردازنده لپ تاپ گیمینگ

تفاوت در خنک کننده لپ تاپ گیمینگ و معمولی

لپ تاپ های مخصوص بازی معمولاً در بازه های زمانی طولانی استفاده می شوند. همچنین، برای اجرای بازی ها، باید پردازش های سنگین انجام دهند. این موارد به ویژه هنگام انجام گیم های خیلی سنگین، دست به دست هم می دهند تا لپ تاپ گیمینگ حرارت زیادی تولید کند.

در این محصولات، برای اینکه حرارت تولید شده به قطعات آسیب نرساند، از خنک کننده های پیشرفته استفاده می شود. این خنک کننده ها دارای سینک حرارتی بزرگتر و فن های متعدد هستند؛ بنابراین ابعاد بزرگتری دارند و وزن آنها نیز از خنک کننده های عادی بیشتر است. این مسئله یکی از دلایل سنگینی و ابعاد بزرگتر لپ تاپ های مخصوص بازی است.

مقایسه قیمت لپ تاپ های گیمینگ و معمولی

تا اینجای مطلب، از نظر قطعات و توانایی های مختلف، تفاوت لپ تاپ گیمینگ و معمولی را بررسی کردیم. همانطور که گفته شد، این لپ تاپ ها قدرت بالاتری دارند و در آنها از قطعات قوی و پیشرفته تری استفاده شده است. با توجه به این برتری همه جانبه، قیمت لپ تاپ مخصوص بازی از لپ تاپ عادی بالاتر است. در حال حاضر (شهریور 1403) لپ تاپ های گیمینگ در سایت فرفره قیمتی بین 40,799,000 و 70,229,000 تومان دارند.

نتیجه گیری

در این مطلب به مقایسه لپ تاپ گیمینگ و معمولی پرداختیم و متوجه شدیم قدرت اجرای بالا در لپ تاپ مخصوص بازی به کدام قطعات و کدام ویژگی ها بستگی دارد. بررسی تفاوت لپ تاپ گیمینگ و معمولی نشان داد که اگر قصد دارید محصولی را با هدف گیمینگ بخرید، باید به دنبال کدام ویژگی ها بگردید و به چه قطعاتی دقت بیشتری داشته باشید. 

امیدواریم این مطلب به شما در انتخاب یک لپ تاپ مخصوص بازی مناسب کمک کرده باشد. مطالعه راهنمای خرید لپ تاپ نیز دانش عمومی خوبی برای انتخاب لپ تاپ به شما خواهد داد. در صورتی که محصول موردنظر خود را برگزیده اید، می توانید در بستر امن فروشگاه فرفره خرید خود را انجام دهید.

عارفه نجیبا

یه فارغ التحصیل نفت امیرکبیر که به دیجیتال مارکتینگ علاقه مند شده :)

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا