آموزش و ترفند فرفره

آموزش دریافت اینترنت رایگان ماهواره ای با گوشی موبایل

در سال های اخیر صحبت ها و شایعات زیادی در رابطه با امکان اتصال به اینترنت رایگان ماهواره ای با گوشی موبایل مطرح شد که هنوز صحت و سقم آن در هاله ای از ابهام است. اینترنت ماهواره ای مفهوم جدیدی در دنیای تکنولوژی نیست؛ اما در گذشته به دلیل سرعت پایین اینترنت ماهواره ای، این نوع اینترنت مورد توجه قرار نمی گرفت و فقط برای بخش های خاص و مناطق دور افتاده در ایالات متحده از آن استفاده می کردند. اما حالا با پیشرفت تکنولوژی و فناوری های جدیدی که در ماهواره ها استفاده شده، این نوع اینترنت می تواند حتی سرعتی بیشتر از فیبر نوری داشته باشد. در این بخش می خواهیم ببینیم وصل شدن به اینترنت جهانی رایگان واقعی است و کدام کشورها اینترنت ماهواره ای رایگان دریافت می کنند. پس همراه ما باشید.

تجهیزات لازم برای دریافت اینترنت رایگان ماهواره ای با گوشی موبایل

برای اتصال به اینترنت ماهواره ای ابتدا باید تجهیزات مورد نیاز آن را تهیه کنید. به طور کلی هر نوع اینترنت ماهواره ای 3 بخش نیاز دارد تا اتصال آن تکمیل شود:

  • ماهواره فضایی با سرعت چرخش زمین (Geostationary Satellite) یا ماهواره زمین ثابت
  • دیش ماهواره در منازل
  • یک روتر

از بین این سه مورد، 2 مورد آخر توسط کاربر تهیه می شود و مورد اول بر عهده ارائه دهنده خدمات اینترنتی ماهواره ای است. این نوع از اینترنت هم مانند خدماتی که برای اینترنت ADSL و موبایل دیتا دریافت می کنید، با سرعت و میزان حجم مصرفی متفاوتی ارائه می شود. البته انواع جدیدتر اینترنت ماهواره ای مانند اینترنت استارلینک که بحث های زیادی در رابطه با آن شکل گرفته، بدون بسته انتخابی هستند و یک هزینه ماهیانه دارند.

اینترنت ماهواره ای رایگان چگونه کار می کند؟

به زبان ساده اینترنت ماهواره ای به اینترنتی گفته می شود که امکان ارسال و دریافت داده ها از از ارتباط بین یک دیش ماهواره ای کوچک روی سطح زمین و یک ماهواره مخصوص در فضا فراهم می کند.

برای برقراری ارتباط ماهواره فضایی، ابتدا باید داده های در بخشی به نام مرکز عملیات شبکه یا NOC مبادله شوند که این مرکز خودش به اینترنت متصل است. بعد از این که ارتباط از میان ناک NOC گذشت، جریان به دیش ماهواره خانگی و از آنجا به روتر شما می رسد. روتر یا مودم دستگاهی است که داده ها را شکل خاصی تنظیم می کند تا دستگاه های مختلف مثل گوشی موبایل یا لپ تاپ، قابلیت اتصال به اینترنت را پیدا کنند.

این 5 بخش برای راه اندازی اینترنت رایگان ماهواره ای با گوشی موبایل یا هر دستگاه دیگری ضروری هستند. در واقع این 5 بخش همیشه با یکدیگر در ارتباط بوده و جریان بین آنها در حال تبادل است.

آموزش روش های تست سرعت و پینگ اینترنت

سرعت اینترنت ماهواره ای

مهم ترین دلیلی که باعث شده اینترنت ماهواره ای تا به امروز علاقمندان زیادی نداشته باشد، سرعت پایین آن بوده است. البته سرعت اینترنت ماهواره ای در گذشته پایین بود. در حال حاضر با فناوری های جدید که روی ماهواره ها و ایستگاه های زمینی به کار می رود، سرعت این نوع اینترنت می تواند تا 150 مگابیت هم برسد.

