آموزش و ترفند فرفره

نشانه های هک شدن موبایل و راه های رفع مشکل

چطور بفهمیم گوشی ما هک شده است؟

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، راه های نفوذ به گوشی موبایل نیز افزایش یافته و این موضوع باعث شده سرقت اطلاعات به یک دغدغه مهم تبدیل شود. شاید برایتان جالب باشد اما هک شدن گوشی بدون علائم نیست و اگر با نشانه های آن آشنا باشید، می توانید جلوی استفاده غیرمجاز از اطلاعتتان را بگیرید. در ادامه درباره علائم نفوذ به تلفن همراه، راه های جلوگیری، نحوه مقابله با نفوذ و… بیشتر صحبت خواهیم کرد.

هک شدن گوشی

زمانی گوشی موبایل هک شده است که فردی به جز صاحب اصلی بخواهد به اطلاعات فرد یا سازمان دیگر، بدون اجازه آنها، دسترسی داشته باشد. در حال حاضر بیشترین آمار هک، به گوشی های هوشمند مربوط می شود. شرکت های تولید کننده تلفن همراه همواره در تلاشند تا موبایل هایی با امنیت بالاتر را روانه بازار کنند اما نمی توان جلوی پیشرفت هکرها را نیز گرفت.

می توان گفت امنیت گوشی های تلفن جدید به مراتب از مدل های قدیمی بسیار بالاتر است. اگر قصد دارید تلفن همراه خود را عوض کرده و مدلی با امنیت بالاتر و بهتر را تهیه کنید، می توانید در بخش محصولات فروشگاه فرفره، انواع تلفن همراه، ویژگی های آنها و همچینی قیمت گوشی موبایل را مشاهده و بهترین گزینه را انتخاب کنید.

راهکارهای کاهش مصرف اینترنت موبایل

علائم هک شدن گوشی

زمانی که تلفن همراه شما هک می شود، نشانه هایی در آن به وجود خواهد آمد. آگاهی از این موارد باعث می شود بتوانید در کوتاه ترین زمان ممکن از عمومی شدن اطلاعات خود جلوگیری کنید. برای راحتی بیشتر، نشانه های هک شدن گوشی را در سه دسته، نشانه های نرم افزاری، سخت افزاری و نشانه های موجود در تنظیمات موبایل قرار داده ایم و در ادامه هر یک را بررسی می کنیم.

نشانه های نرم افزاری هک شدن گوشی موبایل

برخی از نشانه های نفوذ به تلفن همراه، در نرم افزار گوشی نمایان می شوند. این مشکلات شامل موارد زیر است:

نشانه های نرم افزاری هک شدن گوشی موبایل

کند شدن گوشی

فرض کنید می خواهید برنامه دوربین را باز کنید، در صورتی که این کار با کمی مکث و بعد از چند ثانیه انجام شود در اصطلاح می گویند تلفن همراه شما کند شده است. این مشکل می تواند در اثر هک شدن تلفن همراه شما به وجود بیاید. البته ممکن است کند شدن گوشی دلایل دیگری نیز داشته باشد.

ارسال پیامک های عجیب

یکی از مشکلات نرم افزاری که می توان گفت به صورت قطعی خبر از هک شدن گوشی شما را می دهد، ارسال پیامک به شماره های متعدد است. علاوه بر این ممکن است شما پیامک های عجیبی نیز از کاربران ناشناس دریافت کنید که این مورد نیز نشان دهنده هک شدن تلفن همراه شما خواهد بود.

افزایش مصرف داده

بیشتر برنامه هایی که برای هک از آنها استفاده می شود، به اینترنت نیاز دارند چرا که جا به جا کردن اطلاعات از طریق اینترنت، سرقت آن را راحت تر می کند. اگر حس کردید مصرف اینترنت شما به طرز عجیب و ناگهانی افزایش یافته، احتمال وجود یک اپلیکیشن مخرب و سرقت اطلاعات شما وجود دارد.

بروز مشکلات در اکانت ایمیل

یکی از رایج ترین مشکلاتی که بعد از نفوذ به موبایل در قسمت ایمیل اتفاق می افتد، بلاک یا اسپم شدن ایمیل های ارسال شده است. این مشکل ممکن است به این علت باشد که اطلاعات حساب ایمیل شما به دست هکرها افتاده است.

از کار افتادن برخی از اپلیکیشن ها

از کار افتادن برخی از اپلیکیشن های گوشی می تواند نشانه نفوذ به تلفن همراه شما باشد. البته توجه کنید بعضی اوقات ممکن است تنها اکانت اینستاگرام شما هک شده باشد که این موضوع تنها باعث از کار افتادن این اپلیکیشن در تلفن همراهتان می شود.

برای حل این مشکل می توانید آموزش های برگرداندن اینستاگرام هک شده را مطالعه کنید. اما اگر تعداد زیادی از برنامه های شما از کار افتاده به احتمال زیاد فردی به تلفن همراه شما نفوذ کرده است.

چگونه مصرف آزاد اینترنت را قطع کنیم؟

علائم سخت افزاری هک شدن گوشی موبایل

علائم سخت افزاری که از روی آن می توان به هک شدن گوشی پی برد به شرح زیر است:

علائم سخت افزاری هک شدن گوشی موبایل

گرم شدن گوشی

اگر بدنه گوشی شما (به جز در زمان های استفاده از اپلیکیشن ها و بازی های سنگین) به طور غیر عادی داغ شد، احتمال نفوذ وجود دارد زیرا جا به جایی اطلاعات، مستلزم صرف انرژی زیادی است.

تخلیه سریع باتری

نمی توان گفت خالی شدن باتری گوشی صد در صد نشانه هک شدن آن است. موارد دیگری مثل افت کیفیت باتری بعد از چند سال، تنظیمات نادرست تلفن و… نیز می تواند در بروز این مشکل موثر باشد. با این وجود اگر در کنار سایر علائم، خالی شدن سریع باتری را نیز مشاهده کردید، احتمال هک وجود دارد.

خاموش و روشن شدن های بی دلیل گوشی، وجود نویز در هنگام صحبت با دیگران، بروز مشکلاتی در صفحه لمسی تلفن همراه و… از دیگر مشکلات سخت افزاری است که در هنگام نفوذ به موبایل رخ می دهد. هر چه باشد همزمان با شما فرد دیگری نیز در حال استفاده از تلفن همراه است و فرمان های متفاوتی به دستگاه داده می شود.

نشانه های هک شدن در تنظیمات گوشی موبایل

تمام مواردی که پیش تر اشاره کردیم را می توانید در بخش تنظیمات گوشی خود با جزئیات بیشتری بررسی کنید. برای مثال شما می توانید میزان داده مصرف شده، اپلیکیشن هایی که بیشترین میزان مصرف باتری را دارند و… را کنترل و از شرایط تلفن همراه خود اطمینان حاصل کنید.

نرم افزار جاسوسی در Android یا iOS

نرم افزارهای بسیاری وجود دارد که با نصب آنها روی تلفن همراه، امکان ضبط مکالمه های تلفنی، دسترسی به تاریخچه ایمیل، پیامک، عکس ها و … را برای هکرها میسر می سازد. این نرم افزارها هم روی سیستم عامل های Android و هم روی iOS قابل نصب هستند. در صورت وجود این برنامه ها روی گوشی شما، تغییرات و علائمی که پیش تر معرفی کردیم را مشاهده خواهید کرد.

تنوع این بدافزارها بسیار زیاد است و هر کدام ویژگی های متعددی دارند. در هنگام نصب فایل های موردنیاز خود مراقب باشید تا به طور تصادفی چنین مواردی را دانلود و نصب نکنید.

راهنمای خرید مودم

راه های جلوگیری از هک شدن گوشی

سوالی که برای همه پیش می آید این است که آیا راه کاری برای جلوگیری از نفوذ به گوشی وجود دارد؟ بله. در ادامه به موثر ترین راه های جلوگیری از این حملات مخرب اشاره خواهیم کرد.

آپدیت سیستم عامل تلفن همراه

پیش تر نیز اشاره کردیم که شرکت های سازنده تلفن همراه مدام در تلاش اند تا امنیت محصولات خود را افزایش دهند. آپدیت تلفن همراه باعث می شود بتوانید امنیت گوشی را بالا ببرید و نفوذ به آن را دشوارتر کنید.

دانلود اپلیکیشن ها از منابع معتبر

بهتر است از پلتفرم ها و وب سایت هایی که از اعتبار آنها آگاهی ندارید، اپلیکیشنی را نصب نکنید. بهترین فضا برای دانلود اپلیکیشن های مورد نیاز، اپ استور برای سیستم عامل آی او اس و گوگل پلی استور برای سیستم عامل اندرویدی است. این دو مجموعه تنها اپلیکیشن های مطمئن و بی خطر را در اختیار کاربرانشان قرار می دهند و احتمال نصب فایل مخرب کاهش می یابد.

نحوه فعال کردن تلگرام پرمیوم

اطلاع از اپلیکیشن های نصب شده روی گوشی

بهتر است چند وقت به یک بار تمام اپلیکیشن های موجود در گوشی خود را بررسی کنید. با این کار در صورتی که به اشتباه اپلیکیشن های جاسوسی را نصب کرده باشید، می توانید از سرقت اطلاعات بیشتر جلوگیری کنید.

استفاده از پسوردهای امن

برای هر کدام از اپلیکیشن های مهمی که در تلفن همراه خود دارید، پسوردی امن قرار دهید. بهتر است از یک رمزعبور برای تمام حساب های خود استفاده نکنید تا در صورت نفوذ به گوشی، سرقت اطلاعاتتان دشوار تر باشد.

چگونه بفهمیم چه کسانی به گوشی ما دسترسی دارند؟

در واقع این که بفهمیم چه کسی تلفن همراه ما را هک کرده است کاری دشوار و بسیار حرفه ای به شمار می رود. برای افراد عادی این کار به طور معمول غیرممکن است. یکی از روش های آگاهی از مبدا نفوذ، پیدا کردن دلیل و راه آن است. برای مثال اگر تلفن شما به کمک یک بدافزار مورد حمله قرار گیرد، با پیدا کردن تولیدکننده آن و سایتی که برنامه را به کمکش دانلود کردید، می توانید به فردی که تلفن همراه شما را هک کرده دسترسی پیدا کنید.

در مواردی که نرم افزارهایی مثل تلگرام یا اینستاگرام شما هک شده اند، در بخش تنظیمات آنها می توانید مشخصات دستگاه هایی که به اکانت شما وصل هستند و حتی موقعیت مکانی حدودی آنها را مشاهده کنید. به این ترتیب یافتن کسی که این کار را انجام داده است آسان تر خواهد شد.

رفع هک و پاکسازی گوشی هک شده

پیش تر اشاره کردیم که یکی از روش های نفوذ به تلفن همراه، نصب نرم افزارهای جاسوسی است. پس اولین راه برای مقابله با این نفوذ، بررسی تلفن همراه و پاک کردن برنامه های مخرب است. در صورتی که نرم افزاری روی گوشی خود پیدا نکردید، تنها راه ریست فکتوری است. البته پیشنهاد می کنیم قبل از آن با خواندن مطالب موجود در سایت فرفره اطلاعات خود را افزایش دهید و مطمئن شوید که تلفن همراه شما حتما هک شده است. بعد از آن می توانید خودتان آن را ریست کنید و یا این کار را به متخصصین بسپارید.

رضا صنعتی

فارغ التحصیل کارشناسی کامپیوتر اما علاقه‌مند به حوزه های بازاریابی، فروش و دیجیتال مارکتینگ. 💻👨‍💻

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا