تفاوت هدفون و هدست و هندزفری و ایرفون چیست؟
امروزه کمتر کسی را می یابید که از نوعی هدفون، هدست، هندزفری یا ایرفون استفاده نکند. جالب است بدانید که اگرچه این کلمات به سیستم های صوتی متفاوتی اشاره می کنند، اغلب توسط افراد یکسان به کار گرفته می شوند. هرکدام از این وسیله ها با کاربردی خاص و منحصر به فرد طراحی شده اند.
از طرفی، می توان همه این دستگاه ها را هندزفری (Handsfree) نامید؛ زیرا هنگام استفاده از آن ها نیازی به دست های خود ندارید. آشنایی با تفاوت هندزفری ها به شما در یک انتخاب بهتر کمک می کند. البته جالب است بدانید که حتی هندزفری هم به طور خاص به دسته ای مشخص از سیستم های صوتی اشاره می کند. پس گرچه می توانیم تمام این پخش کننده ها را هندزفری بنامیم، باید توجه داشته باشیم که هندزفری خود مفهمومی جداگانه دارد.
تفاوت هدفون، هدست و هندزفری ها
هدفون (Headphones)
برای بررسی تفاوت هندزفری ها اول از همه به سراغ هدفون می رویم. هدفون ها درواقع نوعی هندزفری هستند که از دوگوشی در دو طرف و یک هدبند تشکیل شده اند. کاربرد هدبند متصل به دو بلندگو این است که علاوه بر کمک به جای گیری هدفون روی سر، منجر به اتصال دو بلندگو به یکدیگر می شود.
به طور کلی هدفون ها ویژگی هایی دارند که آن ها را از سایر هندزفری ها متمایز می کند. از لحاظ ساختاری دو نوع هدفون Over ear و On ear وجود دارد.
Over ear ها معمولا سایز بزرگی دارند و تمام گوش را پوشش می دهند. قسمتی از این هدفون ها که با گوش تماس دارد، از چرم مصنوعی یا طبیعی و یا پلاستیک ساخته شده است. جنس این قسمت باید به گونه ای باشد که علاوه بر جلوگیری از ورود و خروج صدا، از تجمع گرما نیز جلوگیری کند.
ساختار دیگر هدفون ها نیز On ear است. این مدل از هدفون ها معمولا اندازه کوچک تری از Over ear ها دارند و گوش را به طور کامل نمی پوشانند. از مزیت های این هدفون ها می توان به وزن کمی که دارند اشاره کرد. اگرچه کوچک بودن گوشی این مدل ها باعث می شود که ورود و خروج صدا از هدفون به راحتی صورت گیرد.
از آنجایی که در ساخت هدفون ها محدودیت های ساختاری کمتر از سایر هندزفری ها است، شرکت های سازنده می توانند بلندگوهای بزرگتری در آن ها تعبیه کنند. همین مسئله در بررسی تفاوت هندزفری ها اهمیت می یابد؛ چرا که عموما منجر به کیفیت پخش صدای خوب هدفون ها می شود.
از لحاظ نوع اتصال نیز هدفون ها به سه دسته تقسیم می شوند. مدل هایی که فقط قابلیت اتصال بی سیم یا با سیم دارند و آن هایی که از هر دو طریق قابلیت اتصال دارند. برای اتصال بی سیم معمولا بلوتوث یا NFC در هدفون تعبیه می شود. برای اتصال باسیم نیز می توان از جک 3.5 میلی متری استفاده کرد.
برای انتخاب یک هدفون خوب مواردی وجود دارد که باید به آن ها توجه کنید. وزن هدفون، نوع اتصال آن و کیفیت ساخت بدنه آن از با اهمیت ترین موارد هستند.
هدست (Headset)
در این بخش است که دانستن تفاوت هندزفری ها اهمیت پیدا می کند. زیرا شباهت هدست و هدفون بسیار زیاد است. می توان گفت که از لحاظ ساختاری برخی هدست ها کاملا شبیه به هدفون ها هستند اما در بسیاری از مدل های هدست شباهتی با دیگر انواع هندزفری دیده نمی شود. به طور کلی، می توان اصلی ترین تفاوت هدست با هدفون را در این دانست که هدست ها دارای میکروفون هستند.
برخی هدست ها از دو گوشی تشکیل شده اند و توسط هدبندی به یکدیگر متصل شده اند. برخی هدست ها نیز تنها از یک گوشی تشکیل شده اند. تفاوت در نوع ساختار هدست می تواند دلایل متعددی داشته باشد. برای مثال اگر شنیدن صدای اطراف برای کاربر مهم باشد، می تواند از هدست تک گوشی استفاده کند. دقت داشته باشید که در هدست های تک گوشی امکان گوش دادن به موسیقی وجود ندارد.
از هدست ها بیشتر در محیط های کاری استفاده می شود. اما می توان از آن ها در امور دیگری از جمله بازی های کامپیوتری گروهی نیز استفاده کرد. دقت داشته باشید که هدست های ویژه بازی از کیفیت ساخت بسیار بالایی برخوردار هستند و چه در دریافت و چه در ارسال اصوات عملکرد بسیار خوبی دارند.
از دیگر ویژگی های هدست می توان به وجود دکمه های کنترل کننده تماس بر روی بدنه اشاره کرد. این دکمه ها به شما در آغاز و پایان دادن به مکالمه و کم یا زیاد کردن صدای در حال پخش کمک می کنند.
هدست ها نیز از نظر نوع اتصال به دو دسته بی سیم و با سیم تقسیم می شوند. شرکت سازنده برای اتصال بی سیم بلوتوث یا NFC و برای اتصال با سیم جک ۳.۵ میلی متری را در هدست تعبیه می کند.
ایرفون (Earphones)
ایرفون ها درواقع ترکیبی کوچک شده از هدفون و هدست هستند. اینجا است که دقت در تفاوت هندزفری ها می تواند بسیار مفید واقع شود. با فرفره همراه باشید تا به بررسی دقیق ایرفون ها و ویژگی هایی که دارند بپردازیم.
ایرفون درواقع نوعی هندزفری با اندازه ای بسیار کوچک است. به قدری کوچک که به راحتی در داخل گوش جای می گیرد. ساخت بلندگوی ایرفون ها به دلیل اندازه کوچکی که دارند کمی مشکل است. بنابراین، عموما کیفیت پخش صدای ایرفون از هدفون و هدست کمتر است. اما برخی برند ها با ارائه ساختاری خاص برای ایرفون ها و طراحی بلندگوهای مدرن، این کوچک بودن را جبران می کنند.
کوچک بودن ایرفون را می توان یک مزیت نیز به حساب آورد. این کوچک بودن از یک طرف باعث کم شدن وزن آن ها و از طرف دیگر، منجر به جایگیری خوب آن ها در گوش می شود. بنابراین، می توان از ایرفون در هنگام انجام فعالیت های ورزشی نیز استفاده کرد. از طرفی، این کوچک بودن منجر به ارزان تر شدن قیمت ایرفون ها نسبت به سایر هندزفری های موجود در بازار می شود. به این دلیل که قطعات و اتصالات به کار رفته در یک ایرفون بسیار کمتر از هدفوت و هدست است.
ایرفون ها در دو نوع با سیم و بی سیم طراحی می شوند. مدل های اولیه ایرفون های بی سیم عموما باتری های ضعیفی داشتند اما رشد تکنولوژي منجر به این شد که امروزه شاهد عرضه ایرفون هایی با شارژدهی طولانی مدت باشیم.
هندزفری (Handsfree)
اگرچه می توان هر نوع پخش کننده یا ارسال کننده صوتی که صدا را به طور خصوصی تبادل می کند، هندزفری نامید اما هندزفری خود به طور جداگانه نیز به سیستم های خاصی اطلاق می شود.
تا به اینجای مطلب دیدید که تفاوت هندزفری ها زیاد نیست. در این بخش هم خواهید دید که در بسیاری از موارد تفاوت خاصی بین هندزفری و ایرفون وجود ندارد. فقط در نمونه های هندزفری تک گوشی که صرفا برای برقراری تماس استفاده می شوند، شاهد ساختاری منحصربه فرد هستیم.
در این مدل از هندزفری ها، دکمه های کنترل تماس به طور کامل بر روی بدنه خارجی تعبیه شده اند. این هندزفری ها، تک گوشی ساخته می شوند تا صدای محیط را بیش از حد محدود نکنند. از طرفی به علت تک گوشی بودن، باتری کمتری نیز مصرف می کنند.
نوع دیگر هندزفری ها از دو گوشی ساخته شده اند. این مدل ها که در دو نوع با سیم و بی سیم ساخته می شوند، علاه بر این که برای برقراری تماس مناسب هستند، برای گوش دادن به موسیقی نیز مناسب هستند. نوع بی سیم هندزفری ها نیز مانند انواع سیم دار آن به خوبی در گوش جای می گیرند و به علت اندازه مناسب و وزن کمی که دارند، برای استفاده در هنگام فعالیت های بدنی نیز مناسب هستند.
سازندگان هندزفری نیز مانند سازندگان ایرفون با محدودیت اندازه بلندگو و سایر اجزای سازنده مواجه هستند. بنابراین، با استفاده از تکنولوژی های خاصی در این هندزفری ها این محدودیت اندازه را جبران می کنند. برای مثال، با تعبیه تراشه هایی ویژه می توان علاوه بر جلوگیری از ورود صداهای مزاحم محیط به گوش، نویز های اضافی بر روی موسیقی در حال پخش را نیز از بین برد.
ایرپاد
ایرپادها نیز دسته ای از هندزفری ها هستند که به دلیل ویژگی های خاصی که دارند خوب است به صورت جداگانه بررسی شوند. این مدل از هندزفری ها اگرچه اولین بار توسط اپل معرفی شدند، امروزه توسط برند های دیگری نظیر زیلوت، سامسونگ و شیائومی نیز تولید می شوند. از ویژگی های بارز ایرپادها می توان به داشتن جعبه همراه اشاره کرد. این جعبه ها علاوه بر این که وظیفه حفاظت و نگهداری از ایرپادها را بر عهده دارند، می توانند آن ها را شارژ کنند.
اهمیت آشنایی با تفاوت هندزفری ها
تفاوت و تنوع در تولید محصولات برای رفع نیازهای مختلف ایجاد می شود. پس شناخت تفاوت هندزفری ها می تواند بسیار مفید باشد.
حال که تفاوت هدفون و هدست و هندزفری و ایرفون را می دانید بهتر می توانید محصول موردنظر خود را انتخاب کنید. اگرچه در بسیاری از موارد این چهار نوع هندزفری با یکدیگر شباهت های فراوانی دارند، در استفاده تخصصی می توانند بسیار متفاوت عمل کنند.
به طور کلی، می توان گفت که هدست مناسب افرادی است که به میکروفون نیز به اندازه بلندگو اهمیت می دهند. هدست می تواند طوری ساخته شود که صرفا مناسب مکالمه باشد و اینگونه، از قیمت مناسب تری نیز برخوردار باشد.
هدفون ها برای افرادی ساخته شده اند که بیش از هرچیزی به کیفیت بلندگو و صدای دریافتی اهمیت می دهند. از آنجایی که سازندگان هدفون با محدودیت زیادی در اندازه محصول تولیدی مواجه نیستند، می توانند از طیف وسیعی از تکنولوژی ها استفاده کنند. اینگونه است که می توانیم شاهد باکیفیت ترین پخش کننده های صوتی در قالب هدفون باشیم.
افرادی هم که به کوچک بودن، کم وزنی و جابه جایی راحت اهمیت می دهند، می توانند به سراغ هندزفری و ایرفون بروند. این ابزارها در کنار کیفیت بالایی که در پخش صدا دارند، می توانند برای ارسال صدا از طریق میکروفون نیز مناسب باشند. اگرچه نمی توان از آن ها انتظار کیفیت بلندگوهای هدفون و میکروفون های هدست را داشت اما می توانند نیازهای صوتی شما را تا حد استانداردی برطرف کنند.