باید در نظر داشت که سرعت اینترنت ماهواره ای به تعداد ماهواره هایی که در مدار قرار می گیرند بستگی زیادی دارد. به همین دلیل استارلینک به دنبال راهی است که ماهواره های زیادی را در مدارهای پایین تر قرار دهد تا خبری از افت سرعت یا تاخیر در ارسال و دریافت داده ها نباشد.

شرکت Lynk به عنوان اولین شرکتی که وصل شدن به اینترنت جهانی رایگان را دنبال می کند، در سال گذشته ماهواره «شانون» را به فضا پرتاب کرد. این ماهواره که فقط یکی از آن در مدار قرار گرفته، توانست اتصال به اینترنت ماهواره ای را برای چند دقیقه در منطقه ای که از آن عبور می کرد، فراهم کند. البته سرعت آن بسیار پایین بود و گوشی های موبایل آن را به عنوان یک دکل ثابت تلفن همراه شناختند.

سرعت اینترنت ماهواره ای دو شرکت که بسته های اینترنتی خودشان را ارائه می دهند بین 25 مگابیت بر ثانیه تا 100 مگابیت بر ثانیه است. استارلینک هم سرعتی تا ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه را ارائه داده و قرار است این سرعت تا 300 مگابیت بر ثانیه افزایش یابد.

کدام شرکت ها امکان وصل شدن به اینترنت جهانی رایگان را فراهم کرده اند؟

رویای اتصال به اینترنت رایگان ماهواره ای با گوشی موبایل رویایی است که شرکت های مختلفی آن را دنبال می کنند. شرکت هایی همچون «ویاست» (Viasat) و «هیوزنت» (HughesNet) ماهواره های خودشان را در فاصله ای بیش از 35 هزار کیلومتر از سطح زمین قرار دادند و از آنجایی که این ماهواره ها با چرخش زمین می چرخند، سیگنالی پایدار و ثابت تولید می کنند.

اما نسل جدید ماهواره هایی که سروصدای زیادی کردند، ماهواره های استارلینک (SpaceX) و پروژه «کایپر» (Kuiper) آمازون بوده است. این ماهواره ها در فاصله ای نزدیک و حدود 480 کیلومتری از سطح زمین قرار دارند و به همین دلیل می توانند سرعت بیشتر و تاخیر کمتر در اتصال به اینترنت را فراهم کنند؛ هر چند که فاصله نزدیک به زمین می تواند وسعت محدوده پوشش را کم کند. به همین دلیل استارلینک به دنبال قرار دادن هزاران ماهواره در مدارهای نزدیک به زمین است.

دو شرکت «هیوزنت» و «ویاست» سرویس های اینترنت ماهواره ای را برای مناطق خاصی در برخی از کشورها ارائه می دهند. خدمات استارلینک نیز به صورت آزمایشی در اختیار برخی از مناطق قرار گرفته و نزدیک به 10 هزار کاربر به اینترنت این کمپانی دسترسی دارند. با این حال آمازون فعلا از رقبای خود عقب تر بوده و اخبار جدیدی از پروژه خود بروز نداده است.

اینترنت رایگان ماهواره ای با گوشی موبایل

قیمت اینترنت ماهواره ای استارلینک

اگر یادتان باشد گفتیم که برای اتصال به اینترنت ماهواره ای رایگان، بخش های مختلفی باید وجود داشته باشد. استارلینک در پروژه SpaceX ماهواره های فضایی را در مدار و فاصله به خصوصی از زمین قرار می دهد. برای این که این ماهواره ها قابل استفاده باشند، باید تجهیزات مخصوص دریافت امواج از این ماهواره ها خریداری شود. برای راه اندازی اولیه اینترنت استارلینک حدود 500 دلار هزینه اولیه وجود دارد تا تجهیزات مورد نیاز برای اتصال اینترنتی را خریداری کنید. استفاده از این اینترنت نامحدود است، اما کاربران باید ماهیانه حدود 100 دلار برای خرید بسته هزینه کنند.

البته باید این نکته را در نظر داشت که قرار نیست در یک آپارتمان، هر واحد به صورت جدا تجهیزات اتصال به اینترنت را خریداری کند. با احتساب پهنای باند این اینترنت، می توان با قیمتی معقول در یک ساختمان 20 واحدی یا بیشتر، اتصال به اینترنت ماهواره ای را فراهم کرد.

امکانات اتصال به اینترنت ماهواره ای چیست؟!

بسیاری از افراد به اشتباه تصور می کنند با اتصال به اینترنت رایگان ماهواره ای با گوشی موبایل تمام امکاناتی که با اینترنت فیبر نوری یا امواج فای وای در اختیار دارند را تجربه خواهند کرد. متاسفانه هنوز فناوری های مربوط به اتصال گوشی های موبایل به اینترنت ماهواره ای آنقدر پیشرفته نیست و این ماهواره ها در ابتدا قرار است قابلیت های کوچکی مثل ارسال پیامک از طریق اینترنت ماهواره ای را فعال کنند.

شاید این قابلیت در نگاه اول غیر ضروری به نظر برسد؛ اما در مکان هایی که آنتن گوشی ها غیر فعال می شود، امکان ارسال پیامک از طریق اینترنت ماهواره ای می تواند به قیمت نجات جان یک فرد باشد.

البته این امکانات برای اتصال مستقیم گوشی های موبایل به اینترنت ماهواره ای محدودیت دارد. در پروژه استارلینک که یک روتر یا مودم، امواج ناک NOC را دریافت می کند، اینترنت تمام قابلیت هایی که امروز در اختیار کاربران گذاشته را در دسترس آنها قرار می دهد.

راهکارهای کاهش مصرف اینترنت موبایل

استارلینک آماده راه اندازی اینترنت ماهواره ای رایگان با موبایل برای ایران؟!

در ماه اخیر بعد از این که دولت آمریکا اعلام کرد شرکت های فناوری ارائه اینترنت از تحریم ها معاف می شوند، ایلان ماسک در توییتی از فعال شدن اینترنت ماهواره ای استارلینک در ایران خبر داد. قبل از اعلام رفع تحریم های این حوزه، افراد زیادی با توجه به وضعیت اینترنت در روزها و هفته های اخیر از ایلان ماسک خواسته بودند اینترنت ماهواره ای را همچون کشور اوکراین برای ایران نیز فراهم کند. اولین مانعی که برای این کار وجود داشت، تحریم دولت آمریکا بود. با وجود این تحریم ها در صورتی که اسپیس ایکس محصولات خود را راهی ایران می کرد با مشکل مواجه می شد. بعد از برطرف شدن این مانع، قدم بعدی ورود تجهیزات استارلینک به داخل ایران است.

در همین حین بحث های زیادی درباره وصل شدن به اینترنت ماهواره ای با گوشی رد و بدل می شود و بسیاری از افراد می گویند برای اتصال به اینترنت استارلینک می توان از گوشی موبایل استفاده کرد. در این رابطه برنامه های موبایلی و اپلیکیشن هایی هم در گروه های مختلف ارسال شده اند که ادعا می شود بعد از فعال شدن اینترنت استارلینک می توان از آنها برای اتصال به اینترنت ماهواره ای رایگان با موبایل استفاده کرد.

اما واقعیت چیز دیگری است!

وصل شدن به اینترنت ماهواره ای با گوشی هنوز واقعیت ندارد!

در ماه های گذشته کمپانی اسپیس ایکس که مالک ماهواره های استارلینک محسوب می شود، درخواستی از کمیسیون فدرال ارتباطات (FCC) به ثبت رساند. در این درخواست جزئیات طرح این کمپانی برای اتصال به اینترنت ماهواره ای استارلینک مطرح شده بود. در حال حاضر کاربران استارلینک روز به روز در دنیا افزایش پیدا می کنند و بیش از 2500 ماهواره در مدارهای مخصوص در حال چرخش هستند تا اینترنت نیم میلیون کاربر را تامین کنند. با این حال هنوز برای دریافت اینترنت استارلینک لازم است که تجهیزات خاصی داشته باشیم. به علاوه تجهیزات، تهیه اشتراک استارلینک هم داستان خودش را دارد. زیرا این اینترنت مثل سرویس های معمول و رایج از جمله 4G قابل دریافت نیست.

بنابراین پیش از هر چیزی باید این نکته را بدانید که از هیچ نوع اپلیکیشن یا برنامه ای نمی توان برای اتصال به اینترنت استارلینک استفاده کرد و بهتر است این برنامه ها را از روی گوشی موبایل خود حذف کنید.

درخواستی که کمپانی اسپیس ایکس از فدرال ارتباطات ایالات متحده داشته برای دریافت مجوز استفاده از باند فرکانسی 2 گیگاهرتز است. در حال حاضر اینترنت ماهواره ای استارلینک در بانک فرکانسی Ku و Ka ارائه می شود که بدون داشتن دیش و تجهیزات مخصوص این کمپانی قابل دریافت نیست. هنوز درخواست اسپیس ایکس از سوی فدرال ارتباطات صادر نشده و بعد از صدور مجوز نیز لازم است کمپانی ایلان ماسک با طراحی تمهیدات لازم، بستر اتصال به اینترنت ماهواره ای رایگان با موبایل را فراهم کند.

از طرف دیگر به جز مجوز این کمپانی، باید به سخت افزار موجود در گوشی های هوشمند کنونی هم توجه داشت که از اینترنت ماهواره ای پشتیبانی نمی کنند و طبق گفته اسپیس ایکس برای دریافت این نوع اینترنت روی گوشی های هوشمند باید یک گیرنده قابل حمل کوچک در کنار گوشی موبایل وجود داشته باشد. هر چند شایعاتی از پشتیبانی نسل جدید گوشی های آیفون و اندروید از اینترنت استارلینک رد و بدل می شود.

دلایل وصل نشدن لپ تاپ به اینترنت

برای فعال شدن اینترنت استارلینک در ایران چه مراحلی باید طی شود؟!

در حال حاضر کشورهایی که از اینترنت استارلینک استفاده می کنند «ترمینال استارلینک» را راه اندازی کردند. اما این کار بدون اجازه دولت وقت، امکان پذیر نخواهد بود. زمانی که کشور اوکراین در جریان جنگ های اخیر با مشکل اینترنت و دسترسی جهانی روبرو شد و ایلان ماسک برای کمک به این کشور اینترنت ماهواره ای استارلینک را پیشنهاد کرد، دولت اوکراین از این اقدام تشکر و استقبال کرد. از طرف دیگر شهروندان اوکراینی با داشتن کارت های اعتباری بین المللی از جمله مسترکارت و ویزاکارت، مشکلی برای خرید تجهیزات استارلینک و اشتراک آن نداشتند.

این در حالی است که در ایران نه اجازه ورود تجهیزات این اینترنت صادر می شود و نه می توان به صورت مستقیم از داخل کشور برای خرید اشتراک آن اقدام کرد. هر چند وجود واسطه ها می تواند تا حدی این موانع را برطرف کند؛ اما مشکلی که مانع از اتصال به اینترنت ماهواره ای رایگان با موبایل و تجهیزات استارلینک می شود، ارسال ترمینال های استارلینک به کشور است.

کمپانی اسپیس ایکس 5 هزار ترمینال استارلینک (دیش مخصوص به علاوه دستگاه گیرنده) را به کشور اوکراین اهدا کرد. هزینه ماهیانه این اینترنت حدود 80 دلار است که شاید برای یک شهروند اروپایی رقم زیادی محسوب نشود؛ اما این هزینه که نزدیک به 2.5 میلیون می شود، هزینه زیادی است که افراد در ایران بخواهند آن را به صورت ماهیانه بپردازند. نکته بعدی امکان شناسایی تجهیزات استارلینک است؛ از آنجایی که دیش ماهواره استارلینک هم ارسال کننده و هم دریافت کننده است، بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند در صورت استفاده از این نوع اینترنت امکان شناسایی موقعیت جغرافیایی فرد یا حتی قطع اینترنت وجود دارد. بنابراین شاید در حال حاضر هنوز مراحل زیادی به فعال شدن اینترنت ماهواره ای استارلینک در ایران باقی مانده باشد.

آیا وصل شدن به اینترنت ماهواره ای با گوشی در آینده امکان پذیر است؟!

با توجه به درخواست اسپیس ایکس از فدرال ارتباطات ایالات متحده و تکنولوژی جدیدی که در سری 14 گوشی های آیفون رونمایی شد، احتمال اتصال به اینترنت ماهواره ای با گوشی موبایل قوت گرفت. کمپانی اپل در مراسم رونمایی از آیفون 14 روی قابلیت اتصال ماهواره ای مانور زیادی داد، اما این قابلیت برای اتصال به اینترنت استارلینک طراحی نشده و برای ارسال یک پیام ضروری یا SOS در مواقع حیاتی کاربرد دارد. زمانی که گوشی آیفون 14 آنتن نداشته باشد، می توانید آن را به یک ماهواره وصل کنید و با ارسال یک پیام ضروری، درخواست کمک کنید. این قابلیت قرار است در مرحله اول برای کانادا و ایالات متحده ارائه شود و سپس به کشورهای دیگر گسترش یابد.

به جز اپل، کمپانی هواوی هم در گوشی جدید خود یعنی سری میت 50 از قابلیت اتصال ماهواره ای رونمایی کرده بود که مشابه آیفون 14 است. این قابلیت فقط در چین فعال است و به شبکه Beidou چین اتکا دارد. به جز اپل و هواوی، کمپانی گوگل اعلام کرده در اندروید 14 قرار است پشتیبانی از اینترنت ماهواره ای را اضافه کند؛ اما هنوز از چند و چون این قابلیت صحبتی نکرده است.

تنها اقدام جدی برای اتصال اینترنت ماهواره ای رایگان با موبایل قراردادی است که بین کمپانی اسپیس ایکس و تی موبایل منعقد شده و قرار است شرایطی فراهم شود تا کاربران شبکه T-Mobile از اینترنت ماهواره ای استارلینک بهره مند شوند. این همکاری فعلا محدود به دریافت پیام و استفاده از برخی از پیام رسان هاست و خبری از تماس صوتی یا دانلود فایل از اینترنت وجود ندارد.

بنابراین هنوز امکان دسترسی به اینترنت ماهواره ای از طریق گوشی های موبایل وجود ندارد و تا زمانی که سایت اسپیس ایکس اخبار جدیدی از این قابلیت منتشر نکرده، از نصب برنامه ها و اپلیکیشن هایی که ادعا دارند امکان اتصال به اینترنت ماهواره ای را فراهم می کنند، خودداری کنید.

جمع بندی

با پیشرفت تکنولوژی های روز دنیا، یکی از امکاناتی که همگی انتظار پیشرفت آن را دارند، اتصال به اینترنت است. در سال های اخیر به لطف وجود پروژه هایی مثل SpaceX و موارد مشابه، تب و تاب اتصال به اینترنت ماهواره ای بالا گرفته و بسیاری از افراد این اینترنت را یک راهکار عالی برای جوامعی می دانند که سرعت اینترنت در آن پایین بوده یا شدت سانسور در آنها بالاست. هرچند که هنوز امکان اتصال به اینترنت رایگان ماهواره ای با گوشی موبایل وجود ندارد، اما کمپانی هایی مثل Lynk و استارلینک قرار است این رویای دیرینه را به حقیقت تبدیل کنند. باید منتظر نتیجه تلاش های آنها ماند تا طرح اینترنت ماهواره ای رایگان تکمیل شود.

غزل وثیق

کارشناس IT و فعال در حوزه SEO که این گوشه کنارا به UI ,UX و طراحی هم علاقه دارم 😎😉

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا