راهنمای خرید

راهنمای خرید بهترین هارد اینترنال

در دنیایی که اطلاعات به صورت روزانه و دقیق ذخیره و منتقل می شوند، ذخیره سازی یکی از پراهمیت ترین کارها به شمار می آید. هارد دیسک ها یکی از قطعات حیاتی برای کامپیوتر، کنسول بازی و هر دستگاه الکترونیکی دیگر است که نقش ذخیره و حفظ اطلاعات و همچنین راه اندازی سیستم عامل را برعهده دارند. این هاردهای ذخیره سازی را می توان هم به صورت اینترنال و هم به صورت بهترین هارد اکسترنال تهیه کرد. با داشتن بهترین هارد، جدا از این که می توانید فضای بیشتری برای ذخیره اطلاعات و داده داشته باشید عملکرد سیستم را هم بهبود بخشیده اید.

ما در فرفره با بررسی جدید ترین حافظه های بازار به لیستی از بهترین هارد اینترنال رسیده ایم. بنابراین قبل از هر اقدامی برای خرید این محصولات تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

هارد دیسک (HDD) اینترنال چیست؟

به طور کلی بهترین هارد اینترنال در دو نوع HDD و SSD در بازار وجود دارد. HDD مخفف Hard Disk Drive است و به فضای ذخیره سازی ثابت بر پایه گردش یک دیسک مکانیکی گفته می شود. این محصول به حدود 60 سال پیش که حافظه ها ابعاد بزرگی داشتند، برمی گردد که در ابتدا از حافظه بسیار پایینی برخوردار بودند. حدود 30 تا 40 سال پیش در دهه 80 میلادی که به مرور ابعاد این حافظه ها کاهش می یافت همزمان به میزان فضای ذخیره سازی آنها اضافه می شد.

SSD مخفف Solid-State Drive فضای ذخیره سازی جدیدتری نسبت به HDD است که از حق نگذریم سرعت بالاتری هم دارد. این هارد هم به دو صورت اینترنال و اکسترنال کاربرد دارد. در این هاردها هیچ قطعه مکانیکی یا محرکی دیده نمی شود که علت سریع تر و بی صدا بودنش هم همین است.

اگر بخواهیم ساده بگوییم حافظه اینترنال به حافظه ای گفته می شوند که برای ذخیره اطلاعات و داده به صورت پیش فرض روی سیستم هایی مثل لپ تاپ و کامپیوتر نصب می شود. همانطور که از اسم هارد اینترنال مشخص است این محصولات یک درایو داخلی هستند که امکان جابجایی و انتقال به جایی غیر از داخل سیستم را ندارند. این نوع حافظه از سرعت بالایی در عملکرد بهره می برد که از ابتدای نصب روی سیستم کار خود را آغاز می کند.

هارد دیسک اینترنال چطور کار می کند؟

اجزایی که درون هر هارد دیسک اینترنال دیده می شوند عبارتند از:

  • بازوی محرک
  • هد خواندن و نوشتن داده
  • اسپیندل یا موتور محرک
  • پلاتر یا صفحات چرخان
  • بورد رابط

بازوی محرک و صفحات چرخان مهمترین و اصلی ترین عضو هارد دیسک ها هستند. صفحات چرخان صفحاتی دایره ای شکل هستند که از مواد مغناطیسی پوشیده شده اند و اطلاعات را روی خود ذخیره می کنند. عملکرد HDD ها از طریق چرخش همین بازوی محرک روی صفحات چرخان انجام می شود. در واقع ابتدا سیستم با درخواست به مدار کنترل کننده دیسک از آن می خواهد اطلاعات را ذخیره کند یا اطلاعات از پیش ذخیره شده را بخواند. بدین ترتیب بازوی محرک با هدهای نصب شده روی خود و چرخیدن روی صفحات چرخان می تواند اطلاعات را بخواند یا ذخیره کند. برای افزایش سرعت نوشتن و خواندن اطلاعات یک اسپیندل یا موتور محرک در زیر صفحات چرخان مغناطیسی وجود دارد. این موتور با چرخاندن مداوم و همزمان صفحات و بازوی محرک به فرایند خواندن و نوشتن سرعت بیشتری می بخشد.

تفاوت هارد دیسک اینترنال با SSD در چیست؟

در ساختار HDD قطعات مکانیکی نقش بسزایی دارند به همین دلیل طول عمر این محصولات به نسبت SSD ها کمتر است. هارد SSD جدیدتر از هارد HDD است و کاملاً معقول به نظر می رسد که از سرعت بهتری هم برخوردار باشد. سرعت HDD ها بسته به مدل از 30 تا 150 مگابایت بر ثانیه متغیر است و هارد SSD به حدود 500 مگابایت بر ثانیه سرعت دارد. البته مدل های جدیدتر NVME از سرعتی برابر با 3000 الی 3500 مگابایت بر ثانیه برخوردارند. این سرعت تنها روی زمان انتقال داده اثر نخواهد گذاشت بلکه روی انجام هر کار تاثیرگذار است.

هاردهای HDD دارای دیسک های چرخان مکانیکی هستند که لرزش و تکان شدید باعث آسیب و از بین رفتن بخشی یا تمام اطلاعات موجود می شود. هارد SSD این مشکل را ندارد و بدون این که آسیبی به آن برسید حتی در زمان استفاده هم می توانید آن را جابه جا کنید. هارد SSD هیچ قطعه مکانیکی ندارد و کاملاً بی صدا کار می کند این در حالی است که هارد HDD در زمان انتقال داده صدا تولید می کند که البته باعث آزار نمی شود. برچسب قیمتی محصولات یکی از تفاوت هارد SSD با HDD است که باعث برتری HDD نسبت به SSD می شود.

بهترین هارد اینترنال
تفاوت هارد دیسک اینترنال با SSD

 

فروشگاه اینترنتی فرفره

انواع هارد اینترنال

همانطور که پیش تر گفتیم بهترین هارد اینترنال به دو دسته HDD و SSD تقسیم می شود. هارد های SSD ساختاری شبیه به یک فلش مموری دارند. این محصولات از سلول های کوچک برای ذخیره اطلاعات برخوردار هستند. قطعات مکانیکی در آنها به چشم نمی خورد که این موضوع باعث می شود سروصدای کمتری در حین استفاده تولید کنند.

هاردهای HDD از صفحات دایره ای مغناطیسی تشکیل شده اند که اطلاعات به صورت مغناطیسی روی آنها ذخیره می شود. بازوی محرک هد را روی این صفحات حرکت می دهد که به اطلاعات دسترسی پیدا کند یا ذخیره سازی آنها را انجام دهد. در نهایت قیمت هاردهای SSD از HDD بیشتر است؛ اما افراد بیشتر به استفاده از هاردهای HDD تمایل دارند.

نکات مهم تاثیر گذار بر عملکرد هارد دیسک اینترنال

قبل از خرید بهترین هارد اینترنال ببینید چه مشخصات و معیارهایی را باید در نظر بگیرید. در این قسمت از راهنمای خرید هارد اینترنال می خواهیم به مهمترین معیارهایی که می تواند خرید یک هارد اینترنال را تحت تاثیر قرار دهد بپردازیم:

ظرفیت هارد اینترنال

در زمان انتخاب و خرید بهترین هارد اینترنال در مرحله اول باید به ظرفیت آن توجه کنید. جدا از این که چه مقدار فضای ذخیره سازی احتیاج دارید و چه مقدار بودجه برای این خرید کنار گذاشته اید می توانید هارد های اینترنال با ظرفیت های 500 گیگابایت گرفته تا 4 ترابایت را انتخاب کنید. البته به این نکته هم باید توجه کنید که نوع کاربرد هم روی انتخاب ظرفیت یک هارد تاثیرگذار است. به طور مثال باید بررسی کنید آیا سیستمی که قرار است هارد را روی آن نصب کنید از ظرفیت انتخابی شما پشتیبانی می کند یا خیر؟

مورد بعدی که در انتخاب ظرفیت حافظه باید به آن توجه کنید میزان و نوع استفاده شما است. هر چه استفاده شما از یک هارد اینترنال بیشتر باشد و داده های بیشتری برای ذخیره داشته باشید باید به سراغ یک هارد با ظرفیت بالاتر بروید.

حافظه کش هارد اینترنال

اطلاعات ابتدا به صورت موقت در حافظه کش یا بافر ذخیره می شوند که در صورت نیاز پردازنده مرکزی و CPU به آن دسترسی داشته باشند. اگر برخورداری از سرعت بالا برایتان اهمیت ویژه ای دارد باید به سراغ هاردهای با حافظه کش بالاتر بروید.

انواع فرم فاکتور در هارد دیسک اینترنال

هارد اینترنال های موجود در بازار دارای 2 فرم فاکتور 2.5 اینچ و 3.5 اینچ هستند. هاردهایی که در لپ تاپ استفاده می شوند باید از نوع 2.5 اینچ باشند و هاردی که برای کامپیوتر در نظر گرفته می شود از نوع 3.5 اینچ است.

انواع رابط هارد اینترنال

نکته حائز اهمیت دیگری که در خرید بهترین هارد اینترنال باید به آن توجه کنید مشخصات و ویژگی های هارد است. این ویژگی ها تعیین می کنند که یک هارد اینترنال تا چه مدت کارایی و چه قدرتی برای برآورده کردن نیازهای شما دارد. یکی از این ویژگی ها که اهمیت بالایی هم دارد اتصالات و رابط است. چه چیزی بهتر از داشتن رابط کاربری خوب، دقیق و روان که قابلیت گرفتن بکاپ های امنیتی سطح بالا را به صورت زمان بندی و منظم داشته باشد. این موارد از ویژگی های یک هارد ذخیره سازی عالی و ایده آل است.

هاردهای اینترنال برای انجام وظایف خود به صورت مستقیم به مادربرد وصل می شوند که این اتصال از طریق دو رابط صورت می پذیرد. رابط SATA رابطی قدیمی است که در اکثر مادربردها پشتیبانی می شود و از سرعت پایین تری هم برخوردار است. رابط m.2 در مادربردهای جدید تر دیده می شود و از سرعت بالاتری هم بهره می برد. استفاده از این رابط همان قدر که روی سرعت تاثیر می گذارد قیمت محصول را هم بالاتر می برد.

طراحی و ابعاد یک هارد اینترنال

در این قسمت از راهنمای خرید هارد اینترنال باید اشاره کنیم همان قدر که رابط بهترین هارد اینترنال اهمیت دارد طراحی، اندازه و وزن آن هم مهم است. بهتر است در انتخاب یک درایو ذخیره سازی روی مدل هایی دست بگذارید که ابعاد و اندازه ای کوچک و وزن سبک داشته باشند. توجه به این نکته در زمان حمل هارد اهمیت پیدا می کند. انتخاب هارد سبک حمل و استفاده راحت تری را به همراه دارد.

برند و گارانتی هارد اینترنال

در زمان خرید بهترین هارد اینترنال باید به دنبال هاردی سازگار و متناسب با سیستم خود باشید. برندهای مختلفی در بازار اقدام به تولید و عرضه این هاردها کرده اند که شما می توانید به راحتی در بین انواع مختلف این محصولات به دنبال هارد ایده آل خود بگردید.

برای داشتن بهترین هارد با بالاترین کارایی پیشنهاد می کنیم در زمان خرید برند معتبر تری را انتخاب کنید. به طور کلی برندهای معتبر بازار هاردهای اینترنال تولیدی خود را به همراه یک گارانتی معتبر عرضه می کنند. توجه به همین نکته می تواند کیفیت خرید شما را تضمین کند. در صورتی که ضمانتنامه و گارانتی معتبری همراه هارد اینترنال شما باشد با بروز هر خرابی تعمیر یا تعویض آن توسط نمایندگی های آن برند به راحتی انجام می شود.

قیمت هارد اینترنال

در مرحله آخر خرید بهترین هارد اینترنال باید به قیمت آن توجه کنید. قیمت این محصولات بسته به حافظه کش، ظرفیت، سرعت چرخش، سرعت جستجو، رابط هارد، سایز هد و برند آن می تواند متفاوت باشد.

بهترین برند هارد دیسک اینترنال

حال که هارد اینترنال را به طور کامل بررسی کردیم و تمام معیارهای مهم انتخاب بهترین مدل را بررسی کردیم در ادامه می خواهیم به بهترین برند های آن بپردازیم. برندها و شرکت های متفاوتی در زمینه تولید و عرضه این محصولات فعالیت می کنند که از میان آنها می توان برندهای وسترن دیجیتال، سیگیت، توشیبا، سامسونگ، ای دیتا و لکسارا را جزو بهترین برندها طبقه بندی کرد. انتخاب از میان این برندها تا حد زیادی به تجربه کاربران در استفاده از محصولات آنها بستگی دارد. به طور مثال ممکن است کاربری از بهترین برند هارد اکسترنال راضی باشد و کاربر دیگری محصولات این برند را اصلاً قبول نداشته باشد. بنابراین فرفره به شما پیشنهاد می دهد قبل از خرید هارد اینترنال نظرات کاربران در سایت بررسی کنید.

بهترین هارد اینترنال
بهترین برند هارد دیسک اینترنال

بهترین هارد دیسک اینترنال

بهترین هارد اینترنال را می توانید بر اساس نیاز خود و نوع کاربری که از آن انتظار دارید انتخاب کنید. در ادامه به تعدادی از بهترین هارد دیسک های اینترنال اشاره کرده ایم:

هارد اینترنال توشیبا مدل S300 HDWT860 ظرفیت 6 ترابایت

هارد توشیباS300 هاردی قدرتمند و پرظرفیت است که برای انواع کاربرد ها از ذخیره فایل های شخصی و کاری تا استفاده در سیستم های نظارتی استفاده می شود. این هارد 6 ترابایتی از فضای کافی برای ذخیره حجم بالای اطلاعات و داده برخوردار است. سرعت چرخش برابر با 5400 دور در دقیقه عملکردی دقیق، سریع و روانی را ارائه می دهد. از مزایای این هارد می توان به ظرفیت بالا، قدرت، مقاومت، سرعت چرخش بالا، تحمل شوک و قابلیت نوشتن حجم بالای داده اشاره کرد.

هارد اینترنال ای دیتا M.2 2280 SSD مدل LEGEND 850 ظرفیت 512 گیگابایت

LEGEND 850 با سرعت خواندن و نوشتن 4500 الی 5000 مگابایت بر ثانیه یک SSD بسیار سریع است. این هارد با استاندارد PCle 3.0 سازگاری دارد که باعث می شود مناسب تصاویر ویدئویی و سه بعدی باشد. از ویژگی های منحصر به فرد این هارد می توان به عملکرد خواندن و نوشتن فوق العاده، امکان اتصال به تجهیزات اضافی و پشتیبانی از آخرین پلتفرم ها اشاره کرد. با کنسول های PS5 سازگاری دارد که امکان بازی روان و بدون تاخیری را فراهم می کند.

بهترین هارد اینترنال
هارد اینترنال ای دیتا M.2 2280 SSD مدل LEGEND 850

هارد اینترنال ایکس پی جی مدل SPECTRIX S40G ظرفیت 512 گیگابایت

SPECTRIX S40G ابعاد بسیار کوچک و وزن کمی دارد که باعث می شود از آن در دستگاه های پرتابل بتوانید استفاده کنید. سرعت خواندن این حافظه 3500 مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتن هم 3000 مگابایت بر ثانیه است. مهم ترین ویژگی این محصول مقاومت در برابر ضرب، لرزش و شوک است. نورپردازی آر جی بی در داخل کیس باعث افزایش زیبایی می شود. استاندارد NVMe 1.3 در این حافظه باعث می شود از سرعت بالاتری برای انتقال داده برخوردار باشد.

در نهایت

انتخاب بهترین هارد اینترنال از میان هزاران محصول موجود در بازار کاری بسیار سخت است. از طرفی بسته به نیازهایی که از یک هارد دارید این انتخاب می تواند سخت تر هم باشد. با این تفاسیر اگر از خرید یک هارد اینترنال اطمینان ندارید پیشنهاد می کنیم به مقاله تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال هم سری بزنید. در مقاله پیش رو هارد اینترنال را زیر ذره بین گذاشتیم و معیارهای مهم در شناسایی بهترین مدل را در اختیارتان قرار دادیم که بتوانید بهترین گزینه را بر اساس نیاز خود انتخاب کنید.

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا