راهنمای خرید

راهنمای خرید کیبورد مکانیکال

بهترین کیبورد مکانیکال از همان روزهای نخست توجه گیمرها را به خود جلب کرد و به تدریج به باکیفیت ترین و گران ترین صفحه کلید موجود در بازار تبدیل شد و کاربران برای مقاصد متفاوتی از آن استفاده می کنند.

بسیاری از کاربران معمولی و حرفه ای در زمان خرید بهترین کیبورد مخصوص تایپ و بازی با این سوال روبرو می شوند که آیا باید نمونه مکانیکی را تهیه کنند؟ ما در این مقاله از فرفره راهنمای خرید کیبورد مکانیکال را برای شما جمع آوری کرده ایم. در صورتی که قصد خرید کیبوردهای مکانیکی را دارید و به دنبال چند نمونه از بهترین و معروف ترین مدل های بازار هستید، ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.

کیبورد مکانیکال یا مکانیکی چیست؟

کیبورد مکانیکال یا مکانیکی به دسته خاصی از صفحه کلیدها گفته می شود. کاربر برای نوشتن یا استفاده از کلیدهای موجود روی کیبورد مکانیکال، باید فشار مشخصی را به کلیدها وارد کند؛ چرا که در لایه زیرین هر کلید از سوئیچ های مکانیکی استفاده شده است که با فشار معینی فعال می شوند و سیگنال ارسال می کنند. در واقع پس از فشرده شدن کلید، مدار الکتریکی بسته شده و سیگنالی به سمت سیستم ارسال می شود.

انواع کیبورد مکانیکال

کیبوردهای مکانیکال نیز مانند سایر صفحه کلیدها دارای انواع مختلفی هستند و از نظر فاکتورهای متنوعی با یکدیگر تفاوت دارند. این نوع کیبوردها علاوه بر تفاوت های عادی نظیر اندازه، نوع اتصال با سیم و بدون سیم و غیره، دارای تفاوت اصلی و عمده ای به نام نوع سوئیچ هستند.

سوئیچ شامل فنر زیرین هر کلید و بازخورد آن که در واقع همان حس فشردن و کلیک کردن همراه با صدا است، می شود و نوع آن در انتخاب کیبورد می تواند بسیار تعیین کننده باشد.

همچنین سازندگان کلید این نوع کیبوردها، از 4 رنگ مختلف برای تفاوت کلیدها استفاده می کنند که شامل رنگ های مشکی، قهوه ای، آبی و قرمز می شوند. کلیدهای آبی (گاهی سبز)، از نوع کلیدهای حساس و محکم هستند. صدا و حس کلیک کردن با کلیدهای قهوه ای نسبت به نوع آبی کمتر است. در نهایت کلیدهای مشکی و قرمز بی صدا هستند و برای گیمرها طراحی شده اند.

تفاوت کیبورد مکانیکال با کیبورد معمولی

بهترین کیبورد مکانیکال با صفحه کلیدهای باکیفیت معمولی یا ممبرین، تفاوت های عمده ای دارد. اغلب کیبوردهای موجود در بازار از نوع غشایی یا همان معمولی هستند که به نسبت طول عمر محدودتری دارند و تولید صدای آن ها نیز کمتر است. همچنین به علت ساز و کار ساده آن ها، هزینه تولیدشان به نسبت نوع مکانیکال، بسیار کمتر خواهد بود. همانطور که از نام کیبوردهای مکانیکی مشخص است، این نوع صفحه کلیدها، دارای ساز و کار مکانیکی برای فشردن کلیدها هستند.

برخلاف کیبوردهای غشایی که تمامی دکمه ها در یک صفحه قرار می گیرند، در صفحه کلیدهای مکانیکال، هر دکمه ساز و کار جداگانه ای دارد و بر اساس همین ویژگی، می توان تمامی کلیدها به طور همزمان، فعال کرد. همچنین در کیبوردهای مکانیکی نسل جدید، لازم به فشردن کامل هر کلید برای اجرای عملکرد آن نیست و تنها با کمی فشار، کلید مورد نظر سیگنال را ارسال می کند.

در اغلب موارد، گیمرها از صفحه کلیدهای مکانیکال استفاده می کنند ولی این نوع کیبورد برای تایپیست ها و برنامه نویسان نیز می تواند کاربردی و سودمند باشد. به طور مثال، با استفاده از این نوع کیبورد در زمان تایپ، علاوه بر ایجاد یک صدای ملایم و گوش نواز، سرعت کار و دقت نیز تا حد زیادی افزایش می یابد. همچنین ساختار ارگونومیک و طراحی راحت کیبورد مکانیکی، موجب شده تا کاربران در زمان استفاده طولانی مدت، دچار خستگی و آزردگی خاطر نشوند.

بهترین کیبورد مکانیکال
تفاوت کیبورد مکانیکال با کیبورد معمولی

نکات مهم خرید کیبورد مکانیکال

در زمان خرید بهترین کیبورد گیمینگ ارزان یا گران باید به نکات خاصی توجه کنید که در این قسمت از راهنمای خرید کیبورد مکانیکال، به بررسی مهم ترین آن ها می پردازیم:

فروشگاه اینترنتی فرفره

1. گام اول؛ آشنایی با اصطلاحات مربوط به کیبورد مکانیکال

در ابتدا، بهتر است اصطلاحات کاربردی مربوط به بهترین کیبورد مکانیکال را بشناسید تا در زمان خرید، با اطلاعات کامل، محصولات مختلف را بررسی کنید:

  • سوئیچ: همانطور که اشاره شد، این قطعه در زیر کلیدها قرار می گیرد تا عمل فشرده سازی کلید بهتر انجام شود. سوئیچ ها انواع مختلفی دارند ولی در کل، تعداد سازنده های این قطعه در سراسر دنیا محدود است که در ادامه این مقاله با آنها آشنا می شوید.
  • احساس لمسی: بسیاری از افراد کیبوردهای مکانیکال را برای حس بهتر آن ها در زمان لمس و فشردن کلیدها، خریداری می کنند. هر چقدر احساس لمسی یک صفحه کلید بیشتر باشد، در واقع به این معنی است که برای عمل کردن کلیدها، باید فشار بیشتری در نظر بگیرید.
  • کلیکی (Clicky): به صدای ایجاد شده بعد از فشردن یک کلید و فعال شدن آن، کلیک گفته می شود.
  • مسافت جا به جایی: به مدت زمانی که یک کلید از حالت غیرفعال به حالت فعال تغییر می کند، مسافت جا به جایی می گویند. به طور مثال، مسافت جا به جایی کیبورد لپ تاپ ها کوتاه تر طراحی شده است.
  • نیروی محرکه: به نیروی مورد نیاز برای فشرده سازی و فعال کردن کلیدها، نیروی محرکه گفته می شود که بر حسب گرم محاسبه خواهد شد.

2. انتخاب نوع کاربری

شما باید با توجه به نوع کاربری موردنیاز خود به عنوان یک گیمر، تایپیست، برنامه نویس و غیره، نیازهای خود را شناسایی کنید. همانطور که گفته شد، این نوع کیبوردها با سوئیچ های مختلفی تولید می شوند که هر مدل سوئیچ کاربری خاصی دارد. به طور مثال، سوئیچ های نوع کلیکی، به دلیل صدای خاصی که دارند، اغلب در بین تایپیست ها دارای محبوبیت خواهند بود. اگرگیمر هستید پیشنهاد می کنیم مقاله راهنمای خرید کیبورد گیمینگ را از دست ندهید.

3. میزان بودجه برای خرید بهترین کیبورد مکانیکال

به طور کلی، قیمت کیبوردهای مکانیکال به نسبت کیبوردهای معمولی بیشتر است؛ بنابراین شما در زمان خرید، باید به میزان بودجه خود توجه داشته باشید. قیمت بالاتر صفحه کلیدهای مکانیکی به علت ویژگی های بهتر آن ها نظیر طول عمر بیشتر، دوام بالاتر کلیدها، میزان راحتی و کیفیت بالای آن ها بوده است.

4. توجه به اندازه مناسب صفحه کلید مکانیکی

بهترین کیبورد مکانیکال، در اندازه های متنوعی تولید می شود. ابعاد مناسب هر صفحه کلید، به نوع نیاز و کاربری شما بستگی دارد. به طور کلی، این نوع صفحه کلید ها بر اساس اندازه، در دسته بندی های زیر قرار می گیرند:

  • کیبوردهای اندازه کامل (Full Sized): این سایز در واقع، بزرگترین اندازه هر کیبورد است که بین 101 تا 104 کلید دارد. کلیدهای آن نیز شامل کلیدهای F، کلیدهای کنترلی و کلیدهای ماشین حساب می شود.
  • کیبوردهای TKL: این نوع کیبوردها نیز اندازه کامل هستند ولی جایگاهی برای کلیدهای بخش ماشین حساب (کلیدهای عددی) در آن ها در نظر گرفته نشده و تعداد کلیدها بین 87 تا 88 عدد است.
  • کیبوردهای 75%: این نوع صفحه کلیدها به نسبت نوع TKL اندازه کوچکتری دارند و تعداد کلیدهای آن ها بین 70 تا 75 عدد است.
  • صفحه کلیدهای 65%: تعداد کلیدها در این نوع کیبورد بین 66 تا 68 عدد بوده و همچنین جایگاهی برای کلیدهای F در نظر گرفته نشده است.
  • صفحه کلیدهای 60%: این نوع صفحه کلیدها با عنوان کیبوردهای کامپکت یا فشرده شناخته می شوند که تعداد کلیدهای آن ها به 60 عدد می رسد.
  • صفحه کلیدهای 40%: کوچکترین ابعاد بهترین کیبورد مکانیکی متعلق به صفحه کلیدهای 40 درصد است که بین 40 تا 44 کلید دارند.

5. توجه به میزان صدای تولیدی توسط کلیدهای کیبورد

صفحه کلیدهای مکانیکی دارای سطح نویز متفاوتی هستند و دلیل این امر، سوئیچ های مختلفی است که در ساخت کیبوردها مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی، سوئیچ های صفحه کلید بر اساس میزان تولید صدا در دسته بندی های زیر قرار می گیرند:

  • سوئیچ های کلیکی: این نوع سوئیچ ها، صدای زیادی تولید می کنند.
  • سوئیچ های تاکتیل یا لمسی: این نوع سوئیچ ها بعد از فشردن کلید، یک برآمدگی در مسیر حرکت کلید ایجاد می کنند که کاربر با رسیدن به این مرحله، متوجه خواهد شد که کلید وظیفه خود را در ارسال سیگنال انجام داده است.
  • سوئیچ های خطی: در طراحی این نوع سوئیچ ها، هیچ گونه پیچیدگی لحاظ نشده است و جزو ساده ترین انواع سوئیچ به شمار می روند. سوئیچ های خطی هیچ برآمدگی در مسیر حرکت کلید ایجاد نمی کنند و صدایی نیز تولید نمی کنند.
  • سوئیچ های بی صدا: برخی از کمپانی های تولیدکننده سوئیچ کیبورد، انواع بدون صدای این قطعه را تولید کرده اند که استفاده از صفحه کلید در محیط های عمومی و کتابخانه ها را راحت تر می کند.

6. انتخاب هوشمندانه سوئیچ بهترین کیبورد مکانیکی

انتخاب نوع سوئیچ در واقع مهم ترین نکته ای است که در راهنمای خرید کیبورد مکانیکال باید به آن توجه داشته باشید. از جمله معروف ترین سوئیچ های موجود در بازار می توان به سوئیچ های مدل Cherry MX Red، Cherry MX Brown، Gateron Brown، Gateron Red، Kailh Box White و Topre اشاره داشت.

بهترین کیبورد مکانیکال
نکات مهم خرید کیبورد مکانیکال

معرفی 5 تا از بهترین کیبوردهای مکانیکی

در ادامه این مقاله از فرفره، به 5 مدل از بهترین کیبورد مکانیکال موجود در بازار اشاره خواهیم کرد. این 5 مورد به شرح زیر است:

1. کیبورد مکانیکی تسکو GK 8126

کیبورد ممبران گیمینگ تسکو مدل GK 8126 با طراحی جذاب و ارگونومیک، جزو بهترین های موجود در بازار به شمار می رود. جنس کلیدهای آن از پلیمر ABS بوده و چاپ حروف کلیدها، با استفاده از روش مخصوصی انجام شده است که با داشتن پوشش چند لایه UV، احتمال کمرنگ شدن چاپ ها تقریباً به صفر می رسد.

این محصول را می توان از طریق سیم کتانی، به طول 1.8 متر و درگاه USB به سیستم مورد نظر متصل کرد. در طراحی این کیبورد Full-Sized، با داشتن 110 کلید، تمامی استانداردهای لازم از جمله فاصله بین کلیدها و راحتی انگشتان و دست ها در نظر گرفته شده است. همچنین صفحه کلید GK 8126 دارای وزن 857 گرمی است که خود نشان دهنده کیفیت مواد اولیه و جنس مرغوب محصول خواهد بود. شما می توانید میزان تغییر و شدت نور پس زمینه صفحه کلید و همچنین حرکت حالت های نور RGB را با استفاده از کلیدهای کیبورد شخصی سازی و کنترل کنید. قیمت این محصول در حال حاضر 998 هزار تومان است و به عنوان یک صفحه کلید مخصوص بازی قیمت مناسب شناخته می شود.

2. صفحه کلید گیمینگ مکانیکی تسکو GK 8130

کیبورد مخصوص بازی تسکو مدل GK 8130 دارای طراحی ساده و کاربردی است که در دسته صفحه کلیدهای سیم دار قرار می گیرد و از طریق درگاه USB به سیستم های مورد نظر متصل می شود. در این صفحه کلید گیمینگ، 104 کلید به همراه 13 کلید مولتی مدیا وجود دارد. تسکو مدل GK 8130 به عنوان یک صفحه کلید اندازه کامل، دارای ابعادی به طول 425 میلی متر، عرض 120 میلی متر و ضخامت 35 میلی متر است و همچنین وزن 660 گرمی کیبورد، نشان می دهد که در ساخت آن از موارد اولیه مرغوب و باکیفیت استفاده شده است تا دوام محصول افزایش یابد.

کلیدهای بهترین کیبورد مکانیکال تسکو از جنس پلیمر ABS و از طریق فرایند تزریق دو مرحله ای ساخته شده اند. به همین علت، انگشتان به راحتی روی کلیدها حرکت می کنند و امکان اشتباه به حداقل می رسد. در این محصول از سوئیچ های آبی استفاده شده است که علاوه بر صدای کلیکی به اندازه، عمر ضربه پذیری هر کلید تا 70 میلیون ضربه افزایش می یابد.

این صفحه کلید دارای 21 حالت نورپردازی است که شما می توانید میزان سرعت تغییر نور، شدت نور پس زمینه و حالت ها و رنگ های RGB را شخصی سازی و کنترل کنید. از نظر قیمت نیز این محصول برند تسکو، جزو محصولات اقتصادی به شمار می رود و در حال حاضر، با قیمت تقریبی 1 میلیون و 700 هزار تومان به فروش می رسد.

3. کیبورد مکانیکی رپو مدل V500 Pro

کیبورد مکانیکی رپو مدل V500 Pro را می توان از طریق کابل USB 180 سانتی متری به سیستم مورد نظر متصل کرد. این رپو محصول دارای نوردهی پس زمینه RGB است که امکان تنظیمات و شخصی سازی نیز برای آن ها وجود دارد. این کیبورد خوش ساخت و اقتصادی، دارای 104 کلید است که سرعت پاسخ دهی بالایی دارند.

البته این محصول، فاقد کلیدهای کنترل محتوای چند رسانه ای یا کلیدهای قابل برنامه ریزی است و به علت قیمت مقرون به صرف و اقتصادی، برای افرادی که به دنبال بهترین کیبورد مکانیکی ارزان قیمت هستند، مناسب خواهد بود. قیمت این محصول زیر دو میلیون است و در حال حاضر با قیمت تقریبی 1 میلیون و 800 هزار تومان در بازار عرضه می شود. کیبورد V500 Pro دارای کلیدهای ضد آب بوده و در برابر مایعات کاملاً مقاوم است.

4. کیبورد مکانیکی رپو مدل V500SE

از دیگر محصولات برند رپو با قیمتی فوق العاده، کیبورد مکانیکی مخصوص بازی رپو مدل V500SE است. این محصول خوش ساخت و باکیفیت، در دسته صفحه کلیدهای سیم دار قرار می گیرد و از طریق درگاه USB به سیستم وصل خواهد شد. این کیبورد فول سایز، دارای 104 کلید اصلی است که به کاربر این امکان را می دهد تا با استفاده از کلیدهای F، کنترل مدیا را انجام دهد. این محصول در بازه قیمتی 1 میلیون و 600 هزار تومان تا 2 میلیون و 500 هزار تومان قرار می گیرد و در بازار موجود است.

این صفحه کلید، به نسبت مدل قبلی رپو، قیمت بالاتری دارد و این امر به دلیل ارتقا یافتن آلیاژ آلومینیوم به کار رفته در ساخت بدنه و استفاده از تمامی چهار نوع رنگ سوئیچ اعم از مشکی، قهوه ای، آبی و قرمز است. این موارد موجب شده تا عمر کلیدها تا 60 میلیون ضربه افزایش یابد. همچنین مهم ترین ویژگی رپو V500SE را می توان سرعت فعال شدن و پاسخ دهی بالای کلیدهای آن دانست. مقاومت در برابر آب، وجود نور پس زمینه RGB و ظاهری شیک و مدرن، از دیگر ویژگی های این محصول به شمار می رود.

5. کیبورد ریزر مدل BlackWidow V3

کیبورد فول سایز BlackWidow V3 ریزر در دسته بندی بهترین کیبورد مکانیکال موجود در بازار قرار می گیرد که دارای 105 کلید مربعی شکل فرورفته است. کلیدهای این محصول مجهز به سوئیچ Razer Green با عملکرد پاسخ دهی Tactile و Clicky و همچنین سوئیچ Razer Yellow با عملکرد پاسخ دهی Linear و Silent است.

از دیگر قابلیت های صفحه کلید ریزر BlackWidow V3 می توان به واکنش نوری کیبورد در زمان بازی اشاره کرد که امکان شخصی سازی نورهای RGB از طریق نرم افزار مخصوص Razer Cynosa V2 نیز وجود دارد. همچنین شما می توانید این محصول را از طریق کابل USB به سیستم مدنظر خود متصل کنید تا از کلیدهای آن با طول عمر بیش از 80 میلیون ضربه، بهره مند شوید. از نظر قیمتی، این محصول نسبت به معرفی های قبلی، قیمت بالاتری دارد و با مبلغ 5 میلیون و 899 هزار تومان در فروشگاه فرفره قابل خریداری است.

بهترین کیبورد مکانیکال
معرفی بهترین کیبوردهای مکانیکی

کلام آخر

اگر به فکر خرید کیبورد مکانیکی برای گیم، تایپ یا دیگر موارد هستید، بهتر است قبل از هرگونه اقدامی به نکاتی نظیر نوع سوئچی به کار رفته در صفحه کلید، میزان تولید نویز، طراحی ارگونومیک، نحوه اتصال کیبورد به سیستم و غیره توجه کنید تا در نهایت بتوانید بهترین کیبورد مکانیکی مورد نیاز خود را خریداری نمایید. توجه داشته باشید که تمامی قیمت های گفته شده برای محصولات در این مقاله، مربوط به مرداد ماه سال 1403 است و ممکن است این مبالغ در زمان خرید شما، تغییر کرده باشد. از اینکه تا انتهای مقاله راهنمای خرید کیبورد مکانیکال با ما همراه بودید، از شما کمال تشکر را داریم. در صورتی که تجربه خرید این نوع صفحه کلید را دارید یا در فکر خرید یکی از مدل های معرفی شده در مقاله هستید، می توانید نظر خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Back to top button
DMCA.com Protection Status