آموزش و ترفند فرفره

روش های جلوگیری از هک وای فای و بالا بردن امنیت آن

مودم های وای فای سریع ترین و راحت ترین راه ارتباطی ما با دنیای اینترنت هستند. اینترنت وای فای خانگی هنوز هم به دلیل قابل اطمینان بودن و قیمت کمتر در مقایسه با اینترنت اپراتورهای همراه، انتخاب شماره یک ما است. اما استفاده از مودم هایی که با امواج وای فای کار می کنند، چالش هایی هم برای کاربران در پی دارند. هک کردن مودم های خانگی به دلیل امنیت پایین، برای بسیاری از هکرها بسیار ساده است. در این مقاله از فرفره با روش هایی برای جلوگیری از هک وای فای آشنا می شویم که هر کسی باید برای جلوگیری از سوء استفاده، آن ها را بداند.

راه های جلوگیری از هک شدن مودم Wi-Fi

شما هم ممکن است مثل بسیاری دیگر از مردم، تجربه هک شدن مودم را داشته باشید. در این شرایط ممکن است با این که به تازگی، حجم نت زیادی خریداری کرده اید، متوجه می شوید که بسته شما به اتمام رسیده است. اما چطور می توان جلوی این اتفاق را گرفت؟ پاسخ ساده است. مودم شما به کمی امنیت بیشتر نیاز دارد.

نشانه های هک وای فای Wi-Fi

اگر این نشانه ها را در اینترنت و وای فای مشاهده کردید، به هک شدن مودم شک کنید:

  • سرعت دانلود و آپلود کم شده است و این کندی اینترنت، به شرکت خدمات دهنده مربوط نیست.
  • بسته های نت خریداری شده زودتر از معمول تمام می شود.
  • با این که نت تمامی دستگاه های مجاز خاموش است اما چراغ مودم در حال چشمک زدن است.
  • رمز پنل اینترنت شما تغییر کرده است.

روش کشف هک شدن مودم

 با استفاده از روش دقیق تری هم می توان به هک شدن مودم پی برد. برای این کار باید وارد پنل مودم یا روتر منزل شوید و فهرست وسایل الکترونیکی متصل به آن را پیدا کنید. به دنبال بخش های Wireless Client و DHCP Client و یا عناوینی شبیه به این دو مورد باشید. در بخش Wireless Client شما می توانید لیستی از کاربران و وسایلی که در حال حاضر به نت وای فای متصل هستند را ببینید و موارد نامعتبر را شناسایی کنید.

10 روش برای جلوگیری از هک مودم

برای افزایش امنیت دستگاه مودم و جلوگیری از هک وای فای، این نکات را رعایت کنید:

1.    نام پیش فرض مودم را تغییر دهید

بهتر است بعد از راه اندازی مودم جدید، نام شناسه 32 کاراکتری شبکه های بی سیم یا SSID مودم را تغییر دهید. اگر این کار را نکنید، نام و مدل مودم شما برای شناسایی آن به کار می رود. به این ترتیب هکرها به مدل و برند دستگاه شما دسترسی داشته و راحت تر می توانند باگ های آن را شناسایی کرده و آن را هک کنند.

2.    قرار دادن مودم در وسط خانه

یکی دیگر از روش هایی که می تواند باعث جلوگیری از هک وای فای شود، این است که مودم را در بخش مرکزی خانه قرار دهید. این کار علاوه بر این که روی دسترسی افراد خانواده به اینترنت موثر است، جلوی انتشار بیش از حد امواج به خارج از خانه را می گیرد.

3.    از روش رمزگذاری بی سیم استفاده کنید

استفاده نکردن از استانداردهای محافظتی به روز، می تواند تا حد زیادی امنیت مودم را به خطر اندازد. اگر مودم شما از پروتکل امنیت قدیمی Wired Equivalent Privacy (WEP) استفاده می کند، به راحتی توسط بیشتر هکرها و در عرض چند ثانیه، شناسایی و هک خواهد شد.

برای جلوگیری از هک وای فای، بهتر است امنیت مودم را به پروتکل WPA2 یا WPA3 ارتقا دهید. مودم های قدیمی ممکن است برای افزودن عملکرد WPA2 یا WPA3 به ارتقاء سیستم عامل نیاز داشته باشند. قبل از این کار، راهنمای مودم را بررسی کنید تا یاد بگیرید چگونه سیستم رمزگذاری بی سیم WPA2\WPA3 را در مودم خود فعال کنید.

4.    استفاده از رمز عبور مناسب برای مودم

ممکن است فکر کنید که انتخاب رمز عبور مشکل و طولانی برای اتصال به مودم، ممکن است بیهوده و وقت گیر باشد اما همین نکته ساده می تواند تا حد زیادی مودم را از دسترس هکرها دور نگه دارد. بهتر است از ترکیبی از حروف لاتین بزرگ و کوچک به همراه اعداد و دیگر کاراکترهای تصادفی برای پسورد استفاده کنید. برای امنیت بیشتر می توانید رمز عبور مودم را به صورت دوره ای به عنوان مثال هفتگی یا ماهانه عوض کنید.

5.    استفاده از گذر واژه مناسب برای ورود به پنل مودم

یکی از راحت ترین روش ها برای هک مودم، حدس زدن رمز پنل مودم است. بیشتر مودم ها برای ورود ابتدایی به پنل مدیریتی خود، از گذر واژه هایی مانند admin و password استفاده می کنند. توجه کنید که این گذر واژه ها، تنها برای اولین ورود هنگام نصب اولیه مودم ها و روترها توسط کمپانی انتخاب شده اند. به همین دلیل باید در اولین فرصت باید آنها را تغییر دهید. استفاده از رمز عبورهای پیش فرض می تواند امنیت داده های شما را به خطر اندازد.

6.    پنهان کردن نام شبکه Wi-Fi

یکی از روش های رایج برای جلوگیری از هک وای فای، پنهان کردن آن است. مودم ها به صورت پیش فرض، نام شبکه یا SSID را برای همه دستگاه ها و کاربران نمایش می دهند. اگر اینترنت خانگی دارید و یا تنها قرار است افراد خاصی به شبکه متصل شوند، بهتر است نام شبکه را برای عموم به حالت مخفی درآورید.

برای این کار باید ابتدا وارد پنل مودم شوید و در بخش شبکه های بی سیم حالت مودم را به Hidden تبدیل کنید. با این کار تنها کسانی که نام شبکه یا SSID را بدانند می توانند با سرچ کردن، به آن دستیابی پیدا کنند. با مخفی کردن SSID شانس شناسایی و هک مودم و شبکه وای فای شما کاهش پیدا می کند.

7.    فایروال مودم را روشن کنید

بیشتر مودم های امروزی فایروالی برای امنیت بیشتر داده ها روی خود دارند. در بیشتر موارد و به صورت پیش فرض این فایروال ها روشن هستند. اما اگر این مورد در مودم شما خاموش است، بهتر است آن را روشن کنید. شما همچنین می توانید از فایروال های نرم افزاری که روی کامپیوتر یا لپتاپ ها نصب می شود، برای حفاظت بهتر از داده ها استفاده کنید.

8.    از به روز رسانی نرم افزاری مودم ها غافل نشوید

یکی از روش های مفید برای جلوگیری از هک وای فای، به روز رسانی به موقع مودم ها است. پروتکل های امنیتی همه مودم ها روز به روز در حال پیشرفت است. بسیاری از باگ ها در امنیت شبکه، در اثر مرور زمان و استفاده از مودم ها کشف می شود. شرکت های سازنده این دستگاه ها، همیشه به روز رسانی های امنیتی جدیدی را ارائه می کنند. اگر مودم شما دارای به روز رسانی خودکار نیست، بهتر است آن را فعال کنید.

9.    مودم Wi-Fi را هنگام ترک محل خاموش کنید

یکی از روش های مفید برای افزایش امنیت داده ها و جلوگیری از هک وای فای این است که وقتی منزل یا محل کارتان را ترک می کنید و یا شب ها و موقع خواب، مودم را هم خاموش کنید. این کار علاوه بر کم کردن استهلاک این وسیله، از سوء استفاده هکرها در ساعات خاص هم جلوگیری می کند.

10. مودم هایی با سیگنال قوی نخرید

اگر در مکان کوچکی زندگی می کنید و زیر بنای خانه یا محل کار شما کم است، نیازی به مودم های پرقدرت که دارای دو آنتن هستند نخواهید داشت. این مودم ها سیگنال هایی با قدرت بالا برای دسترسی به نت در فضاهای بسیار بزرگ، در اختیار کاربر قرار می دهند. در این حالت، به دلیل گسترده بودن دامنه پخش سگنال اینترنت، احتمال بیشتری برای هک مودم به وجود می آید. برای این که احتمال هک را کم کنید، هنگام خرید مودم، مساحت زیر بنای محل کار یا خانه خود را به کارشناسان بگویید و درباره نوع مودم مشاوره بگیرید.

البته راه هایی برای کم کردن قدر سیگانل مودم فعلی شما هم وجود دارد. شما می توانید از فویل آلومینیومی برای کم کردن دامنه موج های وای فای استفاده کنید. قطعه ای فویل را بردارید و دور آنتن های مودم بپیچید. با این روش دامنه ارسال و دریافت اطلاعات کمتر می شود.

راه های جلوگیری از هک شدن مودم Wi-Fi
راه های جلوگیری از هک شدن مودم Wi-Fi

بالا بردن امنیت Hotspot

شما می توانید با استفاده از قابلیت هات اسپات (Hotspot) اینترنت اپراتورهای تلفن همراه را به اشتراک بگذارید و از تلفن همراه خود در نقش یک مودم استفاده کنید. اما قبل از اینکار اقدامات لازم را در جهت قطع مصرف آزاد اینترنت انجام دهید تا متحمل هزینه های گزاف نشوید. برای بالا بردن امنیت هات اسپات از راهکارهای زیر استفاده کنید:

  • استفاده از وب سایت های امن از نوع «https»
  • استفاده از فایروال
  • استفاده کردن از شبکه خصوصی مجازی
  • غیرفعال کردن اشتراک گذاری فایل ها از روی گوشی
  • استفاده از گزینه فراموشی شبکه ها یا Forget Networks برای عدم اتصال مجدد دستگاه ها به صورت غیرمجاز برای کاهش مصرف اینترنت موبایل

پیداکردن MAC Address دستگاه

یکی از راهکارهای مفید برای جلوگیری از هک وای فای، تعریف آدرس مک دستگاه های مجاز به مودم است. با این روش، شما تنها آدرس مک دستگاه های مجاز را به مودم وارد می کنید و دسترسی را برای بقیه دستگاه ها، مسدود خواهید کرد.

هر دستگاه دیجیتال مانند گوشی تلفن همراه، تبلت، لپتاپ و… دارای یک آدرس مک منحصربه فرد است. این آدرس به نام MAC Address (Media Access Control Address) در دنیای دیجیتال معروف است. روش دسترسی به آدرس مک در دستگاه های مختلف، متفاوت است. برای دسترسی به این کد، این مراحل را دنبال کنید:

پیداکردن MAC Address دستگاه های تحت ویندوز

  • وارد منوی استارت شوید و در بخش جستجو cmd را تایپ کنید و تایید کنید.
  • در صفحه باز شده، عبارت ipconfig /all را تایپ کرده و اینتر را بزنید.
  • کدی به نام Physical Address که همان ادرس مک است، برای هر آداپتور کامپیوتر به نمایش در می آید.

پیداکردن MAC Address دستگاه های اندرویدی

  • تنظیمات گوشی را باز کرده و به بخش About Device وارد شوید.
  • وارد بخش Status شوید.
  • کدی که تحت عنوان Wi-Fi Address یا Wi-Fi MAC Address در این بخش به نمایش درآمده، همان مک آدرس گوشی شما است.

پیداکردن MAC Address دستگاه های iOS

  • وارد تنظیمات آیفون شده و بخش General را باز کنید.
  • حالا گزینه About را انتخاب کنید.
  • کدی با عنوان Wi-Fi Address نماش داده می شود که همان مک آدرس آیفون شما است.

سخن آخر

راهکارهای زیادی برای جلوگیری از هک وای فای مودم ها وجود دارد که بیشتر آن ها چندان سخت نیست. استفاده از این روش ها به شما کمک می کند تا جلو دسترسی غیرمجاز هکرها به وای فای را بگیرید. اگر به مباحث امنیت داده علاقه دارید و زمان زیادی را صرف استفاده از اینترنت روی تلفن همراه خود می کنید مقاله ما در فرفره با عنوان نشانه های هک شدن موبایل را از دست ندهید.

در دنیای امروز که تمام جنبه های زندگی روزمره به نوعی به اینترنت گره خورده است، باید هوشمندان از ابزارهای الکترونیکی و اطلاعات خود استفاده کنید. در غیر این صورت تمام هزینه ای که برای خرید گوشی تلفن همراه، لپ تاپ و دیگر تجهیزات دیجیتالی صرف می کنید، بر باد رفته و خسارت های سنگینی را برای شما در پی خواهد داشت. در آخر همواره از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنید و به عنوان یک فرد امروزی با مطالعه مقالات فرفره اطلاعات خود را در مورد دنیای کالاهای دیجیتال افزایش دهید.

عارفه نجیبا

یه فارغ التحصیل نفت امیرکبیر که به دیجیتال مارکتینگ علاقه مند شده :)

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا